Jump to content

Reklam SMS'leri İçin Şikayet Sistemi

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yasaklanan reklam SMS’leri için bakanlığın internet sitesine eklenen bir linkle, “E-ileti şikâyeti” adlı bölüm oluşturuldu

Reklam SMS’leri 1 Mayıs’tan itibaren yasaklanırken, birçok firma tüketiciye SMS göndermeye devam ediyor. Bugüne kadar bu reklamlarla ilgili şikâyetleri yazılı olarak, ıslak imzayla kabul eden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin şikâyetlerini daha kolay iletebilmelerini sağlayacak bir sistem kurdu. Bakanlığın internet sitesine eklenen bir linkle, “E-ileti şikâyeti” adlı bölüm oluşturuldu. Şikâyet sisteminin adresi ise http://tiss.gtb.gov.tr/ olarak belirlendi.

E-POSTALAR DA ŞİKÂYET EDİLEBİLECEK

Tüketiciyi bezdiren reklam SMS’lerinin şikâyet edilmesi için beklenen sistem kuruldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, internet sitesinde reklam SMS’lerinin şikâyet edilmesi için özel bir bölüm açtı. Vatandaşlar, bu sayfaya girerek kolayca kendilerine gelen reklam SMS’lerini, e-mail’leri ve sesli mesajları şikâyet edebilecek. E-posta ile gelen reklamları şikâyet için gönderilen e-posta adresi ile e-postanın geldiği tarih yazılacak. Vatandaş, gelen e-postanın ekran görüntüsünü de sisteme girip şikâyetini gerçekleştirebilecek.

Kaynak : Habertürk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reklam sms'i gönderip çıkmak için şunu yapın diyorlar. Güzel bir yöntem bulmuşlar ama bunun pek işe yaracağını sanmam. Normal de yasaklandı ve müşterinin onayı olduktan sonra bu sms'lere izin verilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reklam sms'i gönderip çıkmak için şunu yapın diyorlar. Güzel bir yöntem bulmuşlar ama bunun pek işe yaracağını sanmam. Normal de yasaklandı ve müşterinin onayı olduktan sonra bu sms'lere izin verilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Ben de o duruma acayip sinirliyim. Adam benim telefonumu taciz ediyor, bilgim ve isteğim olmadan mesaj gönderiyor sonra mesaj almak istemiyorsanız şunu yapın diyor. Ben onlara da cevap vermiyorum. Bu yöntemi kullanmayı düşünüyorum bakalım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...