Jump to content

Takata AirBag Firması Mazda'yı da Etkiledi

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Honda'dan airbag patlamasından dolayı bir ölüm haberi daha geldi. Sanırım bu 8. vaka idi. Bu sebeple firma bu konuya eğildi ve sebebiyle ilgili airbag şirketi olan Takata'yı kusurlu gösterdi. Airbag açılması sırasında şarapnel parçası etkisi yaptığı tespit edildi. Bu durumdan sonra daha da ortalık karıştı. Ford, Bmw, Chrysler, Fiat, Honda, Mazda gibi 11 firma toplamda 34 Milyon aracını geri çağırdı.

ezgif.com-optimize.gif

Bizi ilgilendiren kısmı ise şu; internette bulduğum haberlere göre Mazda Amerika ve Canada 540.000 aracını geri çağırdı. 35.000 pick up modelinde yolcu tarafındaki air bag, 503.000 otomobilde ise sürücü tarafındaki air bag kusurlu olduğu düşünülüyormuş.  ( bunun bir kısmı geçtiğimiz sene çağrılan araçları kapsıyormuş)

Peki bu durumdan etkilenen modeller hangileridir derseniz ;

2003 - 2008 Mazda 6

2006 - 2007 MazdaSpeed 6 

2004 - 2008 RX-8

2004 to 2006 B-Serisi pickuplar 

Mazda Australia ise 79919 aracı geri çağırmış. 

Etkilnene modeller : 22.08.2002 - 19.11.2007 arası satılan Mazda 6, RX-8, E-Series Van minibüs, B2500 pickup modelleri

Kaynaklar :

http://consumerist.com/2015/06/05/mazda-adds-540000-vehicles-to-takata-airbag-recall-list/

http://www.caradvice.com.au/359203/mazda-australia-recalls-80000-cars-with-takata-airbags/

http://blog.caranddriver.com/massive-takata-airbag-recall-everything-you-need-to-know-including-full-list-of-affected-vehicles/

http://www.startribune.com/mazda-adds-540-000-vehicles-to-takata-air-bag-recall/306258431/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Türkiye'den konuyla ilgili bir haber bulamadım. Ses seda yok ama bizdeki araçlar da aynı yerde üretildi.

TC için hava yastıkları başka firmadan alınmış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

TC için hava yastıkları başka firmadan alınmış

Abi bi haber mi okumuştun bunla ilgili ? Bilginin kaynağı nedir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bi haber mi okumuştun bunla ilgili ? Bilginin kaynağı nedir ?

Evet japonya ve ABD üretimleri için tanaka kullanılmış. AB için başka firma. Haber okumuştum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet japonya ve ABD üretimleri için tanaka kullanılmış. AB için başka firma. Haber okumuştum.

Bu durumda AB için, Takata firmasını kullandıkları güçleniyor. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet artık bu durumda bu sonuç çıkar :)))

Abi nerde okuyorsun bu haberleri. Bir kaynak paylaşsan da bizleri de bilgilendirsen. Hayır gizli kaynaklarmıdır bunlar, her seferinde hayır öyle değil, böyle diyorsun. Ama bir veri paylaşmıyorsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi nerde okuyorsun bu haberleri. Bir kaynak paylaşsan da bizleri de bilgilendirsen. Hayır gizli kaynaklarmıdır bunlar, her seferinde hayır öyle değil, böyle diyorsun. Ama bir veri paylaşmıyorsun.

Aslında bir çok kez kaynakta verdim ama değişik kaynaklara ulaşmak için Twitter'i tavsiye ederim. Bu haberde Mazda kökenli. hangi ülkelerin etkilendiğini açıklamışlardı.

Herşeyin kaynağını veremeyiz zaten bazıları hafıza, bazıları akıl yürütme, bazıları bilimsel bilgilerin analiziyle elde edilmiş sonuçlarda olabilir.

karşı çıkanın da kaynak sunmasını bekleriz bazen.

Türkiye etkilenmiş olsa zaten Mazda genel çağrı çıkarır ve araçlarını çağırırdı. Hiç bir kaynak okumasanız bile buradan akıl yürütme yoluyla bu sonuca ulaşabiliriz.

Kaynak nedir demek abeste iştigal olur. Kaynak mazdanın çağrı yapmaması...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında bir çok kez kaynakta verdim ama değişik kaynaklara ulaşmak için Twitter'i tavsiye ederim. Bu haberde Mazda kökenli. hangi ülkelerin etkilendiğini açıklamışlardı.

Herşeyin kaynağını veremeyiz zaten bazıları hafıza, bazıları akıl yürütme, bazıları bilimsel bilgilerin analiziyle elde edilmiş sonuçlarda olabilir.

karşı çıkanın da kaynak sunmasını bekleriz bazen.

Türkiye etkilenmiş olsa zaten Mazda genel çağrı çıkarır ve araçlarını çağırırdı. Hiç bir kaynak okumasanız bile buradan akıl yürütme yoluyla bu sonuca ulaşabiliriz.

Kaynak nedir demek abeste iştigal olur. Kaynak mazdanın çağrı yapmaması...

Aslında abi sadece bu konuyu baz almayabiliriz. Kaynak söylemim, genel tüm mesajların için geçerli. Bir çok konuda kesin ve net konuşarak. O öyle değil, böyle, siz yanlış biliyorsunuz vs diyorsun. Fakat bilgilendirici, ispat edici bir kaynak belirtmiyorsun. Tamam görülüyor ki çok meraklı,araştırmacı, okuyan, inceleyen birisisin. Birde bu paylaştığın bilgileri, kaynaklarla pekiştirsen 10 numaralı forum kişisi olacaksın. 

Yani nerede okuduğunu bir unutursun, iki unutursun paylaşamazsın. Ama bir çok defa kaynak istenildiğinde aynı şeyi yapıyorsun.

Lütfen söylediklerin, paylaştıkların yanlış diye diretiyorum algısı çıkmasın. Aksine bu faydalı bilgilerin doğruluğunu, güvenilirliğini pekiştirmeye çalışıyorum. Öyle ki başka forumlarda da yazıyorum. Yeri geliyor burada ki bilgileri kaynak gösterip, paylaşımlar yapıyorum. İnsanları yanlış bilgilendirmek istemem.

Son olarak ciddi ciddi, eğer Twitter'ı kaynak olarak gösteriyorsan. Yukarıda yazdıklarımın hiç birisini dikkate alma abi. Sıcaklardan, işlerin yoğunluğundan ve tatilsizlikten dolayı kafamın bulanmasına ver..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son olarak ciddi ciddi, eğer Twitter'ı kaynak olarak gösteriyorsan. Yukarıda yazdıklarımın hiç birisini dikkate alma abi. Sıcaklardan, işlerin yoğunluğundan ve tatilsizlikten dolayı kafamın bulanmasına ver..

Mazda'nın resmi twitter hesaplarını takip ederseniz elbetteki ciddi bir kaynaktır. Sadece neyi takip edeceğini seçme meselesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Honda'ya göre farklı. Internetten şimdi baktım, şu ana dek hiçbir Mazda aracında airbag ten kaynaklı ölüm olayı gerçekleşmemiş ancak buna rağmen Mazda işi sağlama almak için ABD, Japonya, Meksika, Kanada ve Avustralya'da şu modellerde ücretsiz airbag değişim kampanyası başlatmış:

2004-2005 RX-8

2004-2005 Mazda 3 MVP

2003-2006 Mazda 6

2004-2005 B Serisi araçlar

Kaynak:(Mazda airbag geri çağrı kampanyası)

j25vJ9.jpg

Yani benim 2006 RX-8 bu sorundan etkilenmiyor  ki bu Honda kazası olmadan çok önce bu konuya bakmıştım 2006 sonrası RX-8'lerde airbag sorunu yok diye görmüştüm. Ayrıca Türkiye'de RX-8'le onca kaza yapan oldu hiçbirinde airbag yüzünde patladı da öldü haberi görmedik duymadık.

Bu arada İngiltere'deki RX-8 forumuna baktım orada henüz bir geri çağırma kampanyası başlamamış,

Kaynak: http://www.rx8ownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=65225&hilit=Takata

anlaşıldığı kadarıyla Mazda kampanyayı şu anda sadece Amerika'lar ve Japon Avustralya gibi ada ülkelerinde yürütüyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Takata hava yastığı bir can daha almış. 31 Mart tarihinde Texas'ta 2002 model bir Honda Civic'in kaza yapması sonucu şarapnel etkisi gösteren hava yastığı kadının boğazını kesmiş :(

Son durumda etkilenen Mazda'nın etkilenen araçları aşağıdaki şekilde belirtilmiş. Türkiye'de bununla ilgili bir geri çağırma olmadı sanırım.

Mazda (yaklaşık 500,000 araç):

2003–2008 Mazda 6;

2006–2007 Mazdaspeed 6;

2004–2008 Mazda RX-8;

2004 MPV;

2004–2006 B-series

http://blog.caranddriver.com/massive-takata-airbag-recall-everything-you-need-to-know-including-full-list-of-affected-vehicles/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...