Jump to content

Mazda 626 Sibop lastiğinin değişmesi için gösterdiği uyarılar

mehmeh86
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba mazda 626 1997 otm.Aracım bulunmakta.Aracım durduktan stop ettikten bir kaç saat sonra çalıştığında arkadan mavi duman atıyor.Genelde sabahları bu sorunu yaşıyorum.Sürekli yağ takviyesi yapıyorum.
Arkadaşlar;ustam çok sorun olmaz durumun düzelince açar bakarız muhtemelen başka masrafta isteyecektir (sekman vs...) dedi.
Acaba bu sibop lastikleri biden kendini salıp komple yağı aşağıya boşaltabilir mi? Araç çalışırken mavi duman atma gibi bir durum yok.Sadece stop edilip bir kaç sat sonra çalışınca bu gerçekleşiyor.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşınma fazlalaştığından soğukken daha fazla kaçırıyor, fakat ısınınca azalıyor olabilir.

Aracın gidişinde, yakışında değişiklik var mı?

Yağınızı ne kullanıyorsunuz? Yağı kalınlaştırarak sorun çözülebilir. Sorun çözümünde basitinden başlanmalı sonuçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginiz için çok teşekkür ederim.Yani ortalama 3 haftada yarım litre ekliyorum.Lakin Türkiyede olduğum vakit araç hiç yerinde durmuyor.
Shell 10/40 gazlı araçlarla uyarlanmış motor yağı kullanıyorum.Gidişi ve yakıtında öyle farkedilir bir durum yok.Hatta uzun yolda (otogaz) çok az yakıyor diyebilirim.

Açıkçası birden yağın boşalıp motoru yemekten korkuyorum.öyle bir durumun gerçekleşme durumu ihtimal dahilindemi.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tahmin ediyorum o araç en az 200bin i devirmiştir. 10-40 ince geliyordur haliyle. 10-50, 10-60 mobil 1 in ultra life gibi bir yağı vardı. Onu kullanabilirsiniz. Açıkçası 3 haftada 1 yarım litre az değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor açılınca önünüze ne çıkacağını bilemezsiniz, o yüzden hazırlıklı olunuz, veya gittiği yere kadar gidin , yeterli bütçen varsa giriş işe.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani asıl korkum küt diyip kalması.Yoksa neredeyse kullandığım tarihlerde her gün yağını kontrol ederim.Bir arkadaşım bana lastiklerin birden boşalıp tüm yağı salabileceğini ve aniden sibopların eğilmelerine sebep olabileceğinden bahsetti.
Bu yüzden tırstım baya...

Sn;Mutlu Tekir Sizinde tahmin ettiğiniz gibi araç 245000 km.de.

Arkadaşlar bu durumda uzun yol yapmakta herhangi bir sakınca oluşur mu acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor eskidiğinde veya yıprandığında öle küt diye kalmaz hiçbir yerde Mazda hiç kalmaz, o bahsettiğiniz triger kayışının kapması sonucu olabilecek hasardır, lastikler boşalsa bile sübaplar lastiğe bağlı hareket etmiyorki , eger bütçen yoksa önemli olabilecek bakımları yaptır gittiği yere kadar bin, triger kayışı değişim aralığı geçmişse hemen değişimi yaptır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Triger'i değiştirdikten sonra anca 2000 km gitmişimdir gerçi yan sanayi aldım ama.Ustam eski mazda servisi iyi malzemem dedi :) umarım doğrudur herhalde bi 30,000 gider :) 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Mobil 10w 60 alıp motor yağını değiştireceğim.Umarım motoru açtırmaya kadar ki surede bize herhangi bir sorun çıkarmaz.

Herkese değerleri yorumları için tekrar teşekkür ederim.

Selamlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar Mobil 10w60 aldım açıkçası sabah çalıştırdığımda mavi duman görmedim ve araç yağ eksiltmedi gerçekten şe yaradı sanırım.

Herkeze değerli yorumları için teşekkür ederim.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Mobil 10w60 aldım açıkçası sabah çalıştırdığımda mavi duman görmedim ve araç yağ eksiltmedi gerçekten şe yaradı sanırım.

Herkeze değerli yorumları için teşekkür ederim.

Selamlar

Doğru seçim, geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...