Jump to content

Bizler Neden Mazda'yı seçiyoruz.

PAN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

oo hemşerim memnun oldum :) bizde şimdilik malatyadayız abi memlekete gelirsen görüşebiliriz. mazdaları yanyana çekelim :D

İnşallah olur,ben her sene malatyaya gelirim,ama bu sene bazı işlerimizden dolayı gelemiyorum,kımet olursa seneye gelirim.

Bir de bu yüzden seviyorum bu markayı , insanları buluşturuyor :D

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk adımlarımı otomobillerin arasında atmaya başlamış ve bu ülkede görülebilecek farklı markadan araçların %90'lık kısmını kullanmış, gözlemlemiş, izlemiş biri olarak Mazda'yı zaten ayrı bir kefeye koyarım. Ki bizde zaten Mazda genetiktir. İlk aracım, ikinci aracım, amcalarım, yaşça büyük akrabalarım genelde başka marka almazlar ki çoğu aldığı Mazda'nın halen ilk sahibidir.

Seri üretim olmasına rağmen el yapımı araçlardaki his var, bir kere ruh var, tüm detaylardan yakalayabiliyorsun. Mazda aracı renault, vw vs gibi satmış olmak için üretmiyor, onlara bir felsefe ile yaklaşıyor ve o şekilde satıyor. Bir kere bir Mazda otomobilinde mutlaka herkesin ilgisini çekecek bir detay vardır. Tasarıma farklı bakar, sürüş keyfine, dinamizme, gram felsefesine ve kısacası sahibiyle bütünleşmesine... Zaten bu kadar duyguyu içinde barındırınca kalite ve dolayısı ile sorunsuzluk kendiliğinden geliyor... Ben her özel anımı bir Mazda'nın içinde yaşadım. Zor anlarımda hiç yüz üstü bırakmadı, hiç arıza vermedi, hiç yolda bırakmadı, susuz gittiği oldu, yağsız gittiği oldu, yakıtsız gittiği oldu... mutlaka cebinden bir son kart çıkarttı benim için, bu yüzden Mazda ayrı... Herkeste olmaması, az bulunması da onu özel yapan bir detay benim için... Anlatsam roman olur, bu kadarı özet kalsın... Kısacası ben hayatta var oldukça, altımdaki araç Mazda olur, bu kadar net... O0

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı calistirdigim anda gelen o tok, mekanik ses bana yetiyor. Gösterisi hiç sevmem ama sağım da solumda kimse varsa dikkatler hemen üzerimde. Bir de 5 yaşındaki aracı sıfır zanneden eş dost. Benim aracım asla ve asla piyasa arabası olmamalı. Ülkemiz mazdaya o kadar yabancı ki, aracın markası ne diyenleri mi sorarsin. Olsun sorsunlar. Mazda 3 deyince, guzel arabaymis demelerini duymak inanın anlatılmaz bir zevk. Birde sıfır aracimi satıp 2. El mazda 3 almama kızan v.w.ci kayın pederim var. On cam buz çözücüyu duyunca ağzı açık kalan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayıldığım bir çok özellikten biri varki. Yeşil ışık yanınca gaza basar basmaz atılganlığı ilk 10 metrede bir iki metre fark 3. viteste 100 km hız ve arkadaki arabaya 10 metre fark ve 5. vitesin sonlarına doğru 180 km hız arkadaki arabanın artık markasının bile belli olmadığı ....... metre fark yüzde hafif bir tebessüm. Siz siz olun aşırı hız yapmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yıllar önce dolmuşta giderken yanımdan geçen mavi bir mazda 3 ile dikkatimi çekti. o zamanlar askerdim işsizdim. sonra işim oldu falan derken araba almaya karar verdim. param yeterli değildi. araştırmaya devam ederken buraya üye oldum. baya bi bilgi birikimine sahip oldum ama yeteri kadar değil. o arada başka bir marka aldım. geçen yıl alacaktım düğün yaptım. bu yıl almaya niyetliydim çocuğum olacak nasip olursa. hala alamadım.kısacası uzaktan bir aşk ile mazda hayranıyım.

beni uzaktan etkileyen şeyler tasarımı ve kullanıcı profili.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Farklı bir hikaye daha :)

bu yaz gittiğim tatil köyünde araçları park için valeye veriyorsunuz. resepsiyonun önünde 20 araçlık falan yer var. diğer otopark da arka taraflarda bi yerlerde. resepsiyon parkına sadece üst segment arabaları park ediyorlar. şekil olsun, prestij olsun diye sanırım. mercedes, bmw, audi'den başka araç yok. valeye anahtarı verdim otele girdim. ertesi gün arabadan bişey alacaktım arkadaki otoparka gittim, valeyi buldum "anahtarı ver hacı araçtan bişey lazım oldu" dedim. "abi seni araç resepsiyon parkında" dedi. lan bi gittim benim veledi ilk sıraya koymuşlar, yıkamışlar, paklamışlar kıpkırmızı nasıl da parlıyor eşek sıpası. resmen mutlu oldum lan. hoşuma gitti. 

bu araca resmen aşık olarak aldım. hala da park edince şöyle bir dönüp bakarım. gerisi faso fiso. 
keyif adamları kullanır bu aracı. sınıfının en gösterişlisi.
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

İlk aracım Cırtroen den çok çektim.

Sattım kurtuldum sıra araç almaya geldi yeniden.

Yoğun araştırmalarım Japon araçlarına yöneltiyordu beni. Çünkü tüm sanayiyle bir daha kanka olmaya niyetim yoktu.

3 marka belirledim Mazda Subaru Mitsubishi.

Bu arada benim kayınpeder de araç bakıyordu. Bir gün aradı çabuk gel bir araç var bir bak alayım mı diye.

Gittim Kıpkırmızı bir Mazda 626 kapının önünde. 93 model 2.0 gli.

Gözümü alamadım araçtan. Ne diyorsun alayım mı dedi. Aracın sahibi çok samimi bir arkadaşı kayınpederin. Araç orijinal 70 bin km deydi. Hiç düşünme dedim hemen al. Adam kontağı bıraktı gitti bir ara alırım parasını devrini veririm dedi.

O aracı kullandım C4 ten sonra meğer dedim eşeğe biniyormuşum ben.

Neyse halen çok severek kullanıyoruz. Kayınpeder satmaya kalkarsa ki kesinlikle düşünmüyor ama kazara olursa öyle bir şey. Yeni sahibi mutlaka ben olurum.

Bu arada ben ne mi aldım? Sivas ın kış şartlarından ötürü diye bahane üretip Subaru impreza aldım. Şimdi onu da sattım Forester aldım. Sanırım Mazda yı hep seveceğim Şayet subaru ya alternatif bir marka düşünürsem kesinlikle bu marka Mazda olacaktır.

Tok kapı sesi diye tutturup Alman aracına gönlüm meyletmez kesinlikle.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

99 yılında aldığımız mazda 323 bize hiç sorun çıkarmadi tam 14 yıl bindim yol tutuşu frenleme mesafesi rahatlığı on numaraydi performans haric:) neyse o zamanlarda bizim oralarda tek mazda bizdeydi bi ara duydum kırmızı mazda li emre diyolar mis benim için. Sattim 99 modelini aldım o dahada iyidi ve şimdi bir mazda 3 um var karşıdan gören benim geldiğimi biliyor.Ayricalikli olmak insanların seni izlemesi ve milletin cesaret edip alamadığı imrenerek baktığı arabaya biz keyifle biniyoruz.

Ayrıca dün akşam bilecik yolunda bir honda yla önlü arka li gidiyordum bira baktım hız 160 olmuş bu sağa geçti frenledi ben hiç gaz kesmeden virajı aldım. İlerde petrolde karşılaştık dediği laf bilader o viraja nasıl girdin öyle abicim mazda nin özelliği bu güldü yola yapışır asla bırakmaz dedim.Ben yavaslamasam takla atardim dedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben arabamı o kadar seviyorum ki geçenlerde hanım yanımda oğlan arkada gezinirken guzum ne yapıyorsun dedim hanım da oğlanı sorduğumu sanıp iyi babası ne yapsın etrafı izliyor dedi bende direksiyonun üzerini okşayarak ben oğlandan bahsetmedim ki dedim :)   parkedip şöyle bir arkamı dönüp bakıyorum sanki bana fazla özletme tamam mı hemen gel dercesine bakıyor , arkadaşlarım guzumu görüp 2005 model olduğunu duyunca inanamıyorlar. aslında daha bir sürü neden var ama uzatmaya gerek yok her mazda binen arabasına sırf araç olduğu için alıp binmiyor inanın ki kesin bir bağ var arada.

selamlar,

hayırlı bayramlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

10 yıl kadar renault kullandım 1 yılda toyota araçlarımdan memnundum ama bir ruhları yoktu bomboş keyifsizlerdi ben araç kullanırken yolda her anlamda bana güven verecek basınca uzayacak basınca güvenle durabilecek ve bunların yanında konforlu ve özel hisseddriren bir araç isterim ancak böyle bir aracın içinde keyifle seyahat edebiliyorum öyle heeyerde olmayacak az ve öz olacak reno gibi hundai gibi ford gibi merso gibi araçları heeyerde çokca görebiliyorum bu yüzden heyecanlandırmıyor beni ama bir mazda görsem gözleerimi alamam arabamdaysam eğer o an bak oğlum kardeşin veya abin de burda derim ☺ arabamın hb olanını yakın bir arkadaşım almıştı benden önce arabayı görünce gemi gibi rahat konforlu sağlam duruşu beni cezbetmişti hiç yokken aklıma düşmüştü mazda tabi bende ozaman toyota corolla var bir anda mazdaya olan ilgim alakam tavan yaptı toyotayı satıp bir mazda aldım çok memnunum maşallah sadece türkiyedeki servislerinden ve parça pahalılığından memnun deilim onuda aracıma binince bu arabaya helal olsun diyorum tüm mazda severlere selam olsun allah kaza bela vermeden güzel günlerde kullanıp mutlu olmayı herkese nasip eder inşallah iyi akşamlar 😊

GALAXY J7

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gittiğin heryerde, her otoparkta, otelde, yolda, şehirde, köyde, kasabada büyük bir toplum kitlesi, sana üst segment yani D segementi araç sahibi muamelesi yapılıyor. Az bulunan, tasarım ruhu çabuk eskimeyen, seni hep genç ve dinamik gösteren bir araç. Buna inanın.

Tek rahatsızlık tasarımından dolayı, genç ve hızlı kullanan sürücülerin sık sık yarışma ve beni sollama istekleri. Hatta normal birazda yavaş giden benzer segmentteki araçlara yaklaşınca geçmesin beni bu mazda diye bir anda hızlarını arttırması. İşte bu marka böyle bişey, COSMİC LOVE türü.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gittiğin heryerde, her otoparkta, otelde, yolda, şehirde, köyde, kasabada büyük bir toplum kitlesi, sana üst segment yani D segementi araç sahibi muamelesi yapılıyor. Az bulunan, tasarım ruhu çabuk eskimeyen, seni hep genç ve dinamik gösteren bir araç. Buna inanın.

Tek rahatsızlık tasarımından dolayı, genç ve hızlı kullanan sürücülerin sık sık yarışma ve beni sollama istekleri. Hatta normal birazda yavaş giden benzer segmentteki araçlara yaklaşınca geçmesin beni bu mazda diye bir anda hızlarını arttırması. İşte bu marka böyle bişey, COSMİC LOVE türü.

👍

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben mazda yı 1990 lı yıllarda tanıdım. O zamanlar memlekete bir tane dogan L gelmişti ön camları elektrikli diye bütün herkes eğilir cam dan içeri bakıp vayy camlar düğmeliymiş derdi. Düşünün artık yerli otolarda bir elektrkli cam bu kadar ses getiriyor ise full donanımlı mazda nın o yıllardaki etkisini ; HB modeli yoktu bizim orada bir tane kırmızı sedan vardı , foto bile çektim önünde durarak.

Benim mazda 323 HB ile olan bagım taa o yıllarda başladı görüntüsü, duruşu, farları , herşeyiyle beni çok etkilemişti tabii TV den görmüştüm. O yıllarda birde kara şimşek vardı onunda meraklısıydım.

Şöförlüğü 1987 model reno tx ile öğrendim , sonrasında toyota 1997 corolla gli kullandım tabii bunlar ailemizin aracıydı şahsıma ait olan ilk aracım halen kullanmakta olduğum ilk mazdam dır ve bir manilik olmaz ise öylede kalacak. Ben mazdanın diğer modellerini hiç kullanamdım o yüzden diğerleri için yorumum yok lakin benim aracım tam bir tasarım harikaısıdır benim gözümde, yeni nesil araçlara baktığımda bile kendi aracımdaki dizayn ve o spor ruhu göremiyorum.

Araç almaya karar verdiğimde 3-5 ay göz gezdirdim sonunda samsunda buldum aracımı ve gittim aldım. Aldığımada çok memnunun, araç gerçeten çok güzel bir araç. Bir olay anlayatım; daha önce anlattığıma eminim ama gene anlatasım geldi :D çünkü anlatınca çok eyleniyorum.

Birgün daha öne yaşadığım Tatvan ana caddesinde aracı park ettim, caddenin karşısında bir dürümcü de bir şerler atıştıracaktım , dürümcü caddeye masa atmıştı, bende dışarda oturdum. Dönüp karşıda arabama baktım o sırada hemen yanında duran bmw 520 ye takıldı gözüm, meger arka arkaya park etmişiz. Ben siparişimi beklerken 3-4 tane 8-10 yaş aralığında çocuk geldi arabaların olduğu yere ve hemen başladılar yoruma, biri diyor çok güzel farları var , biri diyor göz kırpıyor, biri diyor arabaya bak, biri camdan baktı ve kadrandaki 240 km yi görünce , vay 240 basıyormuş falan diye muhabbete başladılar epey bi inceledir inanın aracın arakasında duran bmw nin bahsi bile geçmedi tabii ben keyfimden dört köşe oldum. :D:D:D 

Bu olay bana , yetişkin bir insanın , parasal deger algısına , marka algısına ve bilgisine sahip olmayan saf ve temiz bir bakış açısıyla benim aracımın o çocukların gözünde ne kadar güzel ve etkileyici  gözüktüğünü ve hemen arkasında duran lüks araçtan daha fazla göze hoş gözüktüğünü gösterdi , demekki bana güzel gözükmesi son derece normalmiş. :) 

Bir insanın bir şeyi begenmesi ve hoşlanması için sebepler vardır ve mazda her insanın sevebileceği ve insanlara güzel arabalar üretmektedir. Yani demem oki bir mazda da her kişi kendisine hoş gelen bir nokta bulur. 

Ben 5 yıldır kullanıyorum aracımı ,Maşallah normal bakım masrafı dışında sadece bir kez ateşleme modülünü değiştirdim 70 tl ye, onun dışında bir sorun yaşamadım ve benim aracım 25 yaşında 120 bin km de . Yürüyen aksamının burçları , takozları bile hala fabrika malı. Başka söze gerek varmı bilemiyorum.

Youtube da videom var aracımı ve arabayı tasvir edişimi izleyebilirisniz.

Tüm mazda sever kardeşlerime sağlık ve sıhhatle , keyifli sürüşler temenni ediyorum. :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323 F , efsane  kasa :)..  ilk çıktığı yıllarda otobüsün arka camından bakarken bize sellektör yapıp göz kırpmasını bende unutmadım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an işyerideyim ve burada youtube açmıyor. Youtube ye mazda 323hb yazarsan önüne çıkacaktır. oradaki nikcik suskunbey dir. Ayrıca paylaşılan videolarıda izleyemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...