Jump to content

Hangi Marka Akıllı Telefonu Kullanıyorsunuz ?

İlhan
 Paylaş

Hangi Marka Akıllı Telefonu Tercih Ediyorsunuz  

164 oy

1. 1. Hangi Marka Akıllı Telefonu Tercih Ediyorsunuz

• Iphone
      55
    • Samsung
      38
    • Sony
      15
    • Lg
      12
    • Htc
      9
    • General Mobile
      1
    • Nokia
      4
    • Huawei
      9
    • Asus
      6
    • Lenovo
      5
    • Diğer
      10

Tavsiye Edilen Mesajlar

note 2 ile başladım note 4 ile devam ediyorum. stratejim iki iki atlamakken note 4 birinci yılında saçmalamaya başladı. 

bi de eskiden daha özel bi telefondu şimdi zırt pırt daha bir yılı dolmadan yenilemeye başladılar..

samsungun benden yana suyu ısınıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Evet arkadaşlar biraz fikirlerinize ihtiyacım var. Büyük olmayan, hızlı ve güzel bir telefon tavsiyesine ihtiyacım var. Araştırmalarım Sony Xperia Z5 Compact e yönlendirdi ama yine de varsa tavsiyeleriniz almak isterim. ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Burak :

Evet arkadaşlar biraz fikirlerinize ihtiyacım var. Büyük olmayan, hızlı ve güzel bir telefon tavsiyesine ihtiyacım var. Araştırmalarım Sony Xperia Z5 Compact e yönlendirdi ama yine de varsa tavsiyeleriniz almak isterim. ;) 

Kasım başında eşime LG G4 (32 GB) aldım. Çok memnun kendisi..Son derece hızlı ve sade.. Kesinlikle tavsiye ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Efebey :

Kasım başında eşime LG G4 (32 GB) aldım. Çok memnun kendisi..Son derece hızlı ve sade.. Kesinlikle tavsiye ederim..

Evet bu telefonu Xperia ile baya karşılaştıranlar var, ekledim listeye. Her iki telefonu da görmedim henüz. Mağazada görünce daha net bir fikrim olacaktır. Teşekkürler abi ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Burak :

Evet bu telefonu Xperia ile baya karşılaştıranlar var, ekledim listeye. Her iki telefonu da görmedim henüz. Mağazada görünce daha net bir fikrim olacaktır. Teşekkürler abi ;) 

Xperia ile yakın çevremde ki kullanıcılardan hiç iyi şeyler duymadım. Cihazın donanımı, özellikleri vs sıkıntı yok. Sıkıntı satın alma sonrası doğan sorunlar, servis hizmetleri vs. Yanlış hatırlamıyorsam servis ağını anlaşmalı oldukları bir firma veriyor. Yani Sony'nin kendisi değil servis hizmetini veren. Dolayısı ile oldukça fazla şikayet var. Rakam olarakta Lg'den pahaladır kanımca. Hiç bulaşma derim abi. 

Elektronik cihazda aslında tam bir Sony fanatiğimdir ama...Söz konusu Telefon olunca, markadan uzak duruyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Sony z2 kullanıyorum 1.5 senedir ve aşırı memnunum. En ufak bir takılma, donma vs olmadı bugüne kadar. Telefona format atmadım bile. Hızı da iyi, rami 3 gb olduğundan yavaşlama da olmuyor telefonda.

Nexus lardan sonra en saf androidi Sony yapıyor telefonlarında bu da akıcılığı ve yazılımsal anlamda sorunsuzluğu sağlıyor. Telefonu minimum düzeyde kullandığımda 4 gün şarjının gittiği oldu. Yoğun 3g kullanımında 1günü görüyor. Wifi ile uğraşırsam 2 günü görebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Burak :

iPhone ailesine bulaşmayım diyorsan LG derim, hiç kullanmayanların ortak lafı "LG yi hiç sevmiyorum" samsung ve sony den sonra LG kullanların ortak lafı "android olacaksa LG olacak". Bence G4 büyük ama bence büyük değil diyenlere çok güzel bir cihaz. 1500-1600 bandının en iyi telefonu.

Fakat uzun yıllar kullanırım diyenler için tek telefon : Huawei P8 (lite değil), tanıtım video sunu izleyin hayran kalacaksınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, cothcu :

iPhone ailesine bulaşmayım diyorsan LG derim, hiç kullanmayanların ortak lafı "LG yi hiç sevmiyorum" samsung ve sony den sonra LG kullanların ortak lafı "android olacaksa LG olacak". Bence G4 büyük ama bence büyük değil diyenlere çok güzel bir cihaz. 1500-1600 bandının en iyi telefonu.

Fakat uzun yıllar kullanırım diyenler için tek telefon : Huawei P8 (lite değil), tanıtım video sunu izleyin hayran kalacaksınız.

Sağolasın Mümin, bu konuda çok güzel bir karşılaştırma buldum. Oldukça detaylı ve uzun. Hiç aklımda yokken Samsung S6 yı soktu aklıma. Evet büyüklük olarak düşündüğümden fazla ama küçük telefonlar gördüğüm kadarı ile ele avuca sığmaları dışında pek bir avantaja sahip değiller.

http://www.stuff.tv/features/smartphone-supertest-samsung-galaxy-s6-vs-htc-one-m9-vs-lg-g4-vs-huawei-p8

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Burak :

Sağolasın Mümin, bu konuda çok güzel bir karşılaştırma buldum. Oldukça detaylı ve uzun. Hiç aklımda yokken Samsung S6 yı soktu aklıma. Evet büyüklük olarak düşündüğümden fazla ama küçük telefonlar gördüğüm kadarı ile ele avuca sığmaları dışında pek bir avantaja sahip değiller.

http://www.stuff.tv/features/smartphone-supertest-samsung-galaxy-s6-vs-htc-one-m9-vs-lg-g4-vs-huawei-p8

Samsung demişken 2016 A5 de düşünebilirsin. Audi anlaşılmasın :) 

S6 yı çok andırıyor ama özellikler S6 gibi değildir ama performansı zayıf da değildir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, cothcu :

Samsung demişken 2016 A5 de düşünebilirsin. Audi anlaşılmasın :) 

S6 yı çok andırıyor ama özellikler S6 gibi değildir ama performansı zayıf da değildir.

Samsunga girdiğinde zaten kafan kesin karışıyor. O kadar birbirine benzeyen telefon var ki. Mesela ilk Samsung Alpha çok dikkatimi çekmişti görünümü ve boyutları sebebi ile ama o da teknolojik olarak baya düşüktü. Bu sebeple belirgin modellere yönelmeyi tercih ettim.

Her ikisini de karşılaştırınca S6 teknolojik olarak bir hayli yüksek görünüyor. Fiyat farkı da göze alınabilecek seviyede ;) 

http://www.phonearena.com/phones/compare/Samsung-Galaxy-S6,Samsung-Galaxy-A5/phones/8997,8944

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Sonuç olarak Samsung S6 aldım arkadaşlar. Biraz da ikna edildim diyebilirim zira aldığım mağazada Samsung S6 alana 100€ hediye çeki veriliyordu ve bu diğer alacağım şeylerde de kullanılabilecekti bu sebeple ciddi bir avantaj olunca kaçırmak istemedim.  

iPhone'dan sonra farklı bir dünya ama kesinlikle daha serbest ve keyifli. En basiti iPhone'daki ses kayıtlarını, whatsapp konuşmalarını v.b. bir çok bilgiyi dışarı almakta zorlanıp bir kısmından feragat ederken Android de her şey elinizin altında. Çok daha keyifli hissettim daha ilk günlerde bile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Burak :

Sonuç olarak Samsung S6 aldım arkadaşlar. Biraz da ikna edildim diyebilirim zira aldığım mağazada Samsung S6 alana 100€ hediye çeki veriliyordu ve bu diğer alacağım şeylerde de kullanılabilecekti bu sebeple ciddi bir avantaj olunca kaçırmak istemedim.  

iPhone'dan sonra farklı bir dünya ama kesinlikle daha serbest ve keyifli. En basiti iPhone'daki ses kayıtlarını, whatsapp konuşmalarını v.b. bir çok bilgiyi dışarı almakta zorlanıp bir kısmından feragat ederken Android de her şey elinizin altında. Çok daha keyifli hissettim daha ilk günlerde bile.

Abi hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan inşallah. :nazar:

Samsung markasını seviyorum, ama telefonlarına oldum olası hiç ısınamadım bir türlü. Bunun en temel sebebi, çok sık yeni model çıkarması.Ve çıkardığı modellerinin tasarım olarak bir birine çok yakın olması. Düne kadar plastik malzeme ağırlıklı telefonları vardı. Yeni yeni sanırım metal/yekpare kasa telefon çıkarmaya başladı...

Bende eski sıkı bir İos kullanıcısıydım. Yer yer İos'u aradığım oluyor. Ama çoğu zamanda androidin özgürlüğünü seviyorum. Kullanım kolaylığı pratikliği vs cezbediyor beni. Ama şu var aldığım günden bu güne kadar 2 defa Hard Reset atmak zorunda kaldım. İos'un güzelliği burada, çok sorunsuz çalışıyor..

Senin içinde ayrı bir tecrübe olacak abi..

23 dakika önce, emekli :

lenovo s90 süper cihaz kullanıyorum

Fiyat / Performans olarak önerilen en iyi telefon modelleri arasında gösterilen cihazların başında geliyor. Huawei, Meizu, Xiaomi gibi markalarında muadil önerilen telefonları var. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, İlhan :

Abi hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan inşallah. :nazar:

Samsung markasını seviyorum, ama telefonlarına oldum olası hiç ısınamadım bir türlü. Bunun en temel sebebi, çok sık yeni model çıkarması.Ve çıkardığı modellerinin tasarım olarak bir birine çok yakın olması. Düne kadar plastik malzeme ağırlıklı telefonları vardı. Yeni yeni sanırım metal/yekpare kasa telefon çıkarmaya başladı...

Bende eski sıkı bir İos kullanıcısıydım. Yer yer İos'u aradığım oluyor. Ama çoğu zamanda androidin özgürlüğünü seviyorum. Kullanım kolaylığı pratikliği vs cezbediyor beni. Ama şu var aldığım günden bu güne kadar 2 defa Hard Reset atmak zorunda kaldım. İos'un güzelliği burada, çok sorunsuz çalışıyor..

Senin içinde ayrı bir tecrübe olacak abi..

Fiyat / Performans olarak önerilen en iyi telefon modelleri arasında gösterilen cihazların başında geliyor. Huawei, Meizu, Xiaomi gibi markalarında muadil önerilen telefonları var. 

en sevdiğim özelliği gelen ve giden aramaları otomatik kaydetmesi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Samsung Galaxy Grant Max 16 GB aldım AvEA kampanyasından bir kaç ay önce, şimdiye değin bir sorun yaşamadım. peşin 900-1000 tl civarıydı ben hattın üstüne taksit yaparak aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet @İlhan Android cihazlarda çok söz edilen bir problem zamanla cihazın yavaşlaması ve performansını kaydetmesi. Bunu çok sık uygulama yükleyip kaldırmaya bağlayanlar var ama tecrübe edip göreceğiz. Mesai arkadaşım uzun süredir Note3 kullanıyor, çok da program yükleyip kaldıran biri değil ilk günkü gibi diyor. Benim de sabit programlarım vardır çok oynamam, eğer sebep o ise ben de uzun süre sorunsuz kullanırım inşallah.

Samsun S6 biraz daha iPhone a benzemiş. Hatta iPhone mu diyen çok oldu. Metal-Cam dış tasarımı, yekpare gövdesi, parmak okuyuculu menü tuşu falan çok iyi. Kamerası çok kaliteli. Zaten daha önce verdiğim bir linkte de son dönem Android cihazlarının en iyisi diye gösterilmişti. İnşallah pişman olmam ama belirtmem lazım ki Google servislerinin ortak kullanımı çok keyifli. Bilgisayardan arama yapıyorsun cep telefonundan karşına çıkıyor, kişi ekleme çıkarma ona keza, diyeceksin ki iPhone'da da yapılabiliyordu, evet ama onda biraz daha sıkıntılı idi. 

Kısacası sevdim ben bu Android dünyasını :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Burak :

Evet @İlhan Android cihazlarda çok söz edilen bir problem zamanla cihazın yavaşlaması ve performansını kaydetmesi. Bunu çok sık uygulama yükleyip kaldırmaya bağlayanlar var ama tecrübe edip göreceğiz. Mesai arkadaşım uzun süredir Note3 kullanıyor, çok da program yükleyip kaldıran biri değil ilk günkü gibi diyor. Benim de sabit programlarım vardır çok oynamam, eğer sebep o ise ben de uzun süre sorunsuz kullanırım inşallah.

Samsun S6 biraz daha iPhone a benzemiş. Hatta iPhone mu diyen çok oldu. Metal-Cam dış tasarımı, yekpare gövdesi, parmak okuyuculu menü tuşu falan çok iyi. Kamerası çok kaliteli. Zaten daha önce verdiğim bir linkte de son dönem Android cihazlarının en iyisi diye gösterilmişti. İnşallah pişman olmam ama belirtmem lazım ki Google servislerinin ortak kullanımı çok keyifli. Bilgisayardan arama yapıyorsun cep telefonundan karşına çıkıyor, kişi ekleme çıkarma ona keza, diyeceksin ki iPhone'da da yapılabiliyordu, evet ama onda biraz daha sıkıntılı idi. 

Kısacası sevdim ben bu Android dünyasını :) 

Abi bende dikkatli ve temiz kullanıcıyımdır. Seninde dediğin gibi sadece kullandığım, ihtiyacım olan uygulamaları kullanırım. Çocukların eline telefonu vermem, kolay kolay. Oyun vs tarzı oyunlar yoktur. Öyle olduğu halde 6.ayında durduk yere hiç bir uygulama indirmeden, yazılım güncelleme vs yapmadığım halde. Komple rehberim silinmişti...İos'ta böyle bir şeyin olması mümkün değil. İos Icloud yedeğim vardı Allah'tan ki, oradan geri getirmiştim rehberi. Tabi Android sürecinde ki yeni kişilerin tamamı uçtu gitti bu arada...

Sorması ayıptır ne kadara aldın telefonu ? Buradaki kayıt harcı vs ile maliyeti sana ne oldu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, İlhan :

Abi bende dikkatli ve temiz kullanıcıyımdır. Seninde dediğin gibi sadece kullandığım, ihtiyacım olan uygulamaları kullanırım. Çocukların eline telefonu vermem, kolay kolay. Oyun vs tarzı oyunlar yoktur. Öyle olduğu halde 6.ayında durduk yere hiç bir uygulama indirmeden, yazılım güncelleme vs yapmadığım halde. Komple rehberim silinmişti...İos'ta böyle bir şeyin olması mümkün değil. İos Icloud yedeğim vardı Allah'tan ki, oradan geri getirmiştim rehberi. Tabi Android sürecinde ki yeni kişilerin tamamı uçtu gitti bu arada...

Sorması ayıptır ne kadara aldın telefonu ? Buradaki kayıt harcı vs ile maliyeti sana ne oldu ?

@İlhan iPhone'dan Android e geçerken ilk yaptığım öncelikle rehberimi Google Kişilere yüklemek oldu. Bu olmadan sıkıntı yaşayacağımı biliyordum. Sonra buraya ekleyip çıkardığım, telefona ekleyip çıkarttığım kişilerin düzgün bir şekilde karşılıklı eşitlendiğini gördükten sonra eski telefonumu sildim. Artık tüm kişilerimi Google'da tuttuğum için telefondan bağımsız her daim yedekli şekilde duruyor. Google'a bir şey olursa o başka :D 

Telefonun satış fiyatı 499€ ama yukarıda da dediğim gibi 100€ hediye çeki veriyordu yanında. Çocuklara PS4 oyun sözüm olduğu ve alacağım oyunlar da 100€ tuttuğu için oyunlar bedavaya geldi de diyebiliriz telefon 399€ da. Tax Free alışveriş yapmak istediğimi belirtip gerekli belgeleri alınca 65€ da geri aldım. Kısacası 1 telefon 2 PS4 oyunu  + IMEI Kayıt 1560 TL ye geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Benim Android telefonun yine fabrika ayarlarına getirilme zamanı geldi. :fiuw: 2014/Mayıs ayında aldığım telefonu zaten bu güne kadar 2 defa Hard Reset atmıştım. Şimdileri yine inanılmaz yavaşlayıp kasmaya başladı. Sıfırlama kaçınılmaz oldu artık..

Sen ne yaptın @Burak abi, İos'tan sonra Android'e alışabildin mi ? Nasıl gidiyor süreç ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, İlhan :

Benim Android telefonun yine fabrika ayarlarına getirilme zamanı geldi. :fiuw: 2014/Mayıs ayında aldığım telefonu zaten bu güne kadar 2 defa Hard Reset atmıştım. Şimdileri yine inanılmaz yavaşlayıp kasmaya başladı. Sıfırlama kaçınılmaz oldu artık..

Sen ne yaptın @Burak abi, İos'tan sonra Android'e alışabildin mi ? Nasıl gidiyor süreç ? :)

Alışmayı bırak çok sevdim bile diyebiliriz. iPhone'un o her şey için iTunes'a olan bağımlılığından kurtulmuş olmak bile yeterli sebep Android'i sevmek için. 

Bu arada Anrdroid 6.0 da geldi benim telefona. 5.1 den çok farklı değil gibi ama detaylarda kullanıcıya daha fazla kontrol ve güvenlik sağlıyor gibi görünüyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...