Jump to content

2.El RX-8'lerde Düşük Km Modası

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Linkteki ürün psikolojik etki sağlayabilir teknik olarak çok bir etki edeceğini sanmam.

RX-8'te motorun hiç komp testini yaptırmadan motor tam soğukken bir de tam sıcakken marşa basarak denemek dahi büyük fikir veriyor, her 2 durumda da motor ilk marşta kolayca çalışıyorsa motor sağlıklı demektir. Özellikle sıcaktayken zor calışıyorsa komp değerleri düşük demektir. Bunu bor veya başka katkı maddesi ne kadar değiştirir onu bilmem ancak çok değiştireceğini sanmam.

RX-8'te bence önceki sahiplerine ve kaç sahip değiştirmiş ona bakmakta fayda var. 10 kez el değiştirmiş bir RX-8 ne kadar sağlıklı olabilir? KM'sine bakmadan aracın görüntüsü bile kaç kez el değişmiş olduğunu araca nasıl bakıldığını az cok belli eder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Linkteki ürün psikolojik etki sağlayabilir teknik olarak çok bir etki edeceğini sanmam.

RX-8'te motorun hiç komp testini yaptırmadan motor tam soğukken bir de tam sıcakken marşa basarak denemek dahi büyük fikir veriyor, her 2 durumda da motor ilk marşta kolayca çalışıyorsa motor sağlıklı demektir. Özellikle sıcaktayken zor calışıyorsa komp değerleri düşük demektir. Bunu bor veya başka katkı maddesi ne kadar değiştirir onu bilmem ancak çok değiştireceğini sanmam.

RX-8'te bence önceki sahiplerine ve kaç sahip değiştirmiş ona bakmakta fayda var. 10 kez el değiştirmiş bir RX-8 ne kadar sağlıklı olabilir? KM'sine bakmadan aracın görüntüsü bile kaç kez el değişmiş olduğunu araca nasıl bakıldığını az cok belli eder.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim abi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar şu noktayı kaçırıyor olabilirmisiniz.Ülkemizde wankel motoru ne yazıkki halen yanınmıyor ve nasıl kullanılacağı bilinmiyor ve motorları çok çabuk bitiyor.Doğal olarak rx-8 lerin çoğu 2. hatta 3. motorları km leri düşük olmasının sebeplerinden biride bu olabilir.

Amerika'dan biri 2015 gönderisinde söyledi wankel Amerika'da dahitanınmıyormuş,  RX-8'ler dünyada sadece Japonya'da doğru kullanılıp bakımı yapılıyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerika'dan biri 2015 gönderisinde söyledi wankel Amerika'da dahitanınmıyormuş,  RX-8'ler dünyada sadece Japonya'da doğru kullanılıp bakımı yapılıyormuş.

o yüzdende tutmadı zaten Mazda'da wankel'i rafa kaldırdı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o yüzdende tutmadı zaten Mazda'da wankel'i rafa kaldırdı.

RX-8'de yakıt tüketimi ve Avrupa emisyon değerlerini tutturabilmek için yapılan değişiklikler 2004-2005 arası modellerde sorunlara yol açtı fakat Mazda 2006'dan itibaren büyük oranda düzeltti ancak oluşan olumsuz algıyı düzeltemedi .) Yani aslında Mazda herşeyi doğru yaptı fakat şanssızdı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Revivo abi verdiğin linkteki kompresyon değerlerini inceledim genel olarak her rpm de 7 ve üzeri kabul edilebilir. Bu noktada aracı 250 rpm için 7 ile 9.2 arasında değerlendirmek gerekiyor sanırım. Link için teşekkürler bu arada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tr de rx-8 komp testi yapan bildigim sadece bir yer var yani test yaptirip rx almak biraz zor. o yuzden en iyisi kullanıp denemek. 1.viteste yokus yukari 10bin devire kadar çıkıp vitesi 2 ye atana kadar aracın artan ivmeyle istikrarli sekilde hizlanmali. duz ve ruzgarsiz otobanda 6. viteste 234km h hiza kolaylikla ulasmali. bunlari yapiyorsa komp otomatikman 8 veya yukarsidir. rolantide titremiosa komp farkliligi 0.4 altindadir. vites 1 den 2 ye senkromec surtmeden geciosa sanzuman buyuk iht iyi durumdadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tr de rx-8 komp testi yapan bildigim sadece bir yer var yani test yaptirip rx almak biraz zor. o yuzden en iyisi kullanıp denemek. 1.viteste yokus yukari 10bin devire kadar çıkıp vitesi 2 ye atana kadar aracın artan ivmeyle istikrarli sekilde hizlanmali. duz ve ruzgarsiz otobanda 6. viteste 234km h hiza kolaylikla ulasmali. bunlari yapiyorsa komp otomatikman 8 veya yukarsidir. rolantide titremiosa komp farkliligi 0.4 altindadir. vites 1 den 2 ye senkromec surtmeden geciosa sanzuman buyuk iht iyi durumdadır.

Tavsiyelerine dikkat edicem abi. Umarım birgün rx8 almaya giderimde bu yazdıklarını uygularım. Bu iş biraz da şans işi. Önemli olan şans faktörünü en aza indirmeye çalışmak galiba
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seçili cümlelere dikkat

7bonM5.png

(kaynak: ekşi sözlük)

2k2dOO.png

(kaynak: opelim.net)

archive.org 'tan çektiğim Mart 2013 RX-8 ilanlarından bir sayfa. (kaynak: http://archive.org )

ngAddl.png

Alibaba.com'da Mazda dahil tüm araçların km'sini istenen değere ayarlayan cihazlar $15-$20'den satılıyor.

0k7XdY.jpg

Aliexpress.com'da bu cihazlar toptan $14- $28 arası fiyatlardan satılıyor (link: http://tr.aliexpress.com/w/wholesale-vag-tacho-v2.5.html

Şu ana kadar Türkiye'ye bu cihazlardan kimbilir kaç tanesi girmiştir ve kim bilir kaç araca uygulanmıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

İddia doğruysa, bayilerin dahi km düşürme yaptığı ortaya çıkacak! Resim Facebook'ta herkese açık şekilde paylaşılmış, linki:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205079814579165&set=a.10201219069102941.1073741829.1357479247&type=1&permPage=1

gAWGdb.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç almak gerçekten zor bir hal aldı. Sıfır araçlarda bile böyle şeyler yapılabiliyorsa çok akıllı davranmak gerek. Biraz dikkat edince ilanlardaki tutarsızlık ortaya çıkıyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ahmet-otomotiv-den-2010-mazda-rx8-kusursuz-53.000-km-de-226902270/detay

Mesela bu ilan için görüşlerinizi almak isterim. Şahsen bana güven vermedi. İlan başlığı kusursuz olduğunu, açıklamasında ise kesinlikle değişen olmadığını söylüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30bin TL hasar kaydı var, değişeni yok denilmiş ve neredeyse 2006 Series I 'ler kadar fiyat konulmuş yani değer düşümü yapacak tarzda bir badire atlattığı kesin. İlanda onu açıklasaydı çok iyi olurdu.  Telefonla bir aramak gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30bin TL hasar kaydı var, değişeni yok denilmiş ve neredeyse 2006 Series I 'ler kadar fiyat konulmuş yani değer düşümü yapacak tarzda bir badire atlattığı kesin. İlanda onu açıklasaydı çok iyi olurdu. Telefonla bir aramak gerekiyor.

Evet abi 30bin hasar ve değişensiz gerçekten inandırıcı değil. Fiyat konusunda da haklısın değişeni olmayan araç neden o fiyata? Açıkçası bu kadar tutarsızlıktan sonra km'de inandırıcı gelmiyor

Birde şöyle birşey var. Sahibindende ilk iki rx8 16 bin km'de. Böyle birşey mümkün mü sence? Eğer öyleyse gerçekten sıfır ayarında arabalar. Sene 2011 de sıfır rx8 fiyatları bayilerde neydi hatırlamıyorum ama bu rakamların altındadır diye tahmin ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla 2015'te patlak verdi bu km olayı. Ben 2012'de RX'i alırken piyasa cok değişikti insanlar ya RX'i hiç bilmiyordu bilenler de söylentilerden dolayı tercih etmiyor almıyordu, km'si ha 10bin ya 100bin olmuş hiçbirşey fark etmiyordu. Nitekim bana 112bin km'deki RX'i alır mısın diye getirdiklerinde "km'si kaçmış bunun bakayım" diye birşey aklıma dahi gelmedi ve nitekim satıcıların da km ile ilgili herhangi bir düzeltme yapması manasızdı.

Ancak 2012'de üretim bitti ve sonraki yıllarda Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi Türkiye'de bir anda elde kalan RX-8'ler değere bindi ve RX-8'ler arasında bir rekabet başladı. Bu rekabette aracın durumu önemli olmaya başladı ve bu açıdan km olayı ön plana çıktı. Yukardaki 516205 no'lu gönderimde yer alan Mart 2013'te satışta olan RX'lerin km'sine dikkat. O zamanlar km'ye herkes gibi ben de hiç dikkat etmiyordum, ancak az çok biliyordum, bu araçlar çok benzin yakmasına rağmen insanı müptela yapıcı özellikte olduğu için herzaman her yerde kullanılıyordu o yüzden km'ler yüksekteydi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...