Jump to content

Telefonu Wifi Modemine Dönüştürerek Arabayı İnternete Bağlamak

GökayT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arabayı kurcalarken ekrandaki Wifi açma-kapama sekmesi dikkatimi çekti, baktım aktif edilebiliyor, seçilebiliyor. Yakınlarda bir wifi bağlantısı olmadığı için kapatıp sonra denemeye karar verdim.

Eve gelince cep telefonunu wifi modemi olarak kullanabileceğimizi söyleyen Turkcell reklamları aklıma geldi, hemen Turkcell' in sayfasını açtım sağolsunlar her markanın her modelinin nasıl wifi modemine dönüştürülebileceğini ayrıntılı ve görüntülü şekilde anlatmışlar, kendi telefonumu buldum yöntemi öğrendim.

Bu gün arabanın içine bir hevesle bindim arabanın Wifi 'ını açtım, telefonuda modem durumuna getirdim, aracın ekranında ağ bağlantıları bölümünde telefonumun ismini ve internetinin sinyal kalitesini gösteren bir sekme çıktı

( Sony X_Peria 888 Ağına Bağlan )  sekmeye tıkladım şifre sordu, şifreyide girdim, (Bağlanılıyor) yazısı çıktı ve dönen bekleme simgesi çıktı. 1 dakika beklettikten sonra (bağlantı hatası) yazısı çıktı, tekrar dene ve iptal seçenekleri belirdi, defalarca denedim hep hata verdi, telefondan şifreyi kaldırdım şifresiz olarak da denedim yine girmedi. Bu seferde aklıma başka bir yöntem geldi telefondaki (Bluetooth üzerinden ağ paylaş) seçeneğini aktif ettim, arabanın Bluetooth ' unu da açtım bir de öyle denedim yine bağlantı hatası verdi.  Yaklaşık 1 saat uğraştım ama bir türlü bağlanamadım internete.

Ağ bağlantısı yapamıyor olsaydı aynı navigasyon sistemi gibi seçilemez veya diğer olmayan özellikler gibi görünmez olurdu diye düşünüyorum. Bunu seçip aktif edebiliyorsam telefonumu görüntüleyip ağın sinyal gücünü bile görebiliyorsam bu özellik var demektir diye düşünüyorum. 

Yarında usb kablo üzerinden deniycem, bakalım nasıl olucak.

Wifi üzerinden internete bağlanabilen var mı , varsa yöntemini açıklayabilirmi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Telefonun neydi? 
Yeni nesil telefonlarda wifi hotspot seçeneği oluyor, böylece telefonun hücre verisinden wifi ile diğer alıcılara internet sağlanabiliyor. 

Ya da youtube da kendi telefonunun ismini ve tethering yazarak da bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

You must have a working data connection in order to get rid of the error.

When i enable data and the "H/3G/E" is on top of the signal bars i'm ready to enable the hotspot/tether without any errors.

Bir internet paketinin olduğundan emin olduktan sonra hotspot yapmayı denedin mi? Hotspotu açmadan evvel mobil veriyi açtın mı? 

Do some research on your carriers APN values. Now this is what fixed my error: Under 'APN type' make sure you type in "default,mms,supl,Internet+mms"

Should work, let me know!

Kullandığın hattın operatörünün APN ayarlarını manuel olarak düzgün girmeyi dener misin?

Did you try in the first place going to Settings > Xperia > Internet Settings and try to download the settings automatically? Mine had the settings too but wasn't able to access the internet.

I performed the automatic internet settings download and all worked fine! smile.png

Ya da APN ayarlarını tekraran otomatik olarak indirmeyi?

Problem is when you have a XP from USA. And you are on a carrier other than T Mobile.

Solution is to flash generic firmware using flashtool.

Hiç biri olmazsa Sony Xperia P'nin Türkiye yazılımını indirip flashtool ile telefonuna flashlayacaksın. 

Eğer bununla da uğraşmak istemezsen wifi tethering programları var, onları kullanabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_70867797/tm.htm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir başka telefonla da denemelesin bence. Günümüzde hemen hemen tüm akıllı telefonlar modem olarak kullanılıyor. Bir tanesini dene bakalım sonuç ne olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabada denemeden önce Wifi hotspot'u başka bir telefonla paylaş bence. Telefonda bir sıkıntı olmadığını teyit etmek açısından.

Arabada sıkıntı yoktur büyük ihtimalle, kullanan insanlar var

http://www.mazdaclubtr.com/topic/20842-3-nesil-mazda-3-wi-fi-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1/

Bu linki bir incelemekte fayda var. Hatta bu konuyu da birleştirelim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...