Jump to content

Rusya'da Mazda'sı Olanlar Rahatladı, Toyota'sı Olanların Uykusu Kaçacak

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

8515130878.jpg

Rusya’da otomobil hırsızlıklarıyla ilgili son veriler açılandı. Uzun zamandır yabancı otomobiller içinde hırsızların gözdesi olan Mazda ikinci plana düştü. Artık hırsızlık korkusuyla uykuyu daha fazla kaybedecekler Toyota sahipleri...

Araba hırsızlarının son dönemde Toyota ve Lexus’a olan talepleri artışa geçti. Resmi verilere göre Rusya’da 2015 yılının ilk altı ayında en fazla çalınan otomobil Toyota Land Crusier 200 (yüzde 24) oldu. 

Bu otomobili yüzde 12 ile Toyota RAV 4, Lexus  LX 570, Mazda 3 ve Toyota Camry izliyor. 

En fazla çalınan markaların başıdna Toyota (yüzde 60), Mazda (yüzde 12), Lexus (yüzde 16)  geliyor. 

Otomobil hırsızlıklarının yüzde 80’i gündüz vakti yapılıyor.

Kaynak : http://www.turkrus.com/87999-rusyada-mazdasi-olanlar-rahatladi-toyotosu-olanlarin-uykusu-kacacak-xh.aspx

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok şaşırdım. Nasıl bir haber anketinden yola çıkarak böyle bir sonuca varmışlar merak ettim doğrusu. Emniyet verileri gibi birşey olsa gerek. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş yıllarda Amerika içinde benzer bir haber okumuştum. Orada da en çok çalınan araçların başında Toyota Camry geliyor deniliyordu.

Okuduğum haberin yalancısıyım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sineklerin A Rh+ i daha çok tercih etmesi gibi bir durum sanırım :)

Evet nüfusun %40'i bu kan grubu olunca sinekler %40 bu kan grubuna hücum eder :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Elden en kolay çıkartılan araçlar olduğu için Mazda ve Toyota her zaman başı çekiyor. Bir de Porsche Cayenne.. Sırf bu yüzden Mazda ve Toyota ların kaskolari ateş pahası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün servisten öğrendiğim bir bilgi beni çok şaşırttı sizinle paylaşayım istedim.Benim diğer araçta şöyle bir özellik varmış,kumandaya 1 kez basıp kapıları kilitledik normal immobilizer falan devreye giriyor fakat bu immobilizer biraz farklı olarak şanzımanada kilit koyuyormuş.Eğer kumandaya 2 kez basarsak 2.basmada kilitlemeye ek olarak kısa bir korna ile araç sahibini bilgilendirip tilt sensörü dahil bütün güvenlik sensörlerini devreye sokarak çok katı ve araca özel bir dizi güvenlik önlemi alıyormuş.Bu durumda araç kapı kilitlerinde kapı direklerinde kapılarda ve camlarda ve aracın bilumum yerlerinde konumlandırılmış olan sensörler sürekli devrede kalıp aracı devamlı olarak izliyormuş.

Mesela aracın anahtar deliğine yabancı bir cisim sokarak karıştırılması durumunda yada hırsızın kapıyı üstten kastırılarak kendine doğru çekip kilit mandalına ulaşmaya çalışması durumunda yada camlardan herhangi biri kırılmaya çalışılması durumunda yukarıda belirttiğim sensörler anında devreye girip motor ve şanzımana aracın kendi anahtarı ve kumandası ile bile açmayı ve çalıştırmayı imkansız hale getirecek bir bloke koyuyormuş.Bu durumda araç çekici ile yetkili servise götürülüp bilgisayarla çok farklı bir işlem ile fabrikadan gerekli doğrulamalar yapılıp çok farklı bir şekilde bloke kaldırılıyormuş.Valla teknisyen anlatırken şok oldum ve arabama bir kez daha aşık oldum :) 

Benzer bir şey bu arkadaşımızında başına gelmiş.

http://bensaab.blogspot.com.tr/2010/11/herseyin-fazlas-zarar.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün servisten öğrendiğim bir bilgi beni çok şaşırttı sizinle paylaşayım istedim.Benim diğer araçta şöyle bir özellik varmış...

Sizin diğer araç nedir? Saab mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çalınamayacak araba yoktur. Aşılamayacak güvenlik sistemi yoktur.

Saab'da başarısız tasarımları, geliştiremediği teknolojisi  ve kronik sorunları nedeniyle iflas edip otomobil üretiminden çekilmiş bir firmadır. Satın alan bile olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...