Jump to content

Otomatik şanzıman bakımı

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Suriyeden parça getirip kiliste iskenderunda satanlar varmış,,en iyi onlardan çıkma otomatik vites bulabilirsin yada Ankara OSTİM de epey mazda çıkmacısı var,, deneyip olmazsa geri iade etmek koşuluyla 1000-1500 tl ye çıkma bulabilirsin.Geçmiş olsun bu arada sıkıntın şanzıman beyninde sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

vites oranlarını bilmiyorum fakat otomatik vites araç kullanmanın altın kuralı aracı park ettikten sonra N ye takıp tekrar frene bastıktan sonra P de bırakmaktır.Eğer dediğim gibi yapmazsanız aracın yükünü şanzımana bindirmiş olursunuz.Bu ise ileride ciddi sorunlara neden olabilmektedir.Bu arada aracınız hayırlı olsun.Alanya daki 626 yı mı aldınız?ufuk diye bi arkadaş satıyodu..

Zaten aracı N ye almak için ayağınız frendedir. Dolayısı ile freni bırakmadan  D den P ye götürüyorsunuz. Yine freni bırakmadan el frenini çekiyorsunuz ..Sonra gönül ferahlığı ile freni bırakabilirsiniz. Park ettikten sonra N ye takıp tekrar frene basmak zaman kaybı birde kafa karışır ..

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

ya arkadaşlar otomatik şanzımala seyahat halindeyken vites R ye takılırsa ne olur şanzıman zarar görürümü acaba ne gibi bi problem olur herhangi bir kontrol veya önlem makanizması varmı mazdalarda mesela benim 323 hb var otomatik bileniniz varmı acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayağın frende değilken R ye geçmez .en azından bizde öyle . tabi bu park esnasında hafif fren yaparken R ye atabileceğin ve dikkatli olmanı gerektirecek bi durum. araç tam durmadan vites değiştirmeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç rolantide giderken geri  vites değiştirme tuşuna basılıp çokta güzel R ye geçer hocam:)....sonrada stop eder araba... 1o sn sonra direksiyon ve basana bağlı olarakta fren şişer...hiç ama hiç tavsiye etmem...5 sene önce tam otomatik aracımı  ilk aldığımda düz bir yolda arkadaşım yanımda otururken denemişti ben müdahale edene kadar....:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayağın frende değilken R ye geçmez .en azından bizde öyle . tabi bu park esnasında hafif fren yaparken R ye atabileceğin ve dikkatli olmanı gerektirecek bi durum. araç tam durmadan vites değiştirmeyin.

desenize dikkatli olmak gerek bilgiler için saol üstat.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç rolantide giderken geri  vites değiştirme tuşuna basılıp çokta güzel R ye geçer hocam:)....sonrada stop eder araba... 1o sn sonra direksiyon ve basana bağlı olarakta fren şişer...hiç ama hiç tavsiye etmem...5 sene önce tam otomatik aracımı  ilk aldığımda düz bir yolda arkadaşım yanımda otururken denemişti ben müdahale edene kadar....:)

bizimkiler de tuş yok çok şükür. elim sakat zaten problem çıkardı bana :) frenle halletmişler kilit olayını.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...