Jump to content

Mazda CX-3 Lastiği Türkiye'de Yok!

İcemis
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynı sorun Yeni Mazda 3 içinde vardı bir ara. Yeni alan arkadaşlardan birisi 215-45-18 ebatında lastiğin aynısını bulamamıştı yetkili serviste, çünkü Mazda Türkiye lastik ithalatı yapmamış. Yarık lastikle sonrasında ne yaptığını bilmiyorum. Şu an servislerde var mı bilmiyorum ama bazı web sitelerinde Dunlop 215-45-18 var gözüküyor. (benim araçta bu var)

Sizin araç çok yeni, yakında oda bulunmaya başlar, tabi şu anda olmaması hoş değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, İlhan :

Fotim peki Mazda yetkili servislerinde dahil mi bu ebat lastiği bulamıyoruz ? Oldu ya lastiğinin başına bir şey geldi, yarıldı, patladı kullanılmaz hale geldi. Ne yapacaksın bu durumda ?

4 lastik jant değişecek :) 215/45/19 yada 17/16 muadil

http://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=205-55-16X6.5ET45&wheel2=225-45-17X7.5ET40&fcl=50mm&wcl=30mm&scl=50mm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Eskişehir yolları komple buz oldu. Biraz kar yağdı ve don vurdu. şöyle diyeyim, lastikler yeni olduğu için karda tutunuyor. gidiyor, duruyor beklediğimden iyiydi. Ama buzu görünce altına naylon alıp buzda kayan çocuklar gibi hissettim kendimi :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, fotifoti :

Dün Eskişehir yolları komple buz oldu. Biraz kar yağdı ve don vurdu. şöyle diyeyim, lastikler yeni olduğu için karda tutunuyor. gidiyor, duruyor beklediğimden iyiydi. Ama buzu görünce altına naylon alıp buzda kayan çocuklar gibi hissettim kendimi :D 

Söz konusu buz oluna Kışlık lastikte pek fayda etmiyor. Çok yakın zamanda forumdan arkadaşımız @CherkessSubaru Forester'ı ile Sivas'ta kaza yapmıştı, buzlanmadan kaynaklı. Tekrardan geçmiş olsun Özgür. Aracına kavuşabildin mi, durumlar nedir ?

O yüzden aman @fotifoti aman diyorum dikkat !! 

Sen olmadı jantları küçült, kışlık lastiklerini al bir an önce. Sen evliya gibi gezen adamsın.. Sana şart kışlık lastik..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda türkiye'denyeni mesaj geldi

Sayın Fatih Ahmed Akçora,

Bilindiği üzere lastik firmalarının üretilen araçlar üzerindeki lastikleri bulundurma zorunluluğu kendilerine bağlı bir durumdur. Bizim görevimiz lastik modelini belirli bir süre öncesinden ilgili lastik firmasına bildirip tedarik etmelerini sağlamaktır. TOYO firması ve dolayısıyla Türkiye Distribütörü Abdülkadir Özcan firmasına ilgili bildirim araçlar Türkiye'ye gelmeden önce yapılmıştır. Lastik firması da belirli sayıda lastik Türkiye'ye getirmiştir. 
Lastik ihtiyacı olduğunda servislerimiz ile irtibata geçilmesini önemle rica ederiz. 

Kış lastiği konusunda ise jant değişimi olmadan 215/55/R18 ebatlarında lastik kullanılmasında bir sakınca yoktur. Araç spesifikasyonlarında herhangi bir olumsuzluğa sebep olmamaktadır. 

Bilgilerinize sunarız.

Ürün ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Mazda İletişim Hattı
44 44 693

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, fotifoti :

Mazda türkiye'denyeni mesaj geldi

Sayın Fatih Ahmed Akçora,

Bilindiği üzere lastik firmalarının üretilen araçlar üzerindeki lastikleri bulundurma zorunluluğu kendilerine bağlı bir durumdur. Bizim görevimiz lastik modelini belirli bir süre öncesinden ilgili lastik firmasına bildirip tedarik etmelerini sağlamaktır. TOYO firması ve dolayısıyla Türkiye Distribütörü Abdülkadir Özcan firmasına ilgili bildirim araçlar Türkiye'ye gelmeden önce yapılmıştır. Lastik firması da belirli sayıda lastik Türkiye'ye getirmiştir. 
Lastik ihtiyacı olduğunda servislerimiz ile irtibata geçilmesini önemle rica ederiz. 

Kış lastiği konusunda ise jant değişimi olmadan 215/55/R18 ebatlarında lastik kullanılmasında bir sakınca yoktur. Araç spesifikasyonlarında herhangi bir olumsuzluğa sebep olmamaktadır. 

Bilgilerinize sunarız.

Ürün ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Mazda İletişim Hattı
44 44 693

merhaba

215/55/r18 ebatları %3,27 büyültüyor. bu 2.5 lik dilimden fazla. 22mm daha yüksek olacak araç. mazda türkiye neye göre hiç bir sorun olmaz diyor ki? 

benim bildiğim dönüş çapının %2.5 oranını geçmemesi gerekiyor. aksi durumda lastik basınç sensörü uyarı verecektir.

en mantıklısı 225/45/r18 şuan için. ben de jant değiştirmeyi düşündüm ama çok çirkin olacak araç. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki elleri sürçmüştür :) belki taban genişleyince yakıt vs etkileneceği icin yada sadece kış lastiği olarak önermiş olabilirler . Elçiye zeval olmaz [emoji12]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kis lastigi icin ben de kesinlikle 16 inch oneririm. Ayri set jant gerekecek ama 16 inch boyutunda uygun fiyata fazla gosterisli olmayan pek cok ucuz secim mevcut. Kisin berbat hale gelen yollarda guzel bir janta veya dusuk profilli 18 inch lastiklere yazik olur zaten.

Aracin 18 Inch jant/lastikleri icin icin Mazda cok garip secim yapmis anlasilan. Tirerack sitesinde 215/50/18 boyutunda sadece bir tane lastik modeli var (Yokohama Avid). Tirerack’in urun yelpazesi cok genis ve genelde her bir lastik olcusu icin onlarca alternatif vardir o nedenle sadece 1 tane lastik modeli olmasi oldukca garip. Bence uzun vadede mevcut lastiklerin degisim zamani gelince farkli bir jant/lastik olcusune gecmek en mantikli secenek gibi. Sadece kislik lastik icin degil all-season veya yazlik lastikler icinde 16 inch’e gecilebilir. Zaten CX-3’un 16 inch jant/lastik ile gelen donanimlari da var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Sanırım 18 den 16 janta düşemeyeceğim bunda etkili olan 2 faktörden birisi araçla ilgili jantın birebir uygununu bulmak da çok zor yani burdan aldiğim bilgiye göre 6,5*16    5*104,3 ve ET 40 üzeri bakıyorum ama ufak tefek farklılıklar var ki rot balansçidan edindiğim bilgiye göre bu jant bile bu araca birebir tam uyumlu değilmiş yani aliyorsan mazdadan kendi orjinal 16 jantlarini al ona takalım 16 lastik ama diğer türlü 225*45*18  benim sana tavsiye edeceğim şey olur dedi. Şuan nokianin bu ölçüdeki lastiğine karar kıldım 500 tl gibi bi fiyati var 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aradığın offroad lastiği ise , +90 (544) 258 94 12 nolu numaradan musab arkadaşa ulaşabilir sin. Hoby tarzın da ilgilenen birisi.benden aldığını sölersin numarayı. Varsa yardımcı olabilir bu konu ile alakalı .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bütün yorumları okudum Makine Müh okuyan biri olarak sadece teknik dökümanlar ile cevaplayacak olursak bu konuyu, bazı arkadaşlarımız 16 inçe küçültmenin kış için faydalı olacağını söylemiş fakat Çap'taki küçültme düşünüldüğü üzere kaygan bir sürüşte daha iyi değildir daha kötüde değildir.

Çap ebadında küçültme veya büyültme yanak genişliğini etkileyeceği için konfor,sürüş dinamiği gibi sürücü odaklı şeyleri değiştirecektir. Kaygan ortamda ki faydalı olan küçültme taban genişliği ile alakalıdır. Oda yüksek düşülerde ancak etkili olabilir.

atıyorum 215 olan taban genişliğini 185 gibi bir değere düştüğünde tutunma faydalı sağlanabilir fakat buda lastikler için geçerli olan %3'lük güvenlik katsayısının aşılması demek oluyor. bunun yanında dönüş çapı rotların bakış açısı (akerman açısı da deniyor) buna bağlı olarak ayarlanması gerekiyor. keza 18 inçlik lastiklerde taban genişliği 200 altına düşmüyor maalesef.

O yüzden fabrika verileri olan orjinal ekipmanların kullanılmasında fayda var. Orjinal ekipmanlardan Türkiyeye gelmeyen sadece araç üzerlerinde fabrika çıkışı mevsimlik olarak gelen Toyo Proxess R40 modeli var. Ayrıca Toyo'nun yine Cx-3 için üretilmiş kışlık lastiğide mevcut fakat Türkiye Distribütörü bu lastiklerden getirmemekte ısrarcı.

Bunun dışında Premium Lastik firmalarından Pirelli SottoZero 3'de ve Continental WinterContact 850P Suv modelinde birebir ebatlar mevcut fakat talep olmadığı için ithal edilmiyor. Şayet 3-4 kişi forumdan anlaşıp bu firmalardan birisi ile anlaşıp 3-4 takım almak istediğimizi söylersek hem lastikleri getirtebiliriz hemde toplu alımdan dolayı indirim yaptırabiliriz.

Aracım şuan hala bayide plaka sürecini bekliyor, şayet dediğim yöntem ile Kışlık Lastik getirtmeye çalışacak arkadaşlar var ise beraber hareket edebiliriz. Hayırlı forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 9 ay sonra ...

Arkadaşlar, 

Mesajları okudum ama 215 45 18 lastik için yorum göremedim. 

bu ebat bizim araçlar için uygun mudur? 

yada yazlık/kışlık tavsiyeniz nedir? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.01.2018 at 21:50, siyah :

Arkadaşlar, 

Mesajları okudum ama 215 45 18 lastik için yorum göremedim. 

bu ebat bizim araçlar için uygun mudur? 

yada yazlık/kışlık tavsiyeniz nedir? 

215/45 18 gereksiz ve güvensiz bir boyut bence. Zaten yeterince ince yanak ve amortisörler sert hiç gerek yok. 

Eğer Yazlık alacaksanız;

Michelin Primacy 3 -  215/50 R18 (Benim tavsiye ettiğim) 

Toyo Proxes R40 -  215/50 R18 (üzerinde gelen lastik) 

Eğer kışlık alacaksanız;

Pirelli Sottozero 3 -  215/50 R18 (bunu kullanıyorum ve memnunum) 

Continental Wintercontact 850P SUV - 215/50 R18

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, SafaTR :

215/45 18 gereksiz ve güvensiz bir boyut bence. Zaten yeterince ince yanak ve amortisörler sert hiç gerek yok. 

Eğer Yazlık alacaksanız;

Eğer kışlık alacaksanız;

215/45/18 ebat lastikler 215/50/18 ' e göre çok daha uygun fiyatlı. 

Konfor muhtemelen azalacaktır ama uymaz mı bizim araçlara? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.01.2018 at 12:07, SafaTR :

Eğer Yazlık alacaksanız;

Eğer kışlık alacaksanız;

sorun yok 2. kışım kullanıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...