Jump to content

TV Yayın Aracı Olarak Ne Kullanıyorsunuz ?

İlhan
 Paylaş

Tv Yayın Aracı Olarak Ne Kullanıyorsunuz ?  

44 oy

1. 1. Tv Yayın Aracı Olarak Ne Kullanıyorsunuz ?

• Digitürk
      13
    • D-Smart
      6
    • Tivibu
      4
    • Turkcell Tv
      6
    • Uydu
      11
    • Kablo Tv
      8
    • Diğer
      2

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yıllardır Internetteki TV, Sinema, Müzik ve Kitap kanallarını kullanıyorum! Youtube çıktığı ilk günden bu yana çizgisinden sapmadan ilerleyen büyük bir nimet, ancak yabancı dil bilmemiz önemli ! Ancak youtube'ta y.dil konusunda da fevkalade kaliteli ve işe  yarar kanallar da var! 

Kardeşim birkaç ay önce Apple TV hediye etti, onunla youtube veya Internetteki diğer TV kanallarını ufak bir kumanda ile seyretmek mümkün. Çanak antenimi yıllardır kullanmıyorum, çatıda durmaktan paslanmaya başladı.

Kardeşim DigiTürk kullanıyor, ve o kullanmadığında boş zamanlarımda ben de kullanabilirim ancak yıllardır hiç kullanmadım, cunku gerek kalmadı. DigiTurk cihazı  ise markasını bilmem ancak geçen sene değişti, ve arkasında Internet bağlantısı var ve yanında verilen HDMI kablosu fevkalade kalın birşey neredeyse bahçe hortumu gibi. Üzerinde Ethernet te yazıyor, yani hem HDMI hem Ethernet kablosu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.08.2016 at 17:14, fotifoti :

37 liraya gelmiş süper :) 

Engelli indirimi var, kulakları bırakacaksan alırız :D 

Kime ne tuttururlarsa  o fiyatı veriyorlar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Digitürk'e devam.. 

Lig bitince indirim talep etmiştim Haziran'ın 2.haftasının başında. Ama faturam kesildiği için indirimi yansıtamadılar.

Temmuz faturasına yansıttılar %50... Bir önceki sene lig arasında 2 aya %50 indirim yapmışlardı.

Bir dahakine lig bitmeden arayıp indirim talep edeceğim.

Hatta bir başka fikir var Eylül ayında biten taahhütüm var.. Süresi geldiğinde aboneliği iptal ettirmek..

Bu konuda şöyle görüşler var

Onlar 1 hafta 10-15 gün içinde arayıp iptal ettirmemen devam etmen için bayağı bir iskonto yapıyorlar diyorlar.

Diğer fikir ise başkasının adına yeni abonelik.. Daha avantajlı fiyat sunuyorlarmış..

Bakalım ikisinden birisini deneyeceğim.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Digitürk'ten son 3 ayda, 3 farklı tutarda fatura geldi tarafıma.  Bir istikrarsızlıktır gidiyor.

Malum lige ara verilince, bu süreçte indirim talep ettim. 

Neymiş efendim faturaları önceden kesildiği için, ilk aya bir indirim yapamadılar. Daha sonraki ayda 74.-Lira olan faturayı, 47.-Liraya düşürdüler. 

Ligler açıldıktan sonra gelmesi gereken fatura tutaru 74.-Lira iken. Fatura geldi, 87.-Lira. Fatura artışının olmaması lazım, çünkü taahhütüm var 02 Eylül'de bitiyor. Bu süreden önce hiç bir zamdan etkilenmemem lazım aslında..

Neyse aradım itiraz ettim, Artışın IQ plus cihaz kullanımları artık paralı olmuş, onun fiyatını yansıtmışlar. 

Taahhütüm 2 Eylül'de bitiyor, bu süreçten önce nasıl faturamı değiştirirsiniz ?

IQ Plus cihazın Ağustos'ta bitiyormuş, o yüzden zam gelmiş. 3 Yılı geçiktir bu cihaz bende, her seferinde taahhüt tarihinde revize ediliyordu fiyatlar.

Neyse peki..

Taahhüt süresinden sonraki fatura tutarım ne olacak ?

74 Lira olan fatura tutarıma, 114.- lira fiyat biçtiler.

Ohaaa, yuhhhh dedim..

Üfe, tüfe vs adamlar için bir kaide değil sanırım.

%55 zama tekabül ediyor bu değişiklik !!

İşin ilginç tarafı müşteri temsilcisi bile şaşırdı bu duruma. Haklısınız bu artık çok yüksek dedi. ! :D 

Kim maaşına bu kadar zam alıyor, nasıl bir hesaplamadır bu %55 artış dedim..

Yok şunu hediye edelim, yok bu kanalları açalım.. Dedim yok kardeşim ben rakamdan rahatsızım. Bu rakamı düşüremiyor musun ?

Efendim yapabilecek bir şeyim yok. 

Tamam iptal ettirmek kapattırmak istiyorum.

Bunu yazılı vermeniz gerekiyor..

Tamam faks numarasını filan aldım.

0212 473 99 99 nolu faksa talimatı yazdım gönderdim iptal dilekçsini.

Dün aradılar tam tamına 37 dakika telefonla konuşmak zorunda kaldım.

114 liradan, 99 liraya.

99 liradan 79 liraya..

79 liradan 69 liraya...

69 liradan kredi kartına 12 taksit, 14 ay abonelik..yani 2 ay ücretsiz..vs..

Yok kabul etmedim..

Tutturabildiklerine ne yapabilirlerse.

Yakın bir arkadaşım 74 lira ödüyorum şu an.. Ama ilk altı ay 35 lira, sonraki 6 ay  74 lira ödemeye başlamış. Yıllık bazda aylığa vurduğumuzda 54.-Liraya tekabül ediyor..Ligt Tv içinde..

Rakam konusunda düşüş yapmadıkları için iptali verdim içeri. 

Baktı ikna edemiyor..

Taahhüt bitim süresinde aboneliğinizi donduralım 2 ay boyunca.. Belki kararınız değişir vs..Bu süreçte belki bir kampanya çıkar dedi.

Baktım artık kulağım ağrıyor telefonda konuşmakla..Tamam dedim..

Ama şimdi 2 Eylül'den önce ikinci iptali yine çakacağım..

Bunlar Bein ile yeni bir yapılanmaya girmişler. Tüm paketleri tarfeleri yeniliyorlar. Artık taraftar paketide yok, tüm süper lig maçlarını dayatıyorlar. Fiyatlar fahiş derecede arttırmışlar. Sezon başında büyük klüpler 3-4 defa kötü sonuç alsın. Bayağı bir iptal ettiren olur yine.. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Bunlar Bein ile yeni bir yapılanmaya girmişler. Tüm paketleri tarfeleri yeniliyorlar. Artık taraftar paketide yok, tüm süper lig maçlarını dayatıyorlar. Fiyatlar fahiş derecede arttırmışlar. Sezon başında büyük klüpler 3-4 defa kötü sonuç alsın. Bayağı bir iptal ettiren olur yine..

Digiturk'te çalıştığım yıllar boyunca gördüğüm odur ki iptal söylemleri hiç bir zaman gerçekleşmez. Önden giden cengaverler yaptıkları ile kalır ve arkalarına bir bakarlar kimse yok. İnsanlar gerçek anlamda vazgeçemedikleri sürece de bir sonuç alınmaz.

Dediğine az daha ben de yakalanıyordum. Aradılar beni plus kutu taahhütüm sona erecekmiş. Zorla ufak bir paket satıp ( Formula1 vardı için kabul ettim :D ) plusı bedavaya getirttik şimdilik. LigTV olmadan film paketi, Spor Extra, HD ve Plus için 60 TL ödüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, Burak :

Digiturk'te çalıştığım yıllar boyunca gördüğüm odur ki iptal söylemleri hiç bir zaman gerçekleşmez. Önden giden cengaverler yaptıkları ile kalır ve arkalarına bir bakarlar kimse yok. İnsanlar gerçek anlamda vazgeçemedikleri sürece de bir sonuç alınmaz.

Dediğine az daha ben de yakalanıyordum. Aradılar beni plus kutu taahhütüm sona erecekmiş. Zorla ufak bir paket satıp ( Formula1 vardı için kabul ettim :D ) plusı bedavaya getirttik şimdilik. LigTV olmadan film paketi, Spor Extra, HD ve Plus için 60 TL ödüyorum.

Geçen sene bir çok Fenerbahçe'li, lig tv aboneliğini iptal ettirdi. Bu senede Aziz'le ve Aykut'la yol alma kararı alındığını gören duyanda iptal ettirdi. Ama şu bir gerçek biri iptal ettirir, diğeri yeni abone olur. Yeni aboneler bu anlamda hep daha şanslılar, eski üyelere göre.

Bu arada anasını satayım son 10 gündür masraf üstüne masraf çıkıyor.. Önce kombi zortladı... ardından Cumartesi günü Bulaşık makinası bozuldu. Daha önce zaten bir arıza yapmıştı, 400 küsür bir masraf yapmıştım.. Bakalım şimdi ne teşhis koyacak servis.Muhtemelen bana yeni bulaşık mak.yolu görünüyor.. Üzerine Digitürk kol gibi fatura..Lannn ne oldu hepiniz sıraya mı girdiniz. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ev eşyaları ihtiyaç ta, Diji Miji falan keyfi şeyler. Ev eşyasındaki sorunlarda hak veririm de, diji vs sorunlarda hiç hak vermem. Not: Diji miji abonesi hiç olmadım, beni ağlarına düşüremediler : )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Digitürk Eylül ayı başında iptal oldu... Daha doğrusu iptal ettirdikten sonra arayıp ısrar çalışmaları akabinde 2 aylığında dondurmuş bulunmaktayım. Ama bu süreç içinde tekrar içeri iptal dilekçesini vereceğim. 

Çünkü çok absürt bir rakam istiyorlar. 74 lira iken 86 lira oldu..Akabinde de 114 lira dendi...

Sırf Beşiktaş maçları için zaten tutuyordum evde...Bakalım onlar inat ediyor ben inat ediyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, İlhan :

Digitürk Eylül ayı başında iptal oldu... Daha doğrusu iptal ettirdikten sonra arayıp ısrar çalışmaları akabinde 2 aylığında dondurmuş bulunmaktayım. Ama bu süreç içinde tekrar içeri iptal dilekçesini vereceğim. 

Çünkü çok absürt bir rakam istiyorlar. 74 lira iken 86 lira oldu..Akabinde de 114 lira dendi...

Sırf Beşiktaş maçları için zaten tutuyordum evde...Bakalım onlar inat ediyor ben inat ediyorum..

Usta mac icin kullaniyorsan birsey diyemem ama onun haricinde bana gore bir esprisi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Tical :

Usta mac icin kullaniyorsan birsey diyemem ama onun haricinde bana gore bir esprisi yok.

İnan sadece ve sadece Beşiktaş maçları için... Türkiye ligindeki ne diğer maçlar..ne Avrupa vs maçları işim olmaz...

Beşiktaş için katlanıyordum adamlara.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Panasonic Plazma TV imi aldığımdan beri D-SMART kullanıyorum. İlhan abinin de yaptığı gibi her taahhüt dönemi sonundaki kavga dövüş sayesinde mega paketi ayda 29TL ve yan oda cihazı da aynı paketten 19 TL ödüyorum. İnternet ise site de henüz kablo net hattı olmadığı için TTnet kullanıyorum. Kablo net dışındaki tüm internet sağlayacıları sonuçta portlarını Türk telekomdan alıyorlar, bir problem olduğunda çözme adına pek bir destek veremiyorlar. 

Bir dönem kablo net kullanma şansım oldu. İnternet hızı gerçekten çok istikrarlı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Akuma :

Bende Panasonic Plazma TV imi aldığımdan beri D-SMART kullanıyorum. İlhan abinin de yaptığı gibi her taahhüt dönemi sonundaki kavga dövüş sayesinde mega paketi ayda 29TL ve yan oda cihazı da aynı paketten 19 TL ödüyorum. İnternet ise site de henüz kablo net hattı olmadığı için TTnet kullanıyorum. Kablo net dışındaki tüm internet sağlayacıları sonuçta portlarını Türk telekomdan alıyorlar, bir problem olduğunda çözme adına pek bir destek veremiyorlar. 

Bir dönem kablo net kullanma şansım oldu. İnternet hızı gerçekten çok istikrarlı.

İnternet için gel seni bu konuya alalım.

Hem böylelikle konuyuda hortlatmış olursun. :D  :tey:

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Malum geçtiğimiz ay başında Digitürk'ü iptal ettirmiştim. Fahiş zam ve akabinde Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki skandal hakem kararlarından sonra, çok ısrar üzerine 2 aylığına dondurduğum aboneliğimi hemen iptal ettirmiştim.

Şimdi hiç aklımda yokken  bu gün biten Fiber internet hizmetimin tahhütünü yenileyerek, 24 aylık hediye Turkcell TV'ye geçtim. Bakalım nasıl bir şeymiş göreceğiz. Deneyimleri paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Turkcell TV'ye geçeli 5 ay oldu. Bu süreç sonundaki izlenimim iyiki Turkcell Tv'ye geçip kullanmaya başlamışım oldu.

En sevdiğim nokta yağmur, çamur, kar, bulut vs hiç bir şeyden etkilenip yayın gitmiyor.

Kanal geçişleri çok hızlı.

Negatif olarak yorumlayacağım kısım, youtube uygulamasına bir şifre vs koymamaları. Benim 4 yaşındaki oğlum, internetin canını okuyor youtube girerek. Ama burada da şöyle bir avantajım var, kotam dolsa da 16 mbps altına düşmüyor.

Diğer negatif düşüncem emin olmamakla birlikte yeni nesil smart tv almaya kalkmış olsam, smart tv uygulamasının olmadığı yönde şikayetler var. Benim TV eski nesil LCD Tv, o yüzden bu konudan emin değilim. Ama internette bu tip şikayetler var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...