Jump to content

Otomobil Renginde Birinci Tercihi 'Beyaz' Oldu

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

TÜİK'in 'Motorlu Kara Taşıtları" araştırmasına göre, 2015 yılının ilk 4 aylık döneminde trafiğe kaydolan otomobillerde en fazla tercih edilen renk 'beyaz' oldu.

otomobil-renginde-birinci-tercihi-beyaz-

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 'Motorlu Kara Taşıtları" araştırmasına göre, 2015 yılının ilk 4 aylık döneminde trafiğe kaydolan otomobillerin en fazla beyaz renkli olduğu belirlendi.

TÜİK tarafından yapılan araştırmada Ocak- Nisan döneminde trafiğe kaydı yapılan 256 bin 232 adet otomobilin yüzde 62'sinin beyaz, yüzde 16.1'inin gri, yüzde 9.2'sinin siyah, yüzde 5.3'ünün kırmızı, kalan yüzde 7.4'ünün diğer renklerde olduğu saptandı.

Verilere göre, Nisan ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 19 milyon 225 bin 406 adet taşıtın yüzde 52.6'sını otomobil, yüzde 16.3'ünü kamyonet, yüzde 14.9'unu motosiklet, yüzde 8.6'sını traktör, yüzde 4.1'ini kamyon, yüzde 2.3'ünü minibüs, yüzde 1.1'ini otobüs, yüzde 0.2'sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında yüzde 53.8 artış gerçekleşti.

TÜİK araştırmasına göre Ocak-Nisan döneminde 429 bin 873 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı, 33 bin 188 adet taşıtın ise trafikten kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam taşıt sayısı 396 bin 685 adet arttı.

Kaynak : Haberler

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanki millet beyaz şeçti... Filolar ucuz oluyor diye beyaz getirtiyorlar binlerce kiralık beyaz trafiğe kayıt oluyor :)

Tamamı öyle değil Emre. Bununla ilgili 3 yıl önce bir proje çalışması yapıp. Güzel bir araştırma eşliğinde, burada paylaşacaktım.

Otomobilde beyaz rengi neden tekrar popüler oldu şeklinde bir başlıkla bu proje hayata geçecekti.

Bununla ilgili Arabam.com editörleri Hasan Aytekin, Alper Güler'den bile destek istemiştim. Onlarında hoşuna gidip, yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. Sonra Bmw Borusan Oto satış temsilcileri ile bu konuda bir söyleşi yapacaktık. Fakat alınamayan randevular, yada randevu verilip sonradan ertelemeler. O sıra eşimin hamile kalışı, kızımın 1.sınıfa başlayışı, benim işyerinde aldığım proje vs derken...Bu proje kaldı askıda..

Ama o dönem ki üstün körü araştırmalarımda. Beyaz renginin tekrar geri gelmesinde, mühendislerin fikirleri var. Malum araçlarda yakıt ekonomisi ve düşük emisyon çok önemli. Açık renkli araçlar güneşi daha az çektiği için, daha az ısınıyor. Buna bağlı klima kullanım oranında düşüşler oluyor. Klima=Yakıt=Emisyon...zincirleme gidiyor..

Sonra beyaz renkli araçlar kiri daha az gösteriyor. Sonra otomobilerde Beyaz sadeliği prestiji, imajı vurguladığı düşünülüyor.

Birinci ağızlardan video ve fotoğraflar eşliğinde bu araştırmam olsaymış güzel olacakmış aslında. :fiuw:  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 için konuşacak olursam, 

1. nesil kesinlikle beyaz olmalı çünkü çok az (mavi de başkadır)

2. nesil parlak gümüş sedefli gri (tam adını bilmiyorum)

3. nesil hatchback siyah, sedan derin mavi.

Sonra beyaz renkli araçlar kiri daha az gösteriyor. Sonra otomobilerde Beyaz sadeliği prestiji, imajı vurguladığı düşünülüyor.

Birinci ağızlardan video ve fotoğraflar eşliğinde bu araştırmam olsaymış güzel olacakmış aslında. :fiuw:  

Evet bir eğitimde şirketiniz olsa hangi renk aracı alırdınız diye sordular. Hemen cevap istendi.

Beyaz-Siyah ve Mavi iyi yönetici için seçilen renklermiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 için konuşacak olursam, 

1. nesil kesinlikle beyaz olmalı çünkü çok az (mavi de başkadır)

2. nesil parlak gümüş sedefli gri (tam adını bilmiyorum)

3. nesil hatchback siyah, sedan derin mavi.

Evet bir eğitimde şirketiniz olsa hangi renk aracı alırdınız diye sordular. Hemen cevap istendi.

Beyaz-Siyah ve Mavi iyi yönetici için seçilen renklermiş.

Bu renk olayına cidden o dönem takmıştım. Satış temsilcilerinin çoğu kahverengi takım elbise giyemiyorlar !! Çünkü yasak !! Neden yasak ? Kahverengi soğuk bir renk olarak nitelendirilip, hoş karşılanmıyor. Takım elbiseyi geçtim kahverengi kravat yasak. Bmw Borusan otoda ki satış temsilcileri mankenlik ajansından çıkmışlar gibi. Kahverengi, lacivert yasak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir gün plazam olursa abi çalışanlara Beyaz ön pat düğmeleri gizli gömlek, parlament mavi çift arka cep pantolon giydiririm sanırım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyaz renk aracı büyük gösterir. Bizim milletin klima tasaruf hesabı yapmış olabileceğine inanıyorum. Karlı bölgelerde dezavantajdır, 6 ay araç görünmez olur :) , beyaz sedan aracınız komşularınız tarafından şirket aracıdır diye algılanabilir.

Siyah renk ise kompakt, küçük gösterir. Büyük araçlarda güzel durur, ağırbaşlılığıda temsil eder. Bakımı zordur, kirli bırakamazsınız devamlı yıka beni der, yazın sıcağı çeker ...

Ben 2 adet beyaz 2 adet siyah 1 kırmızı 2 mavi araç kullandım.. En sevdiğim beyaz olandır, ne göze gelir ne de bakımı uğraştırır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi çapımda yaptığım bir çalışma, mahalledeki arkadaşın beyaz Mazda ile benim siyah Mazda 2013'te çektiğim resimler düzenlenip bir araya getirilmiş olarak

Siyah RX-8'e yakışıyor gerçekten. Beyaz yakışmıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi çapımda yaptığım bir çalışma, mahalledeki arkadaşın beyaz Mazda ile benim siyah Mazda 2013'te çektiğim resimler düzenlenip bir araya getirilmiş olarak

QADE5r.jpg

bişi sorabilirmiyim beyaz mazdanın plaka ve RX-8 neden ters? Ayrıca beyaz oln daha şık duruyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bişi sorabilirmiyim beyaz mazdanın plaka ve RX-8 neden ters? Ayrıca beyaz oln daha şık duruyor.

Resimde aynı yönde dursun diye cevirince öyle ters oldu .

Beyaz bence de daha güzel duruyor ancak meselenin şöyle bir boyutu da var. Bizim mahallede bu beyaz Mazda yıllarca durdu fakat daha kafayı çevirip bakanı bile görmedim. Benim siyah Mazda'yı ise insanlar değil bakmak neredeyse tepesine çıkıp pozlar verdikleri için yola park edemiyorum. Park ettiğim günlerden bir örnek, genç bir kız durup önünde pozlar verdi.

ZDvdZZ.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zevk işte bende beyaz severim hatlar daha belirgin gölgeli hatlar bile ama siyahta hatlar kayboluyor dış aksesuar siyahın içinde boğulmuş extra larını düşününcede bence beyaz ve yine beyaz en eski modelden son modele kadar arabada beyaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyaz arabanın artmasının en büyük sebeplerden biri de wos woslardır. Gidin showroomlarına bir bakın beyaz dan başka renk bile getirmiyorlar neredeyse. Ee haliyle bizim millette wos wos dan başka araba almıyor.

Resimde aynı yönde dursun diye cevirince öyle ters oldu .

Beyaz bence de daha güzel duruyor ancak meselenin şöyle bir boyutu da var. Bizim mahallede bu beyaz Mazda yıllarca durdu fakat daha kafayı çevirip bakanı bile görmedim. Benim siyah Mazda'yı ise insanlar değil bakmak neredeyse tepesine çıkıp pozlar verdikleri için yola park edemiyorum. Park ettiğim günlerden bir örnek, genç bir kız durup önünde pozlar verdi.

ZDvdZZ.jpg

Bir gün RX-8 niyetlenip alacağım. Alacağım zaman ilk bulacağım kişi sensin abi. :) Yardımlarını bekleyeceğim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3. Nesil için Mazda'nın ana rengi kırmızı. Arabanın agresif hatlarını ortaya çıkaran renk bu. Zaten bu renk için fazladan 1,500 (artmış da olabilir) tl para ödüyoruz... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendim 2010'da 2008 Ford Fiesta alırken beyaz rengi dolayısıyla almıştım beyaz cok güzel görünüyordu. O sıralarda beyaz yeni yaygınlaşmaya başlamıştı fakat sonradan arkadaşın dediği gibi özellikle VW tarafında heryer beyaz araba olmaya başladı. Siyah Mazda ise tamamen tesadüfen denk geldi, yoksa siyah tercihim değildi. Sonradan fark ettim, insanlara siyaha özel bir ilgi gösteriyor gibi. Tahminim insanlara farklı geliyor. Geceleri çıktığımda arkadaşların arabalar tabi hep beyaz ve ilgi benim siyahta yoğunlaşıo. Birgün kızla çıkmıştım ertesi gün siyah ağırlıklı giyindi ve arabayla beni resim çek dedi .)

Nqa2Aa.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz kızları beyaz gelinlik içinde hayal edip duralım , onlar zihinlerinde siyah tercih ediyorlar işte görüldüğü gibi :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...