Jump to content

Mazda 626 Hava ve Sıkışma Sesi Geliyor

mehmeh86
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba 1997-626 otm.Aracım var.

Araçtan kesik kesik hava alıyor yada şöyle tarif edeyim dönen bir şey sanki bir yavaşlıyor bir hızlanıyor gibi bir ses geldi.Sesi duyduğum yer kaputun sağ tarafı ve şanzumanın oralar.Bu arada klimada çalışıyordu.
Klima çalışırken aracım ilk defa geri vitese girerken ses çıkartarak normalden birazdaha uzun sürede girdi.Bu sorunu ilk defa yaşadım klima açıkken birdaha bu sorunu yaşamadım.Klimadan olabilir mi diye aklıma geldi.Zira klima bakımı adına sadece gaz dolumu yaptım çünki.
Bu arada şanzuman yağı ve orjinal filtresini bu olaydan 5 gün önce değiştirmiştim.
acaba şanzuman bu anlatmaya çalıştığım sesi çıkartır mı?

Yarumlarınızı rica ediyorum.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba ilginiz için teşekkür ederim.

Kaputtan sağ taraftan şanzumanın oralardan aşağıdan bir ses geliyordu.Aracın içinde ses daha net duyuluyordu sanki dönen birşey bi sıkışıyor bir dönüyor gibi yani sesi tarif edemem çünki bildiğim hiçbirşeye bezemiyor zamanında direksiyon merkezinden gelirdi bu ses bende hava alıyor şişiyor sonra duruyor gibi 
Sanırım bu açıklamada pek açıklayıcı olmadı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Plastik şıkırtısı gibi birşey mi ? bende farklı noktalardan şüphelenmiştim sağ taraftan fakat motor kulağı kırılmış çıktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durumu daha geniş bir yelpazede açıklamalısın. Mesela içerden daha net duyuluyor seyir halindemi, seyir halinde ise rpm yi yada vites sayısını bunlara benzer şeyler gaz verdiğinde ses aralıkları kısalıyormu yoksa aralıklar sabitmi. Rölantide geliyormu, sesi ifade ede bileceğin bir canlı, her hangi bir cisim bunlara benzer şeyler kullanılırsa sonuca daha çabuk ulaşılır. Bu açıklamayla inan çok zor yardımcı olmak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yoo hayır öyle bir ses değil ...

Bir kere seyir halinde başladı bir kerede ilk çalıştırdığımda içeriden daha net duyuluyor.şöyle anlatayım yüksek hava üfleyen bir cismin önünde geçerken kulağınızda bir ses hissedersiniz ya buna benzer bir ses ama ses sanki bir şeyin rahat dönmediğini anlatıyor,sanki bir şey dönerken onu sıkıştırıyor sonra bırakıyor.Bu sesin aynısı daha önceden direksiyon hidroliğinden geliyordu.Ama bu ses bu sefer farklı yerden geldi...

İlginiz için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tarif ettiğiniz ses tok bir ses. Çekiçle sertleşmiş toprağa vurma sesi gibimi. Kesik kesik mi sert esen rüzgar kulağa çarptığında kesik kesik darpe sesi çıkarır. Sesin geldiği yer hareket halinde iken değişe bilir. Örneğin sol cam açık sağ cam kapalı iken solda bir engelin yanından geçerken ses soldan gelir bunun tam aksinde sağdan gelir her ikiside kapalı iken motordan çokta fazla ses duyulmaz kısaca bu ses arıza varmış gibi rahatsızlık vermiyorsa çokta fazla kafana takma. Devam et. Şayet o ses bir şeylerin habercisi ise o şey daha fazla kendini belli edecektir o zaman arızaya odaklana bilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle tarfi edeyim.Elektrikli süpürgede borunun ucunu elinizle tıkarken ve bırakırken bir ses çıkarya aynı anda makina zorlanırya hemen hemen böyle bir durum oluşuyordu.

Arkadaşlar ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.Bu durum bayramda başıma geldi bayramdan hemen sonrada yurtdışına gitmek durumunda kaldım.Herhangi bir tamirciye gösteremedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...