Jump to content

TV Yayın Aracı Olarak Ne Kullanıyorsunuz ?

İlhan
 Paylaş

Tv Yayın Aracı Olarak Ne Kullanıyorsunuz ?  

44 oy

1. 1. Tv Yayın Aracı Olarak Ne Kullanıyorsunuz ?

• Digitürk
      13
    • D-Smart
      6
    • Tivibu
      4
    • Turkcell Tv
      6
    • Uydu
      11
    • Kablo Tv
      8
    • Diğer
      2

Tavsiye Edilen Mesajlar

4 dakika önce, İlhan :

Abi süper bir açıklama olmuş, ellerine sağlık. Yeminle Digitürk Müşteri Hizmetleri bile böyle anlaşılır açıklayamaz. 

Bu cihaz sanırım "Sagem" olan.  Bende ki ise bu aynı cihaz değil sanırım.  Arkada ethernet internet girişi var. Bağlantı yapıp bayağı bir süre denedim ıp aldırmak için. Otomatik, manuel  vs denedim olmadı. Bu gün internette aradım, bulduğum bir yöntemi deneyeceğim. Evde ki internete bağlanan tüm cihazları kapatın. Aynı şekilde modem ve Dgitürk cihazınıda kapatın diyor. Sonra Digitürk cihazı açın tam olarak açıldıktan sonra modemi açın diyor. İlk ona ıp verecektir, bağlantınız sağlanacaktır diyor.Bir onu deneyeceğim. 

Sagem hatırlasan ilk çıktığı dönem, bana test kullanıcısı olarak vereceklerdi. Sonra öyle kalmıştı.

Peki Yotube, Facebook vs erişimleri ne şekilde oluyor ?  Bu konuda bilgin var mıdır ?

Benim kullandığım Digitürk cihazı.

post-6837-141695296332.jpg

Önerilen yöntem saçma çünkü IP adresini veren cihaz modem. O kapalı olunca nereden alacak ? Bana sanki bu cihazlar aynı gibi geliyor, sadece seninki ilk çıkanlardan olsa gerek. Ya da uzun zaman geçince unuttum :D Menü'de internet bağlantısı ile ilgili bir menü var mı hatırlıyor musun ? Eğer var ise aynı cihaz ama başka bir problem var demektir. 

Facebook ve Youtube'u Smart TV gibi düşün. TV'de nasıl Smart TV uygulamaları var ise bu kutularda da var. Smart TV'si olmayan müşterilerin talebini karşılamak için oluşturulmuştu. ( Aslında Dilediğin zaman uygulaması da böyle bir uygulamadır ama adı değişiktir ) . Kutunun içindeki ufak yazılımlar senin Youtube'dan video izlemeni sosyal medyaya bağlanmanı sağlar ama klavye kullanımı zor olduğu için ben hiç kullanmadım desem yeridir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Burak :

Önerilen yöntem saçma çünkü IP adresini veren cihaz modem. O kapalı olunca nereden alacak ? Bana sanki bu cihazlar aynı gibi geliyor, sadece seninki ilk çıkanlardan olsa gerek. Ya da uzun zaman geçince unuttum :D Menü'de internet bağlantısı ile ilgili bir menü var mı hatırlıyor musun ? Eğer var ise aynı cihaz ama başka bir problem var demektir. 

Facebook ve Youtube'u Smart TV gibi düşün. TV'de nasıl Smart TV uygulamaları var ise bu kutularda da var. Smart TV'si olmayan müşterilerin talebini karşılamak için oluşturulmuştu. ( Aslında Dilediğin zaman uygulaması da böyle bir uygulamadır ama adı değişiktir ) . Kutunun içindeki ufak yazılımlar senin Youtube'dan video izlemeni sosyal medyaya bağlanmanı sağlar ama klavye kullanımı zor olduğu için ben hiç kullanmadım desem yeridir.

Benim Tv 2006 model akılsız olan Lcd'leden abi. Her an malulen emekliye ayrılabilir. Renklerde filan böyle tuhaflık başladı. Gittiği yere kadar bekliyorum açıkçası. Sonrası Allah kerim... Ali'nin tavsiyelerine başvururum artık.

Önerilen yöntemde receiverı kapat sonra aç..Tam açılmasını bekle, Sonra modemi aç diyor... Bilmiyorum açıkçası bir dünya şey denedim olmadı. Bunuda deneyeyim diyorum. Deneyip bu şekilde oldu diyenler var. Forumdonanımhaber bununla ilgili okuduğum yanıtlardan ötürü kafam bulandı artık. :)

Smart Tv hiç kullanmadığım için menüsüne ve içeriğine uzağım. O yüzden soracağım sorular ilkel ve garip kaçabilir. :D

Bu uygulamalar yazılımsal receiverın içinde mi oluyor. Yoksa her hangi bir Digitürk kanal numarası gibi bu uygulamalara mı erişim sağlıyorum. Atıyorum 300.kanal Yotube gibi mi ?

Bu arada ben sormadan yanıt vermişsin klavye olayı yoksa tam bir eziyettir. 

Benim kız arkadaşında görmüş illahi sende yap sende yap..Bir youtube takmış birde karaoke görmüş Digitürkte...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Burak :

@İlhan bu kutularda yazılım kutunun içinde. 

Dediğim gibi akşam menüsünü bir kontrol et. Senin menü bu şekilde mi ?

rzfd9.jpg

Menü aynı gibi sanki ama ekran görüntüsü aynı değil. Akşam eve gidince tekrar dikkatlice bir iceleyeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Burak :

@İlhan o zaman bu linkte soldaki resimler gibi olabilir. 

http://www.digitalturkiye.com/digiturk_iq_ethernet_ayarlari.html 

Tabii buradaki resimler eski de olabilir. Uzun zaman oldu kullanmadım bu cihazı. Sen en iyisi SAGEM al :D 

Bu sayfadaki tüm yönergeleri yaptım, olmadı abi. Benim cihaz  UEC PVR  bire bir aynı menü.

Akşam devenin kuyruğunu koparırım. Olmadı arar Sagem isterim. Bayağı bir süre geçti, hataları vs yenmişlerdir herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, İlhan :

Bu sayfadaki tüm yönergeleri yaptım, olmadı abi. Benim cihaz  UEC PVR  bire bir aynı menü.

Akşam devenin kuyruğunu koparırım. Olmadı arar Sagem isterim. Bayağı bir süre geçti, hataları vs yenmişlerdir herhalde.

Gayet güzel bir cihaz oldu artık. Hiç tereddüt etmeden iste. Hatta direk iste bunu getirsinler ;) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Denemediğimiz şey kalmasın dedik ve dün itibari ile eve Tivibu - IPTV taktırdık..

Çocukların odasında TV vardı ve sadece Playstation için kullanılıyordu, hafta içi oynamadıkları için zaman geçirebilmeleri adına TV ye yayın alalım dedik. Ayda 9 TL, ulusal kanallar ve biraz belgesel, çizgi film kanalları var ama 1 Haziran'a kadar tüm spor ve film kanalları hediye.

İşin en güzel tarafı hiç bir kablolama yapılmadı. Internet üzerinden olduğu için evdeki internet kullanıldı. Evin içinde de zaten elektrik hattı üzerinden ilettiğim için tüm interneti ( TPLink - Powerline ) sıfır kablolama ile çocukların odasına TV geldi. Modem desteklemediği için modemi de değiştirdiler ve tüm bunlar için sadece aktivasyon ücreti aldılar o da 12*2,5 TL . Paket ücreti de ayda 9 TL, kısacası içmiyorum ama 1 paket sigara parasına TV seyrediyor olacağım :D

Not : HD istemedim, HD istersem ayda 5 TL ek ödemem gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mehmet Özdemir :

Bunun kotaya etkisi nedir Burak abi?

Kota ile bir alakası yok çünkü farklı bir protokol ile geliyor yayın. Sitesindeki açıklama da şöyle ;

Tivibu’yu izlerken internet kotam nasıl etkilenir?

Tivibu kullanımının internet kotasına herhangi bir etkisi yoktur. Yalnızca Tivibu Go (Web, Cep, Smart TV) servisleri kulllanımında mevcut internet kotası etkilenmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Lig TV'den dolayı Digitürk'e devam. Eylül başında bitecek olan taahhütüm biteceği için aramışlar. Ödediğim fiyat 69,99.-TL idi. :)

Şimdi taahhütü yeniledim 74.-Lira oldu. İlk üç ay ücretsiz, hiç fatura gelmeyecek. Ligler kapanmadan arıyorum, indirim talep ediyorum. 69,99 Liralık faturam 46,99 liraya düşmüştü. Ligler daha bu hafta açılacak olmasına rağmen, faturamı indirimsiz kesmişler uyanıklar. :) Digitürk'te faturalar hizmet verilen ayın değil. Hizmet verilecek ayın faturası olarak önceden kesiliyor.

Eski Fatura Detayım;

İletişim Hizmeti: 2,75-TL

Giriş Paketi : 19,24.-TL

Çocuk Paketi: 5.-TL

Taraftar Paketi: 43.-TL

Digitirk IQ Plus Cihaz Kirası: Ücretsiz

Toplam: 69,99.-TL

Şimdi bu ödeyeceğim rakam 74.-TL oldu. Ama hangi paket ne oldu bilmiyorum. Muhtemelen sadece taraftar pakette değişiklik olmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, İlhan :

Lig TV'den dolayı Digitürk'e devam. Eylül başında bitecek olan taahhütüm biteceği için aramışlar. Ödediğim fiyat 69,99.-TL idi. :)

Şimdi taahhütü yeniledim 74.-Lira oldu. İlk üç ay ücretsiz, hiç fatura gelmeyecek. Ligler kapanmadan arıyorum, indirim talep ediyorum. 69,99 Liralık faturam 46,99 liraya düşmüştü. Ligler daha bu hafta açılacak olmasına rağmen, faturamı indirimsiz kesmişler uyanıklar. :) Digitürk'te faturalar hizmet verilen ayın değil. Hizmet verilecek ayın faturası olarak önceden kesiliyor.

Eski Fatura Detayım;

Şimdi bu ödeyeceğim rakam 74.-TL oldu. Ama hangi paket ne oldu bilmiyorum. Muhtemelen sadece taraftar pakette değişiklik olmuştur.

e fena değil. ıq plus+hd yayın da ücretli. Tam çakal bunlar. Ben de az değilim, 2 ay dondurdum. Boşa para vermedim :) 

İletim Hizmeti (AYLIK)    2.75 TL    
Giriş Paketi Bedeli (AYLIK)    8.25 TL    
HD Yayın Bedeli (AYLIK)    0.00 TL    
Mobil Lig TV Servisi Bedeli (AYLIK)    0.00 TL    
Şampiyonlar Paketi Bedeli (AYLIK)    32.50 TL

43.5 veriyormuşum. İndirim isteyeyim mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, fotifoti :

e fena değil. ıq plus+hd yayın da ücretli. Tam çakal bunlar. Ben de az değilim, 2 ay dondurdum. Boşa para vermedim :) 

Maşallah çok hesaplıymış. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, fotifoti :

Aynından banada alsana :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, İlhan :

Eski Fatura Detayım;

Bende de Digitürk vardı aylık 71 tl fatura geliyordu.

Hiç aramadan iptal dilekçesi gönderdim arka arkaya 2 defa. Hemen aradılar neden iptal etmek istiyorsunuz diye. Bende kesinlikle iptal etmek istiyorum teklif falan istemiyorum deyince.

Bana senelik 4520 tl ye 5 büyük takımın maçları +  HD paket + plus kutu verelim dediler. Bende tamam dedim :) O karalı duruşum biranda değişti kendimden utandım :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, sarioglu.burhan :

Bende de Digitürk vardı aylık 71 tl fatura geliyordu.

Hiç aramadan iptal dilekçesi gönderdim arka arkaya 2 defa. Hemen aradılar neden iptal etmek istiyorsunuz diye. Bende kesinlikle iptal etmek istiyorum teklif falan istemiyorum deyince.

Bana senelik 4520 tl ye 5 büyük takımın maçları +  HD paket + plus kutu verelim dediler. Bende tamam dedim :) O karalı duruşum biranda değişti kendimden utandım :) 

4520 diye görünce dedim herhalde 42" Led TV'de içinde. :D

Sıfır fazladan olmuş..452 lira senlik çok iyi fiyat..Benimde seneliğe vurduğumda 590-600 lira civarına geliyor sanırım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

4520 diye görünce dedim herhalde 42" Led TV'de içinde. :D

Sıfır fazladan olmuş..452 lira senlik çok iyi fiyat..Benimde seneliğe vurduğumda 590-600 lira civarına geliyor sanırım.

450 tl yazacaktım. Onuda 9 taksite böldüler karttan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, sarioglu.burhan :

450 tl yazacaktım. Onuda 9 taksite böldüler karttan.

37 liraya gelmiş süper :) 

3 saat önce, Oziyal :

Aynından banada alsana :) 

Engelli indirimi var, kulakları bırakacaksan alırız :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...