Jump to content

Neden LPG'li Motor Üretilmiyor ?

iskambil77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sen kendini bir şeylere tutsak ederek diğer güzel şeylerden mahrum bırakıyorsun. Lpg ekonomiklik tecrübe ve birşeylere daha kolay erişim. Örnek dün akşam iftardan sonra 130 km yolu 28 tl gidiş 28 tl geliş... 25, 30 dakikada iki bardak çay içmek için katettim. Benzinde olmuş olsa mazallah adından bile korkulur ve gülerler. Burda arkadaşlar o mesafeyi haftada bir sabah çorba içmek için alıyorlar ve gayet memnunlar hallerinden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen kendini bir şeylere tutsak ederek diğer güzel şeylerden mahrum bırakıyorsun. Lpg ekonomiklik tecrübe ve birşeylere daha kolay erişim. Örnek dün akşam iftardan sonra 130 km yolu 28 tl gidiş 28 tl geliş... 25, 30 dakikada iki bardak çay içmek için katettim. Benzinde olmuş olsa mazallah adından bile korkulur ve gülerler. Burda arkadaşlar o mesafeyi haftada bir sabah çorba içmek için alıyorlar ve gayet memnunlar hallerinden.

Bayağı bir bonkörüz. :D

Aynı yolda benim maliyetim minimum 23, maksimum 30.-lira olurdu .  Geri kalan 30 lirayla da, ertesi gün iftar için datlı alırdım. Datlı yiyelim datlı konuşalım diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili ilhancım senin araçla benim aracı kıyaslarsak benim senin aracın %75 i kadar alacaklı olduğumu unutmayalım. Benim şu durumda 30.000 tl gibi bir karım olduğunu varsayarsak ayrıca her ne kadar senin araba kadar konforlu olmasada sınıfının yada yaşının diğer markalara bakarak en iyisi olduğuna düşünmeden garanti veririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili ilhancım senin araçla benim aracı kıyaslarsak benim senin aracın %75 i kadar alacaklı olduğumu unutmayalım. Benim şu durumda 30.000 tl gibi bir karım olduğunu varsayarsak ayrıca her ne kadar senin araba kadar konforlu olmasada sınıfının yada yaşının diğer markalara bakarak en iyisi olduğuna düşünmeden garanti veririm.

Özgür amacım sadece elektriklenen konuyu bir nebze dağıtmak. Bir nebzede tebessüm yaratmaktı. 

Yoksa detaya girersek senin aracın 2.0 Hacimli  D segmenti  büyük olasılıkla da otomatik vitesli bir otomobil. Yani ciddi olmuş olsam elmayla armutu kıyaslamış gibi olurdum. Şu anki aracım  Mazda 6 olsaydı bir nebze yine doğru olurdu. Ama model yılı itibari ile motor teknolojisinden ötürü yine olmazdı. Meslek maliyet muhasebesi olunca, ister istemeden maliyet yapıyorum bazen. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG sistemine 'tüplü' diyen zihniyetlerle tartışmak prensibim dışıdır zaten. 

Prensiplere karışamam ama LPG'nin bileşimi %70 bütan %30 propan'dır. Evlerimizde eskiden kullanılan mutfak tüpleriyle aynıdır. 

İlk nesil araçlarda arabanın bagajına direk mutfak tüpü konurdu. O yüzden tüplü araba denilirdi.

Bu tehlikeli olunca şimdi daha dayanıklı tanklara tüpgazı dolduruyoruz

LPG ve tüpgaz birebir aynı şeydir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu forumda herkes bilimin göbeğinde... 1,5 motorlu arabalarla 240 yada 260 yapan mı istersin hepsi burada ve bilimsel

Tamam o zaman siz tüplüye devam.

Abi sen de sağlam abartıyorsun. Dediğini kabul etmedik diye rakam gittikçe büyüyor.

Bilimsel hesap ile aracın kendi gücüyle yapabileceği maksimum Hızı 211 verdik . Esas senin iddian bilimsellikten uzaktı, "Hız göstergesi artar ama arabanın hızı artmaz". Bak hatırlayınca yine güldüm :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Prensiplere karışamam ama LPG'nin bileşimi %70 bütan %30 propan'dır. Evlerimizde eskiden kullanılan mutfak tüpleriyle aynıdır. 

İlk nesil araçlarda arabanın bagajına direk mutfak tüpü konurdu. O yüzden tüplü araba denilirdi.

Bu tehlikeli olunca şimdi daha dayanıklı tanklara tüpgazı dolduruyoruz

LPG ve tüpgaz birebir aynı şeydir.

Ufkum 2 katına çıktı sayenizde. Sağ olun, var olun, böyle bir bilgiyi 100 yılda edinemezdim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda benzinlide tüp tüketince sorun çıkabilir, çıkarımını yapabiliriz. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda benzinlide tüp tüketince sorun çıkabilir, çıkarımını yapabiliriz. :D

teşekkür nooofearrr bu cümle için. İşte tam bu noktada bizim lpg için üretilmiş bir motora ihtiyacımız var ve bunun bir kaç markayla ve bir modelle sınırlı kalması beni deli ediyor yada en azından lpg kiti üretiyoruz adam akıllı ayar yapabilen adam çok zor bulunuyor.

Abi sen de sağlam abartıyorsun. Dediğini kabul etmedik diye rakam gittikçe büyüyor.

Bilimsel hesap ile aracın kendi gücüyle yapabileceği maksimum Hızı 211 verdik . Esas senin iddian bilimsellikten uzaktı, "Hız göstergesi artar ama arabanın hızı artmaz". Bak hatırlayınca yine güldüm :D

burak arkadaşıma bu konuda kesinlikle katılıyorum. Düz yolda 150-160 km hız yapan bir araç yokuş aşağı 200 km hız yapabilir denmişti. Aracın son hızı 160 km olacak olsa bu 160 km den sonrası için motor freni denen şeyin araca yokuş aşağı 200 km hız yapmasına olanak tanımazdı.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür nooofearrr bu cümle için. İşte tam bu noktada bizim lpg için üretilmiş bir motora ihtiyacımız var ve bunun bir kaç markayla ve bir modelle sınırlı kalması beni deli ediyor yada en azından lpg kiti üretiyoruz adam akıllı ayar yapabilen adam çok zor bulunuyor.burak arkadaşıma bu konuda kesinlikle katılıyorum. Düz yolda 150-160 km hız yapan bir araç yokuş aşağı 200 km hız yapabilir denmişti. Aracın son hızı 160 km olacak olsa bu 160 km den sonrası için motor freni denen şeyin araca yokuş aşağı 200 km hız yapmasına olanak tanımazdı.

Eski aracım toyota yariste son hız 170 falandı. Ben o aracımla 200 gördüm. :) limitör düz yol için ayarlanıyor olmasın?

Hız sabitleyici gibi limitör son gazı veriyor ama yokuş aşağı giderken hız artabiliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski aracım toyota yariste son hız 170 falandı. Ben o aracımla 200 gördüm. :) limitör düz yol için ayarlanıyor olmasın?

Hız sabitleyici gibi limitör son gazı veriyor ama yokuş aşağı giderken hız artabiliyor?

Okuduğum kadarıyla konu başlığında düz yol yada rampadan bahsedilmiyordu. Sadece :mazda 3 son hız: diye okudum.

170-190-200-210 Bir şey mi arkadaşlar. Bakınız ben güncel aracımla kaçı gördüm.  :fiuw:

http://www.mazdaclubtr.com/topic/8011-mazda-3-son-hız/?p=510413

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düz yolda 150-160 km hız yapan bir araç yokuş aşağı 200 km hız yapabilir denmişti. 

Mesala arabayı uçakla 9.000 m yükseğe çıkarıp oradan bıraksanız çok daha büyük hızları görebilirsiniz bu da mümkün yani.

Motor freni filan olacağını da sanmam. Gayette bilimsel söylediğim

Bak hatırlayınca yine güldüm :D

Güldün ama sonra kaynak verip sana ben gülmüştüm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güldün ama sonra kaynak verip sana ben gülmüştüm :)

Evet ulu bilge iki Türk mühendisi o da yakıt tüketimi konusunda, ama "kadran gider hız kalır" konusunda bir "otorite" bulamadın henüz, bak hatırlayınca yine güldüm :D

Bu arada bu konuyu saptırıyoruz, hız ile ilgili mesajlara aşağıdaki konudan devam edelim, buranın mesajları başlıktaki konuda kalsın.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/8011-mazda-3-son-hız/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bak hatırlayınca yine güldüm :D

Videonun 6 dakika 12 saniyesini izleyin bakım bakalım arabalar kaç yapıyormuş. İyi iki mühendistir onlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle her yakıt türüne uygun motor üretmek mümkündür lakin gelin görün ki bu üretime firmalar sıcak bakarmı, bakmazlar tabii, dünya genelinde tercih edilen yakıt türü ne ise üreticilere ona uygun motor teknolojieleri üretmekteler bununda sebebi ticari kar elde etme amacı tabiki.

Şu hız mevzusuna gelince araçların hızını km teli ölçer oda kadrana bağldır, araba hızlı gider km teli döner , kadranda hız artar, diğer teori pek olası gelmedi bana açıkçası. Son hız limitine gelince maximum hızı geçebilir araçlar tabii kesici yok ise.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...