Jump to content

Mazda RX-8 Yağ Çubuğunda Tutarsız Yağ Düzeyleri

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba bu akş arabanın yağını değiştirdim ve her zaman olduğu gibi son yarım litreyi doldururken  yağ çubugunu kontrol ederek doldurdum ancak cubugun çizgili yüzü en alt düzeyde gösterirken, diğer düz tarafta en üste kadar yağ görülüyor.

Çubukla defalarca ölçüm, hemen hepsi bu şekilde tutarsız çıktı. Yağ en alt düzeyde çalıştırsam motor yağsız kalacak, en üst düzeyde çalıştırsam bu sefer hava emiş borusuna hatta hava filtresine kadar yağ sıçrayacak o yüzden motoru çalıştırmadım.

Benzer durum yaşayan oldu mu? Ne yapmak gerekir? Kullandığım yağ Rusya üretimi Lukoil 15W-40 100% Mineral Yağ

d5QkQ7.jpg

0qvmvR.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben ilk defa görüyorum. yalnız yağın rengi ilgimi çekti, sanki uzun süre kullanılıp kirlenmiş veya ısıdan renk değiştirmiş gibi görünüyor. heralde yağın cinsi öyle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cubuk karbon çeliği old için siyah üstünde yağ da siyah çıktı yoksa altın sarısı renkte. Dün akş, çizgili kısım minimumu geçecek kadar yağ ekleyip biraz gezdim sıcak motorla kontrol ettim ortaya yakın yerdeydi sonra biraz daha tamamladım şimdi full'e yakın yerde. Cubugun tutma sapını dik açıyla koyup bakmak gerekiyor onu da yeni fark ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çubuğun bu tutarsız düzeyleri sonrası çubugun takılma konumunun önemli old fark ettim,ben cubuk ulaşılması zor konumda old için elime kolay geldiği için tutma sapını yatay bırakıp ölçüyordum. Onun dik , aynen resimde old gibi bırakılması gerekiyor.Cunku o zaman cubuğun ucundaki eğim, karterin yüzeyine tam oturuyor. Bu şekilde ölçünce düzey orta ile full arasında ortada biryerde. Full'e çok yaklaştırmıyorum cunku öyle durumda hava emişe yağ sıçratıyor bu araba, özellikle 9bin devirde kullanınca ve hava emişe gelen yağı temizlemek için hava filtre kutusunu çıkarmak gerekiyor ki bu arabada o da çok zor o bakımdan zahmete girmemek için tam full'e yaklaştırmıyorum.

yMyPka.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben hep full olması için ayarlıyorum. motoru 9000 - 9500 devirlere çıkardığımda sıcak alüminyum a benzer bir koku geliyor. aynı zamanda elektrik süpürgelerinin arkasından çıkan filtre edilmiş hafif toz kokulu bir havaya benzer kokuda var. acaba bu yüzden mi? yani yağ sıçrattıda hava filtresi kirlendi mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüksek devirde koku gelmesi pek rastlanan sey değil Hava filtresini  bir çıkarıp bak derim.  Ben aracı aldıktan sonra ilk kendim çıkardığımda hava filtresinin dibine kadar yağın gelmiş old gördüm, yani önceki sahipleri ve servisler garanti olsun diye sonuna kadar fulllemişlerdi yağı hepsini temizleyip sonra bir daha tam fulle yaklaştırmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RX8 in motorunu tam bilmiyorum ama bizimki gibi sübap kapağında ve motorda oluşan yağ buharını hava filtresine çeken bir düzenek varsa ve burada yağ tortusu gözleniyosa bunun sebebi karterdeki fazla yağ değil, yüksek devirdir. sonuçta mevcut yağ yukarılara karterden sıçrayamaz , yağ pompasının aşırı basıçla yağlama yapması durumunda sübaplardan sıçrar ve hava filtresine emilir, bahsi geçen koku yüksek devir esnasında yağın yanmasından da kaynaklanabilir. Yani motorda yağ falan sızması varsa bu sırada artar, aynı şekilde ısınan yüzeylerde yanabilir hal böle olunca koku yapması normaldir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
14.07.2015 at 10:47, SweepeR :

ben hep full olması için ayarlıyorum. motoru 9000 - 9500 devirlere çıkardığımda sıcak alüminyum a benzer bir koku geliyor. aynı zamanda elektrik süpürgelerinin arkasından çıkan filtre edilmiş hafif toz kokulu bir havaya benzer kokuda var. acaba bu yüzden mi? yani yağ sıçrattıda hava filtresi kirlendi mi?

Bu problem su an bende de var ama nasil cozum e ulastiniz acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki ihtimalden biri oldu, ya sorun kendi kendine düzeldi ya da benim burnum alıştı. O eskiden gelen koku artık yok.

edit: ufak bir üçüncü ihtimal ise serviste bakım sırasında bir şey görüp temizlediler.

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, SweepeR :

İki ihtimalden biri oldu, ya sorun kendi kendine düzeldi ya da benim burnum alıştı. O eskiden gelen koku artık yok.

edit: ufak bir üçüncü ihtimal ise serviste bakım sırasında bir şey görüp temizlediler.

Bence ikinci ihtimal...

Misal benim araç artık saat gibi sessiz. :D   :geyik:

İlk aldığımda neydi öyle motor sesi, yol sesi.. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, İlhan :

Bence ikinci ihtimal...

Misal benim araç artık saat gibi sessiz. :D   :geyik:

İlk aldığımda neydi öyle motor sesi, yol sesi.. :fiuw:

🤣

3. ihtimale de küçük dememin sebebi serviste bir şey görseler kesin söylerlerdi. Ben bir ara kaputun altında fenerle yağlı bez parçası arıyordum :) 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, SweepeR :

🤣

3. ihtimale de küçük dememin sebebi serviste bir şey görseler kesin söylerlerdi. Ben bir ara kaputun altında fenerle yağlı bez parçası arıyordum :) 

Normalde içerde sadece benzin kokusu var :D Ama devir çevirince o tarif ettiğiniz koku geliyor.Balatalardan şüphelendim ama bence yağı biraz fazla kaçırdım.Bakım yaptırdıktan sonra bu koku oluşmaya başlamıştı çünkü, zamanla koku azaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, MayLife :

Normalde içerde sadece benzin kokusu var :D Ama devir çevirince o tarif ettiğiniz koku geliyor.Balatalardan şüphelendim ama bence yağı biraz fazla kaçırdım.Bakım yaptırdıktan sonra bu koku oluşmaya başlamıştı çünkü, zamanla koku azaldı.

Yağ çubuğunda fazla görünüyorsa benzincilerde onu yukardan yağ çubuğunun girdiği yerden çeken aletler oluyor. Ya da en kötü bakımı sen yağtıysan yine alttaki tıpayı gevşetip biraz akmasını sağlayacaksın. Araba narin olunca insanın kafasına daha çok takılıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, SweepeR :

Yağ çubuğunda fazla görünüyorsa benzincilerde onu yukardan yağ çubuğunun girdiği yerden çeken aletler oluyor. Ya da en kötü bakımı sen yağtıysan yine alttaki tıpayı gevşetip biraz akmasını sağlayacaksın. Araba narin olunca insanın kafasına daha çok takılıyor :)

Üst çizginin biraz altında şu an, dün kontrol ettim.Aslında yaşadığım problem bu değil sürekli arabaya birilerinin zarar verme isteği.Çadır çekiyorum ama yine çizip geçiyorlar,bu çekememezliği anlayamadım gitti.Bi çözümde bulamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, MayLife :

Üst çizginin biraz altında şu an, dün kontrol ettim.Aslında yaşadığım problem bu değil sürekli arabaya birilerinin zarar verme isteği.Çadır çekiyorum ama yine çizip geçiyorlar,bu çekememezliği anlayamadım gitti.Bi çözümde bulamadım.

Sanki 1 milyonluk arabaya biniyoruz. aynı sorun bende de var. Eskiden tek tük görünen bu tür insanlar, işsizlik ve gelir adaletsizliğin artmasına orantılı olarak çoğaldılar.

Çadır dediğin ankaralı bir ustanın yaptığı koridor gibi kapanan kişisel garaj mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, SweepeR :

Sanki 1 milyonluk arabaya biniyoruz. aynı sorun bende de var. Eskiden tek tük görünen bu tür insanlar, işsizlik ve gelir adaletsizliğin artmasına orantılı olarak çoğaldılar.

Çadır dediğin ankaralı bir ustanın yaptığı koridor gibi kapanan kişisel garaj mı?

Kesinlikle katılıyorum.Extra olarak insanlarda bi çekememezlik ve düşmanlık var ne yazık ki.Normal çadır kullanıyorum yani branda demek daha doğru sanırım.Ama o kadar tatlı hatları var ki rx8'in branda ya rağmen millet, bunun altında kesin iyi bşy var diye açıyor ve zaten çoğu da daha önce pek görmediği için çizip zarar verip geçiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ cubuğundaki üst çizgiyi geçmemeli yoksa hava filtresine kadar yağ gelebilir. Aracı sokakta açıkta park etmemek gerek veya illa ki park etmen gerekiyorsa bir iki saatten fazla aynı yerde durmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Revivo73 :

Yağ cubuğundaki üst çizgiyi geçmemeli yoksa hava filtresine kadar yağ gelebilir. Aracı sokakta açıkta park etmemek gerek veya illa ki park etmen gerekiyorsa bir iki saatten fazla aynı yerde durmasın.

Üst çizginın biraz altında şu an,zaten çalıştırmadan önce yağ ve suyu her zaman kontrol ediyorum. Bağaj kapağının üstünü öyle bir çizmişler ki acaba nasıl bir ruh hali bunu yaptırıyor anlamış değilim.Şu an bu ülkenin yönetim şekli ve eğitim düzeyiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum.İnanın imkanı olsa herhangi bir ceza veya yaptırım uygulanmayacağını bilirse inanın yakarlar.Nasıl canım sıkıldı anlatamam.Daha bu sabah burdan yazdım çiziyorlar diye.Akşam geldim bildiğiniz taşla boyayı kazımışlar.Yazıklar olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, MayLife :

Daha bu sabah burdan yazdım çiziyorlar diye.Akşam geldim bildiğiniz taşla boyayı kazımışlar.Yazıklar olsun.

dostum senin orası baya sıkıntılıymış. acilen önlem alman gerekiyor.

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...