Jump to content

Bizler Neden Mazda'yı seçiyoruz.

PAN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2009 yılında eşimle evlendikten hemen sonra bir araba almaya karar verdik. Akşamları yaptığımız yürüyüşlerin güzergahında sürekli gördüğümüz bir araba vardı: 1. Nesil Siyah Mazda 3. Düğünden yeni çıkmış ve tüm takılarla borçları kapatmış bir çift olarak araba alacak paramız yoktu, taşıt kredisi kullanacağımızdan alacağımız araba sıfır olmalıydı. İzmir'deki Mazda bayilerini arayarak fiyat sorduk, kampanya kovaladık ama duyduğumuz fiyatlar hep düşündüğümüzün üzerindeydi. Arabaya ihtiyacımız olduğundan kesemize uygun gördüğümüz sıfır model bir Ford Fiesta aldık. Bu araca tam altı yıl bindik ancak o siyah Mazda içimizde bir ukte olarak kaldı.
Altı yılın sonunda geçen yılın Haziran ayında 2. Nesil Mazda 3 dizel aracımızı aldık ve bir anda resmen sınıf atladık. Şunu söyleyebilirim ki arabayı aldığımızdan beri kullanmak için kendimce bahaneler üretiyorum. Birincisi aracıma binmeden önce şöyle bir uzaktan bakıyorum, tasarımı beni mest ediyor. Uzun yolculuklar öncesinde hayatında ilk kez bisiklet sahibi olmuş ve bisiklete binmek için ertesi günü iple çeken çocuklar gibi hissediyorum. Söyleyecek çok şey var ama uzatmayayım şimdi.:) Aracımı alırken buradaki arkadaşların görüşlerinden çok yararlanmıştım. Şimdi aracımızı değiştiriyoruz. Bilhassa@fotifoti Fatih arkadaşımızın yorumlarından etkilenerek bir Cx-3 aldım. Ben araca onun sayesinde hayran olduğundan ve de kafama koyduğumdan eşime niyetimi belli etmeden test sürüşü yaptırdım. Eşim sürüşten sonra sadece şunu söyledi: Mustafa biz bu arabayı almalıyız.:) Allah nasip ederse bundan sonra Mazda'dan başka bir marka kullanmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu markanın gerçekten bir ruhu var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üniversite okurken sürekli gide gele kantinci ile ahbap olduk.okul olmadığı günlerde de kantine giderdim.(meslek okulu olunca genelde ya çarşamba ya da perşembe boş günümüz olurdu.)merkezden biraz uzakta bir okulun kantin ihalesi olacakmış ondan bahsetmeye başladı muhabbet hoş sohbet derken bana o ihaleye gireceğini,ihale için para ihtiyacı olduğunu anlattı sonra burda sen dur oraya da ben bakayım dedi.Olurdu olmazdı derken okulun kapanmasına 1 ay kala parayı buldum,ihaleye girdi ve kazandı..Derken ben mezun oldum.Stajı tamamladık,geriye kalan 2 ay da ordaki göl senin burda ki ırmak benim balık tuttuk durduk.Okul açılınca mezun olduğum okula kantinci olarak başladım.Gerçekten çok güzel iş yapıyordu..Bulduğum borçları teker teker kapattım ve elime geçen paraya yıl sonunda bir baktım;dedim ki araba almalıyım.Gittim 2000 model Nissan primere aldım.Toplam 2 yıl kantincilik yaptım.Sonra evlenmeyi kafama koydum. Kazandığımı aynı gün yemeye başlamıştım.Evlenmek için cepte max 4-5 bin tl vardı..Konya da ressamlığa asıl mesleğime başladım.Arabayı sattım ve evlendik..Arabaya alışınca arabasız yapamaz oldum 6 ay arabasız dişimi sıktım..Kayınpeder den borç harç 91 model 626 yı aldım..ilk zamanlar modelinden dolayı primera yı özledim ama alışınca 626 nın konforunu primera da bulamadım :) Gercekten yılına göre gayet güzel bir araba..

Yılbaşına doğru eşime 2005-2007 model arası otomatik hb  mazda 6 ya da 2005-2008 arasaı mazda 3 almayı düşünüyorum.Artık benim gözümde 2 tane otomobil markası var. ;

1-) MAZDA

2-) diğerleri

Bu da diğerlerinden olan ilk göz ağrım :) 

941509_184195755069493_1469476896_n.jpg

Bu samimiyet başka bir forum da yok.Kıymetini bilelim,dedeye sahip çıkalım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk aracım 2008  auristi bir türlü sevememiştim bu 2. aracım auris kullanırken nerde 2. nesil mazda 3 görsem gözlerimi alamaz keşke benim olsaaaaa derdim çok şükür oldu çünki çok çekici yaaaa :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...
27.09.2015 at 08:42, emreozkaya :

99 yılında aldığımız mazda 323 bize hiç sorun çıkarmadi tam 14 yıl bindim yol tutuşu frenleme mesafesi rahatlığı on numaraydi performans haric:) neyse o zamanlarda bizim oralarda tek mazda bizdeydi bi ara duydum kırmızı mazda li emre diyolar mis benim için. Sattim 99 modelini aldım o dahada iyidi ve şimdi bir mazda 3 um var karşıdan gören benim geldiğimi biliyor.Ayricalikli olmak insanların seni izlemesi ve milletin cesaret edip alamadığı imrenerek baktığı arabaya biz keyifle biniyoruz.

Ayrıca dün akşam bilecik yolunda bir honda yla önlü arka li gidiyordum bira baktım hız 160 olmuş bu sağa geçti frenledi ben hiç gaz kesmeden virajı aldım. İlerde petrolde karşılaştık dediği laf bilader o viraja nasıl girdin öyle abicim mazda nin özelliği bu güldü yola yapışır asla bırakmaz dedim.Ben yavaslamasam takla atardim dedi.

HB nin üstün viraj performansı 

HB ler sedandan iyi yol tutar

Bir de bu mazda olunca viraj performansı harika bir dostumO0

Spoiler

Spoiler
Spoiler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...