Yazan:
Burak
Mazda3 ne kadar yakar ?
Aracın yaktığı benzin miktarı tamamen kullanıma bağlı olmakla birlikte aşağıdaki değerler kullanıcıların günlük hayatlarında karşılaştığı ortalama değerlerdir
Manuel , Şehiriçi :
Manuel , Şehirdışı :
Manuel , Ortalama : ~ 8 Lt/100km
Otomatik , Şehiriçi : ~ 9.5 - 10 Lt/100km
Otomatik , Şehirdışı : ~ 7.0 Lt/100km
Otomatik , Ortalama : ~ 8.5 Lt/100km
Yukarıdaki rakamlardan çok daha düşük değer elde eden bir üyemizin izlenim ve notları için;
- Mazda3 sedan otomatik vites kullandığım araç, yakıt tüketimi ortalama 7.6 gözüksede katalogda, bu değeri yakalayamadım hiç zira dur kalk trafikte 10 lt ye kadar çıkıyor ortalama bunun haricinde akıcı trafikte bu deger 8.5 lt ye kadar düşüyor eğer ani hızlanma yapılmazsa ( Uyumsuzelement )
- Aracım 2500km de Şu anda yol bilgisayarımda gözüken yakıt değeri 9.6lt tabi bunun şehir içi hep kısa mesafelerde kullanılan bir aracın değeri olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. ( -Aydın- )
Mazda3 LPG de ne kadar yakar ?
Manuel , Şehiriçi :
Manuel , Şehirdışı :
Manuel , Ortalama
Otomatik , Şehiriçi : ~11 Lt/100km ( km de kaç TL yakar ? 11 x 1,54 ( 21.5.09 da LPG nin litre fiyatı) / 100 = ~ 17 kuruş )
Otomatik , Şehirdışı : ~8 Lt/100km
Otomatik , Ortalama :~9 Lt/100km
Mazda3'ün motor performansı nasıldır ?
-Motor performansı zayıf görünüyor özellikle ilk kalkışlarda çünkü araba bütün muadillerinden ağır, buna karşılık hızlandıktan sonra çok yüklü değilse benim için tatmin edici... ( Selman )
Mazda3'ün avantajları ve dezavantajları :
-Ben aldığım zaman o fiyata alınabilecek en donanımlı arabaydı, halen de çok memnunum bu tercihimden, keşke şunu alsaydım demedim hiç, sadece otomatik almadığıma pişmanım hanım ve çocuğun rahat kullanabilmesi açısından.... ( Selman )
-Aracım Touring versiyonu ve donanım olarak rakiplerine göre çok fazla tatmin edici. Aracın kullanımı olsun konforu olsun her yönüyle çok memnunum. ( - Aydın- )
Bilinen sorunları :
-Bilinen sorunu yok, ilk yıldan sonra hepsi halledildi... ( Selman )
İpuçları
Mazda3 Bakım maaliyetleri
Mazda3'ün bakım maaliyetlerini de aşağıdaki bölümde kullanıcıların verdiği detaylı bilgiler ile görebilirsiniz. Yalnız unutulmamalıdır ki bu verilen değerler bilgi amaçlıdır ve bakım tarihinde geçerli fiyatlardır. Bazı durumlarda servislerin düzenlediği kampanyalı fiyatlar olabilir ama yine de fikir vereceğini düşünmekteyiz
Mazda3 - Forum
Tavsiye Edilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı