Jump to content

1991 Model Mazda 626 Radyatör Fanı Ses Yapıyor

Mursel_Balci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar bu aralar aracımda özellikle sabahları ilk çalışmada bir ses geliyordu. geçenlerde farkettimki sesi yapan radyatör fanı. ses özellikle sabahları aracı ilk çalıştırıp klimayı açınca geliyor. bir dakika kadar sürüp sonra bitiyor. sanki yağsız kalan bir şey dönmeye çalışıyormuş tarzda bir ses çıkarıyor. radyatör fanının yağlanacak bir kısmı varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Radyatör fanı elektrik motorudur kesinlikle yağ istemez. Havalandırma fanlarıyla aynı üründür. Evde kullanlanlarla aynı tarzdadır. Benim araçta çift fan bulunuyor zizdede aynımı? Klimayı açınca geliyorsa bu ses klima motorundan gelme ihtimali var. Klima motoru yağsız kalırsa ses çıkara bilir. Bir çok kişi klima gazı eskidiği için gaz bastırmaya gider ancak motor yağı gazla birlikte basılmalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok kayıştan yada kompresörden gelmiyor.

dün akşam kaput açık çalıştırıp direk başına gidip dinledip az bir ses değil bayağı bir ses çıkartıyor ama bir süre yapıp kesiliyor her zaman da yapmıyor. özellikle araç uzun süre çalışmamışsa ilk çalıştırmada klimayı açarsam yapıyor.

araçta çift fan mevcut klima fanı ön kısımda

radyatör fanı ise iç kısımda.

sesi yapan fan radyatör fanı. klimayı açınca iki fanda devreye giriyor. 

bunlarda rulman oluyor mu peki belki rulmanı bozulmuştur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rulman mutlaka var ancak çok küçük bozulma durumu milyonda bir. İki fanın birden devreye girmesi bana anormal geldi benim araçta radyatör fanı hiç susmuyor. Sürekli çalışıyor. Müşür bozuk. Klima fanıda aynı radyatör fanı gibi klima motoru soğduğunda devreden çıkıyor ısınınca tekrar devreye giriyor. Klima müşürü sağlam. Klima açılınca ikisinin birden devreye girmesi anormal. Sese gelince benim araçta sürekli çalışıyor ve çalıştığı sürece nerdeyse motor sesini bastıran bir ses var. Tamircime ve bir kaç arkadaşıma sordum ses normal, sürekli çalıştığı için bana anormal geldiğini söylediler. Kendim kontrol ettim diğerlerindende aynı sese yakın geliyor. Arada sustuğu için normal bir ses gibi. Yinede fan çerçeve ve ayaklarını kontrol etmekte fayda var kırık yada çatlak varmı. Stop edince elle döndürüp dokunan kenar varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

klimayı açınca ikisinin devreye girmesi normal diye biliyorum. eski aracımda da iki fan birden devreye giriyordu diye hatırlıyorum. benim bahsettiğim ses daha çok pervanenin çıkarttığı uğultu gibi değil. gıcırdama tarzı gibi. sanki ilk hareketini yaparken zorlanıp sürtünüyor gibi ama sonradan geçiyor. akşam iş çıkışı bi kontrol edeyim bakalım boşta sallanma vs varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BilinçsizKullanıcı

Arkadaşlar radyatörün fan motoru değişecek benimde .  Geçici 30 tlık çıkma başka bir marka aracın kini ikinci el taktırdım. şimdi değiştircem konyadayım sanayidekiler biraz pahalı geldi bana. İnternetten sipariş vermelimiyim verirsem nerden vermeliyim ve orjinal olması şart mı? Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...