Jump to content

2. Nesil Mazda3 "Black Smoked" Reflektör Uygulaması

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

11 dakika önce, Mehmet Özdemir :

ahahaha güzel efekt :D

eyvallah darısı başınıza :) sonuçta konuyu siz açtınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Nihayet bu hafta içi bir taşta iki kuşu vurarak bu işi de hallettim. Hem 10 bin km periyodik bakımı aradan çıkardım. Hemde çok uzun zaman önce aldığım reflektörleri montajını yaptırdım. Parklar + Frenlere bağlı...Başka bir zaman detaylı fotoğraf+video çekip paylaşmaya çalışırım. Ürünü buradan aldım.Erlk5n.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.02.2016 at 12:58, quiteguide :

Arkadaşlar bu ledlere strope module denen aletten taktim. Sonuç aşağı da.

edit: link 

Not: uygulamayı düşürseniz 2 adet sipariş verin.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Flash-Strobe-Controller-Flasher-Module-For-LED-Brake-Stop-Light-12V/32257078259.html

Hayırlı olsun.

Ben de aynı uygulamayı 3. stop lambama yapmıştım. İsteyen olur ise ben de mevcut verebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, s.halilduru :

Hayırlı olsun.

Ben de aynı uygulamayı 3. stop lambama yapmıştım. İsteyen olur ise ben de mevcut verebilirim.

3. Stop da led var mı yoksa stock lambaya mi yaptınız? Stok lambaya yaptıysanız sonuç nasıl?

Frene basınca yanıp sönüyor mu yoksa ayaginiz fren pedalindayken sürekli strope modunda mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.11.2016 at 13:33, quiteguide :

3. Stop da led var mı yoksa stock lambaya mi yaptınız? Stok lambaya yaptıysanız sonuç nasıl?

Frene basınca yanıp sönüyor mu yoksa ayaginiz fren pedalindayken sürekli strope modunda mi?

Daha önce led yapmıştım.

Aşağıdaki konuda videosu var. Yanıp sönme tepkimesi geç olacağı için normal lambalarda pek verimli çalışacağını düşünmüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Benim aracın ledler sizlere ömür, sağda ki kafasına göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, soldakinde 4-5 led bitkisel hayatta.

Geçenlerde resimde ki ürünü sipariş etmiştim. Bir kaç gün önce elime ulaştı.

Reflektörleri değiştirmeden önce, bu sefer sıkıntı yaratabilecek köşelerden  sista sıvı conta ile geçeceğim.

Yeni adlığım üründe 12 kırmızı 12 beyaz led var, ne kadar az led o kadar az ısı o kadar az sorun olacağını düşündüğüm için bu ürünü aldım.

Aslında beyaz ledler  sinyaller için, kablo çekme işi sorun yaratmazsa geri vitese düşünüyorum, zira aydınlatması çok tatmin edici.

Araçtan çıkacak ledleri tamir ederim diyen, ya da görsel amaçlı işine yarayacağını düşünen forumdaş olursa özele yazsın lütfen.

Bir HAYIR duası yeter O0

Bu da link.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

benimkinin de 2'si 3'ü yanmıyor, tıklayınca gelip gidiyor. siz tamponu sökmeden, çıkarıp takabiliyorsunuz değil mi?

Tamponu sökmeden takılabileceğini bir arkadaş söylemişti, tekerler değişirken araç lifte çekilince de eğildim baktım ama aklım almıyor nasıl söktüğünü. Benim araçta reflektörün hemen arkasında boydan boya kalın bir metal parça var (şok/darbe emici midir nedir), parmağım bile girmiyor reflektörün olduğu kısıma, o yüzden eski reflektörleri değiştirirken uygulanan işlem yapılacak, tampon sökülecek yani.

Arka farları da sökme takma dahil 15-20 dakikalık işi var reflektör değişiminin.

Kendim de yapabilirim ama üşeniyorum  sanayide ki aynı elemana yaptıracağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Nihayet vakit bulup reflektorleri değiştirdim. Degisimi kendim yaptim. Yarım saat demiştim ama tamponu sokup takma ıvır zıvır  toplam 2 saatimi aldi. Aracı lifte kaldırmadan altına girerek çalıştım, arka tekerlerin oradaki contalari sökup takmak tam bir kavuştu.

Parklar okeyde. Stoplara beyaz baglamisim. Düzeltmeyi yorgunluktan yarına bıraktım.

Daha önceki mesajda söylediğim gibi bu sefer reflektorlerin etrafini, bağlantı yerlerini sıvı conta ile geçtim.

Bakalım bunlar kaç ay gidecek.

IMG-20170425-WA0008.jpg

IMG-20170425-WA0006.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhaba,

Kırmızı ışıkta arkadan bir aracın çarpması sonucu sağ kedi gözü reflektörüm kırılmıştı. Ürünün servis fiyatı 200 tl idi. çıkmasına ise 100 tl fiyat verdiler. Aliexpres ten takımını kargo dahil 65 tl ye led ışıklı  aldım 20 günde elime ulaştı. 100 tl montaja verdim. Görüntü ve sonuç mükemmel.

Mazda Reflektör.jpg

Mazda Reflektör2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Ersnky :

Arkadaşlar merhaba,

Kırmızı ışıkta arkadan bir aracın çarpması sonucu sağ kedi gözü reflektörüm kırılmıştı. Ürünün servis fiyatı 200 tl idi. çıkmasına ise 100 tl fiyat verdiler. Aliexpres ten takımını kargo dahil 65 tl ye led ışıklı  aldım 20 günde elime ulaştı. 100 tl montaja verdim. Görüntü ve sonuç mükemmel.

aynı durumla ben de karşılaşmıştım. orijinali yerine sizin ürün gibi ledli olanı tercih etmek çok mantıklıydı. montajlamadan önce iyice bir silikonlamışsınızdır umarım çünkü zamanla ledlerde temassızlıktan ötürü kırpışmalar olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

aynı durumla ben de karşılaşmıştım. orijinali yerine sizin ürün gibi ledli olanı tercih etmek çok mantıklıydı. montajlamadan önce iyice bir silikonlamışsınızdır umarım çünkü zamanla ledlerde temassızlıktan ötürü kırpışmalar olabiliyor.

oto elektrikçi montajını yaptı sıkı sıkıya tembihledim silikonu bol kullan diye. su almamasına garanti verdi bakalım:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

@TuNaa merhaba.

Ali'de, bu reflektölerden kalmamışa benziyor.

İlk kullandığım ürüne göre, ledler daha uzun ömürlüydü. İzolasyon işe yaradı gibi, buna rağmen 1 kaç LED yine de yandı. 

Olumsuz tarafı, beyaz renk 1.5 yıl gibi bir zamanla sarardı.

Elimde bir çift yedek var.

Artık ne zaman nasip olursa, folyo kaplama yapıp öyle takacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, TuNaa :

@quiteguide buldum bi takım ama dediğiniz gibi beyaz alsak şeffafa mı kaplatırız nasıl kaplatırız 

Açık siyah veya açık kırmızı renk daha mantıklı olabilir. Far kaplama yapan yerler halleder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...