Jump to content

2015 İlk Beş Ay C-D Segmenti SUV Satışları

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yine bir satış grafiğiyle karşınızdayız arkadaşlar. Mazda CX-5 'imiz 63 adet araç satışıyla listemizde 32. sırada. Sıradaki listemiz tüm sevenlerine gelsin.

Beni şaşırtan Suzuki SX4 S-Cross oldu açıkcası. 1.6 dizel motoru olduğu için ben daha yukarılarda olmasını tahmin etmiştim.

Tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de yükselişte olan SUV araçlar arasında C segmenti ve D segmenti modeller yoğun ilgi görüyor. Toplam 40 aracın yer aldığı listede Nissan Qashqai 6.236 adetlik satış rakamı ike neredeyse yüzde 24'e yaklaşan pazar payı elde ederek zirvede yer alıyor.

Dacia Duster'da 5.362 adetlik satış rakamı ile Qashqai'nin hemen arkasında yer alıyor. Üçüncü sırada Kia Sportage 3.000 adedi aşan satış rakamı ile yer alırken onu, 2.305 adet ile Volkswagen Tiguan ve 1.613 adet ile Hyundai ix35 takip ediyor. Bu beş model toplam pazarında yüzde 70'e yakınını temsil ederken, Skoda Yeti, Honda CR-V, Ford Kuga, Nissan X-Trail ve Mercedes GLA ilk on da yer alan diğer modeller olmayı başarıyor.

Listede Subaru Forester, dizel motora kavuştuğu Mart ayında kazandığı ivme ile dikkat çekerken, Audi Q3 ve Peugeot 3008, Nisan ve Mayıs aylarındaki yükselen satış rakamları ile öne çıkıyor.

Mayis.jpg

Kaynak : ODD

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Qashqai benzinli ve dizel geniş motor seçeneği. Üzerine otomatik şanzıman ilavesi ile bu sınıfın gözdesi.

Duster ise ucuz oluşu, dizel oluşu, arkasında Renault oluşu, servis yedek parça sorununun olmaması. Tüm bu unsurlar sayesinde çok satıyor. 

Qashqai'ye şimdi iyi bir rakip geliyor. Renaul "Kadjar" Renault yazılı,görsel her yerde Kadjar'ın reklamını yapıyor. İyi bir tanıtım, iyi bir fiyat ve iyi bir kampanya, iyi bir finansman (Sıfır fazili taksitli kredi yada düşük faizli kredi) ile piyasaya çok iyi giriş yapabilir. Birde oyak kampanyasına dahil ederlerse bu aracı, iyi satış sağlarlar.

Yukarıda ki tabloda sınıfı Suv olup ama kendisi değil Suv, otomobil olduğundan bile şüphelendiğim modeller var. Motor hacmi, donanımı ve fiyatı konusunda arasında uçurum farklar olan modeller var. Haliyle aslında bu tablo minimum 2 yada 3 ayrı tabloda olmalı. 

Her yeni tabloda, ülkemizin otomobil zevki gün yüzüne çıkıyor.:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...