Jump to content

Mazda 626 98 Otomatik Şanzımanı Manuele Çevirmek

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çıkma şanzıman attığımdada maliyet aynı oluyo adem ustayla görüştüm ben çeviririm diyo şuan toplam maliyeti 2500 tl şimdi yaptırıp sattığımda sattığım adam yine sıkıntısını çekicek. Adamın benim arkamdan sövmesinide istemiyorum açıkca

Siz bilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benden önceki bayağı yormuş arabayı. Şanzımanı otomatikle değiştirmeye karar verdim tabi ilkönce tamir şansı var mı ona baktırıp sonra sonuç bulamassam değiştircem ankarada usta önerilerini alabilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik şanzıman düzgün kullanıldıkça bir sıkıntı yaratmaz. Yağını ve süzgecini 50-60 bin km.de 1 değiştirmezsen, durmadan P'ye alırsan, ya da durmadan geriye alırsan, agresif kullanırsan elinde patlar tabiki de.

Ankara'da yetkili servis var Herter, ben orayı kullanıyorum. memnunum.

İstanbulda Ekinci servis var Adem usta, yılların mazdacısı.

Önce onarımı mümkün mü ona bakılmalı. O yaştaki araca iyi bir bakım yapılması gerekir.

Ben p ye alıyorum sürekli hocam stop ederken sorun olur mu r yi de kullanıyorum doğal olarak sıkıntı olur mu
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben p ye alıyorum sürekli hocam stop ederken sorun olur mu r yi de kullanıyorum doğal olarak sıkıntı olur mu

Durmadan R ya da P'ye almamak gerek. Önce fren, sonra el freni, sonra frenden ayağı çektikten sonra P'ye almak şanzımana yük binmesini engeller. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durmadan R ya da P'ye almamak gerek. Önce fren, sonra el freni, sonra frenden ayağı çektikten sonra P'ye almak şanzımana yük binmesini engeller.

Peki çalıştırıp kalkarken nasıl yapalım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volkan kardeşim, P ye aldıktan sonra ayağını frenden çektiğinde yine tüm yük şanzımana gidiyor. 

Çalıştırıp kalkarken gayet normal. Yeter ki hala öne gidiyorken R'ye, hala geriye gidiyorken D'ye alma yeter.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kararımı verdim :) ilkönce arıza ne ona baktırcam eğer şanzıman gerekirse otomatik temiz bi şanzıman bulup taktırıcam herkese teşekkürler :) 1500 tlyee buldum çıkma bitane takma parası yağı dahil ne kadar acaba arkadaşlar bilgisi olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kararımı verdim :) ilkönce arıza ne ona baktırcam eğer şanzıman gerekirse otomatik temiz bi şanzıman bulup taktırıcam herkese teşekkürler :)

mantıklı bir karar vermişsiniz arabanız 17 yaşında bence artık kurtulmanın da yollarını arayın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben olsam macera aramaz düz vitese geçirirdim. taktıracağınız otomatik şanzımanın halini de bilemezsiniz. ona harcıyacağınız paraya manuele de çevirebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Kararımı verdim :) ilkönce arıza ne ona baktırcam eğer şanzıman gerekirse otomatik temiz bi şanzıman bulup taktırıcam herkese teşekkürler :) 1500 tlyee buldum çıkma bitane takma parası yağı dahil ne kadar acaba arkadaşlar bilgisi olan var mı ?

Sonuçtan haberdar etmediniz,çıkma bir şanzıman yerine kendi şanzımanınızı tamir ettirmenizi daha mantıklı buluyorum, sonuçta daha önce bir bakım görmüş, tamirat esnasında genelde çıkma parçalar kullanılıyor bu yüzden arızalar kısa süre sonra tekrarlıyor bulabilirseniz orjinal sıfır tamir takımı ve selenoidler bulup değiştirmenizi öneririm. Çıkma alacaksanız muayyer alınız çalışmazsa iade edebilesiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...