Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Aux ve Usb Bağlantısı Hakkında

S.BEŞİKÇİ
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, abilerim merhaba,

2006 model aracımda kullandığım böyle bi aparat vardı. yurtdışından 150TL gibi bi rakama almıştım. Aracımdaki teybi multimedya bi cihazla değiştirdiğim için eski teyp ve bu usb/sd/mmc denen aparat boşa çıktı. Sıkıntısız sorunsuz ve direksiyon kumandası ile beraber çalışmaktadır. İhtiyacı olan arkadaşa özelden ulaşırsa yardımcı olabilirim.

Hocam özel mesaj gönderdim cevaplarsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

merhaba ebuy gibi  sitelerde aux kablosu var 2004 2009 arasi kasa icin alip takinabilir. ucuz hem 150lira vermeye gerej yok aliexpress. com da mazda3 aux diye  aratirsaniz cikar 7dolar civarı  fiyatı  var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ha birde normal aux kablosunu da baglayabilirsiniz eger istersenuz yardimci olabilirim kablolari arkadaki  hangi soket  pinlerine baglicaginiz konusunda...... normal aux kablo uclarini soyup bu seketin vereceğim  pinlerine iletiraeniz uc bes liraya aux kablonuz olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Arkadaşlar 2010 impressive aracım var,aux girişiyle müzik dinlemek için bir kablo aldım.Ancak ses berbat hemen kapattım.Sizde de durum aynı mı ya da bendeki sorun ne olabilir sizce ?

Dostum usb veya sd kartın içine CD01, CD02....CD06 şeklinde klasörler oluşturup içine de 99 şarkı atarsan otomatik görür.  bende bayağı uğraştım ama sonunda çözdüm. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aliexpress diye bi siteden aux kablosu aldım.Youtube daki videoları izleyip aynısını uyguladım.Yani CD çaların arkasındaki boş sokete taktım, Media tuşuna bastım olmadı.Uygulayıp yapan var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar çok yalın bir sorum olacak,

bu sadece kablo olan aparatı nerden bulabilirim (5 TL olan). Bir ucu 3,5mm giriş diğer ucu da teybin arkasına bağlantı olan.

telefonumu bağlayacağım auxtan.

baktım sadece yurt dışı ilan bulabildim. mazda 3 2007 aracım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgilerinizde İstanbul'da olduğunuz yazıyor. Karaköy'de herhangi bir elektronikçide rahatlıkla bulabilirsiniz.

bencede elektrik ve elektonik parçalar genelde Karaköy'dedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

arkadaşlar merhabalar aracım 2006 mazda 3 aux takmak istiyorum ama oto aksesuarlarda hep 200 tl civarı bı kıt verıyolar internetten araştırdım biraz, teybin arkasında güç kablosunun yanında aux soketı var söktum baktım bende de var bana sadece kablo lazım bi kaç konuya göz attım ama hep kitten bahsedıyorlar bu kabloyu nerden bulabılırım ?

post-9989-0-28343800-1438101007_thumb.jp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar merhabalar aracım 2006 mazda 3 aux takmak istiyorum ama oto aksesuarlarda hep 200 tl civarı bı kıt verıyolar internetten araştırdım biraz, teybin arkasında güç kablosunun yanında aux soketı var söktum baktım bende de var bana sadece kablo lazım bi kaç konuya göz attım ama hep kitten bahsedıyorlar bu kabloyu nerden bulabılırım ?

Şu konuyu incelemiş miydiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuya da baktim hocam da resimler gozukmuyo diye fazla durmadim uzerinde eger resimleri gorebilirsem denerim ama gozukmuyor resimler

Aliexpress.com da satiliyor ama 10 ila 60 gun icerisinde teslim ediliyormus 60 gun cok ya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar 1buçuk yıl aradan sonra bir de ben hortlatayım. 2005 model Mazda3'üme AUX girişini nasıl yaptığıma dair tecrübelerimi paylaşayım istedim.

İhtiyacı olan olursa derli toplu pratik şekilde üstelik belki hiç masraf etmeden yapabilirsiniz.

Ben baya araştırdım ve sonunda güzel bir iş çıkardım. Öncelikle şunu söyleyeyim, çok heves ettiğim halde USB girişi bağlama ihtimali olmadığını gördüm. Yani arkadan iki kablo ekleyerek olmuyor. Bunun için gerekli aparatı almanız lazım. Aliexpress'e girip "usb aux mazda" yazın, 18 dolar civarından başlıyor, Türkiye'de aynı ürünü 275 TL'ye satıyorlar.

Şimdi gelelim olaya. Arabanın teybini sökmeniz için sadece yıldız tornavida yeterli. Ancak bağladığınız kabloyu aşağıdan bi yerden çıkarmanız gerekecek, bunun için de aşağı tarafı da sökmelisiniz. Önemle hatırlatmam gerekir ki Klima konsolunu sökmeye çalışmayın, hem çok zor hem de sökmeniz gerekmiyor.

Gözünüzde büyütmezseniz ve biraz heves biraz da beceriniz varsa hiç zor olmadığını görecek ve zevkle yapacaksınız. :)

Öncelikle arabanın ilgili yerlerinin nasıl sökülebildiğini youtube'daki videolardan öğrenmeniz lazım, en fazla 10 dakikanızı alır.

https://www.youtube.com/watch?v=hzu9x8qN-3Y&feature=youtu.be

Teybin arkasında bulunan boş soket girişinin içindeki 16 pinin sadece 5 tanesini kullanarak arabanıza Aux girişi yapabilirsiniz.

Tabi ben nasıl bir kablo kullanıp o kabloları nasıl tutturacağımı, sonradan kabloların yerinden oynamaması için ne yapabileceğimi kara kara düşündüm. Sonunda internette pek karşılaşmadığım (belki vardır bir yerlerde) pratik ve çok sağlıklı bir çözüm buldum.

Bir bilgisayar tamircisine danışmak için gitmiştim. Sağolsun adam bana metrelerce hazır kablo verdi. Şu masaüstü bilgisayar kasalarının içindeki ince kablolar var ya, hani onlar da pinlere giriyor, ha işte onlar bizim arabanın teybindeki pinlere tam uyuyor. Bilgisayarlardaki o kablolar 4lü 5li falan bitişik olabiliyor. Siz tekli olanlardan alın. Ya da kendiniz ayırırsınız.

Bu arada bilgisayarca benden para almadı. Ellerinde çok fazla atılık kablo bulunuyor. Para isterse ayıp yani. :)

Öncelikle birinci resimdeki pin numaralarını iyi anlamanız lazım. Mesela 1 ve 13 numaralı pinleri birbirine bağlıyorsunuz. Bu iki pini birbirine bağlamazsanız, media tuşuna bastığınızda teyp aux girişini görmeyecek, yani sizin iş olmayacaktır. Çok kısa bir bağlantı yeterli.

Ardından 3, 5 ve 7 numaralı pinlere şöyle uzuuun 3 tane kablo takın. Mümkünse 3 numara kırmızı olsun, kafanız karışmayacaksa fark etmez. 3 numara sağ ses kablosu, 5 numara ise sola ses verecek. 7 numara da tam olarak bilmiyorum hem sağ hem sol için önemli, arka plan seslerini aktarıyor gibi bir şey. 7 numarayı siyah yapın, 5 numarayı da başka bir renk yapın.

Ben yaptıktan sonra fotoğrafını çekmiştim ama çok ayrıntılı fotoğraflar çekmek aklıma gelmemişti, sadece teybin arkasını çektim. 2. ve 3. fotoğraf...

bu işlemleri yaptıktan sonra elinizde dişi ve ya erkek (en az 30 cm) bir tane audio yani ses kablosu olması lazım. Kablo uzunluğu 50 cm olsa daha iyi olur. Ben erkek bağladım. Çünkü hiç aracısız doğrudan telefona bağlayabiliyorum.

Bu kabloyu bir ucundan kesin ve içini açın. Yan keski işinizi kolaylaştırır. Kırmızı kabloyu kırmızı kablo ile buluşturun. Açtığınız kablonun içinde çıplak teller varsa hepsini beraber siyah kablo (7 numara) ile buluşturun. Tabi bu işlemleri yaparken izole bant ile ek yerlerini sarın. Çıplak tel yok ve sizin kablonun içinden 3 kablo çıktıysa  çok büyük ihtimalle birisi siyahtır ve siz onu siyah ile (7 numara) buluşturun. 3. kabloyu da diğer boşta kalan ile (5 numara) buluşturun.

Bütün bunları doğru bir şekilde yaptıysanız ve kablolarınızda sorun yoksa olay bitmiştir. Şimdi test aşaması. Eğer teypten kablo sökmüşseniz bağlayın. Kontağı açın. Media tuşuna basın. AUX yazısı ekrana geldi ise 1 ve 13 numaralı pinler tamamdır. Şimdi de aux kablosunu telefonunuza takın, müzik açın, sesi açın. :) Ses geliyorsa tamamdır diyeceğim ama değil. Balans ayarlarına girip sesi sadece sağa ve sadece sola vererek deneyin. Her durumda da temiz ve gür ses alıyorsanız bu sefer olay tamamdır. :) Eğer sağda ve ya solda ve ya her ikisinde de sorun varsa, yani testere filmindeki "I wanna play a game" gibi bir tonda ses geliyorsa, kablolarınızda, ek yerlerinde ve ya telefonunuza soktuğunuz o jakta sorun olabilir. Test edip bulmak zorundasınız maalesef.

Ben kabloyu küllük bölmesine giren küçük bir delik var, oradan sokup küllük bölmesine bıraktım. Tabi küllüğü çıkarıp torpidoya attım. Küllük çok küçük olduğu için zaten kullanışlı değil. Ha bu arada teybin arkasındaki kabloları ne olur ne olmaz diye anten kablosuna plastik kelepçe ile bağladım.

Küllük bölmesine bıraktığım ses kablosuna da deliğin arka tarafında bir düğüm attım. Bilen bilmeyen olur, çocuk falan asılıp gelmesin diye. :) 

Ben çok temiz ses alıyorum ve estetik olarak da güzel oldu. Küllüğün kapağını açıp kabloya ulaşıyorum, göze rahatsızlık veren bir tarafı da yok. Hatta artık uzun yolda eşim ve çocuk için Recep İvedik açıp zevkle yolculuk yapabiliriz. :D

Hiçbir adımı atlamadan anlatıp yardımcı olmaya çalıştım. İnşaallah buna ihtiyacı olan Mazdacılar bu sayfaya ulaşır ve yardımım dokunur...

42814300e608d8089c3306894ab51989.jpg

IMG_20170223_171006.jpg

IMG_20170223_171014.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...