Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Aks Değişimi

Esquirenet
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

konuyu hort edicez ama merak ettim sonuç ne oldu?

bende de sağ aks kafası ses yaptı, sanayide bulamadılar, yetkili servis komple aks icin 1700 tl istiyor dediler, sonra bir şeyler anlattılar halledicez dediler hiç bir şey anlamadım, güvendim onay verdim ama içime kurt düştü, araştırdım biraz nedir bu aks kafası diye. servisi aradım, tek kafa satıyor ve 820 tl istiyor. sonra benden 600 lira alan ustama bir daha gittim tam olarak ne yaptıklarını öğrendim. 626 aks kafası takmışlar ama ucu janta girmemiş, tornacı da benim bozuk aks kafasının ucunu 626nınkinin ucunu kesip kaynak atmış. iyi tornacıymış falan ama bana adam gibi bilgi verseler 250 lira için gidip başka araba parçası taktırmazdım. acayip kafama takılıyor. aynı altyapıyı kullanan focus orjinal aks kafası uyarsa 200 tl tutuyor, kaynakli kafayı çıkarıp onu taktırmak istiyorum inşallah uyar da rahat rahat sürerim arabayı. yoksa gidip o 820'lik kafayı alacağım ve kaynaklı parçayı ustaya hediye edicem artık ne yaparsa yapsın.

ek: aracım 2011 dizel mazda 3 touring bu arada unutmuşum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.06.2015 at 17:09, Esquirenet :

Mazda 3 2010 sağ aksın değişmesi gerekiyormuş nereyi aradıysam bulamadım. 2003,2005,2006 modellerin akslarının olacağını söyleyenler var bilen varsa yardımcı olursa memnun olurum.

http://www.fcs.com.tr/Default.aspx?Lang=tr

URW marka olarak fiyat alınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesef iki üç ay aradım bulamadım yurt dışından getirteyim dedim parça ucuz kargo maliyeti yüksekti o yüzden malasef üzülerek aracı sattım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.02.2017 at 02:07, Srkn :

http://www.fcs.com.tr/Default.aspx?Lang=tr

URW marka olarak fiyat alınız.

Aradım sordum, perakende satış yokmuş ama yine de stoklara baktı, 2011 mazda 3 dizel için aks kafası hiç getirmemisler.

Ford kafası uyar mı diye araştırdım ama kafa işlemden gecmeden takılıp denenemiyormuş o yüzden onu da deneyemedim ben de bıraktım artık peşini. Zaten ustadan da fırça yedim, ne zaman bozulursa bozulsun al getir kafana takma hiç bir şey olmaz dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar. Aracımdaki sağ dış aks kafası probleminden dolayı bu başlığı gördüm. Bizim araçlar her ne kadar ford focus la uyumlu olsa da kendi içinde bile dizel benzinli manual AT olarak aks parçası farklılık gösteriyormuş.

Sağ aks kafası gitmişbenim arabanın. Dönüşlerde takır takır ses yapıyordu. Servise sordum aks kafası tek satılmıyormuş. 1950+İşçilik komple sağ aksa istediler. Çıkmacıları aradım bulamadım. Sonunda sanayide tamir yoluna gittik. Aks komple söküldü. Tamirci "Türk Anahtarı" yardımıyla aks kafasını milinden ayırdı. Parçacıya gittik. Ölçüldü biçildi.Tamirci bu ölçülerin kia da bir araca benzediğini söyledi. Kia parçacısına gittik. Teknik döküman tablosuna baktık ki o da ne? Hakikaten ölçüler birebir uyuyordu. Hiç bir düzeltme tornalama badana boya yapılmadan parçayı olduğu gibi yine "Türk Anahtarı" yardımıyla taktık. Tamam aracı söyleyeceğim ama onun trafikte görülme oranı mazdadan da az :) Ama en azından bir ihtimal var. Ki parçacı elinde sadece 1 adet olduğunu yıllardır elinde durduğunu söyledi.

O araç  : Kia Magentis 2.0 Dizel

Bu araç : 2012 Mazda 3 Dizel Imp.

O tamirci : Eski sanayide bir yerde. (Rot tamiri yapan 2 kişi varmış zaten)

Bütün bunlarla uğraşan O insan (hakiki insan) : Mehmet Bağcıvan

İş görmesi dileğiyle..

Ekleme : Tüm bu işlemler maliyeti (Rot+Balans da yaptırdık tabi) = 330 TL

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Benim araç da otomatik 2010. Porya değişimi sonrası çok hafif kafa sallama vardı frenlemede. Durumum yeni müsait olunca araç üstünde disk tornalattım. O esnada farkettim sağ dış aks körüğü yırtılmış çok az. Baktım sitelere net birşey bulamadım.

Manuel otomatik, dizel benzinli, BK BL kasa fark ediyor mu?
Elde ettiğim tek kod Fg06 22 530  

Başka araçlarınki uyar mı? Nereden alabilirim uyguna, ama kısa sürede de yıpranmayacak birşey. Yurtdışında ne güzel blueprint var ama Türkiye'de bulamadım. N11 de bir yerde buldum, orada da oem kodunu yazmamışlar.
En azından yarın alsam da pazartesi taktırsam. Boşu boşuna aksı elimize almayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Yeniden merhaba, benim bu kez de diğer aks kafası değişti bilgi vereyim dedim. Yetkili servis bu kez aksı tamamen veriyoruz sadece kafası satılmaz bizde size daha önce kim bilgi verdiyse yanlış konuşmuş dedi. Komple aks için de 8-9.000 TL civarı bir fiyat verdi. Ben de mazdaparca.com ile parça için iletişime geçtim, kesin uyar mı, uymazsa komple aks almak zorunda kalıcam dedim, kesinlikle uyar dediler siparişi verdim, ertesi gün geldi parça. Çok şükür bir sorun yok parça uyumlu. Ancak kafayı usta yerinden çıkaramadı, tornacıya gitti mecbur. Eski kafa kesilerek çıkarıldı yenisi takıldı. Parça 460 TL, işçilik 300+70 TL tuttu. Araç dizel 2011 6 ileri.

Fiyatı 550 yapmışlar :( 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, MjR :

Yeniden merhaba, benim bu kez de diğer aks kafası değişti bilgi vereyim dedim. Yetkili servis bu kez aksı tamamen veriyoruz sadece kafası satılmaz bizde size daha önce kim bilgi verdiyse yanlış konuşmuş dedi. Komple aks için de 8-9.000 TL civarı bir fiyat verdi. Ben de mazdaparca.com ile parça için iletişime geçtim, kesin uyar mı, uymazsa komple aks almak zorunda kalıcam dedim, kesinlikle uyar dediler siparişi verdim, ertesi gün geldi parça. Çok şükür bir sorun yok parça uyumlu. Ancak kafayı usta yerinden çıkaramadı, tornacıya gitti mecbur. Eski kafa kesilerek çıkarıldı yenisi takıldı. Parça 460 TL, işçilik 300+70 TL tuttu. Araç dizel 2011 6 ileri.

Fiyatı 550 yapmışlar :( 

Bu yamali sistem pek dayanikli olmuyor diye biliyorum. 
Bir sure sonra halen is gorup gormedigi konusunda bizi bilgilendirirseniz memnun oluruz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...