Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Power mı Reflex mi?

Mazda3Barisss
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teknik veriler değişti...

ESKİSİ:

0-100=10.3 sn 195 kmh sedan MANUEL tüketim 5.0

0-100=10.4 sn 190 kmh hb MANUEL tüketim 5.1

0-100=11.6 sn 185 kmh sedan OTOMATİK tüketim 5.5

0-100=11.7 sn 181 kmh hb OTOMATİK tüketim 5.5

MANUEL OTOMATİK VİTES PERFORMANS FARKI 1.3 SN 

YENİSİ:

0-100=10.1 sn 195 kmh sedan MANUEL tüketim 5.0

0-100=10.2 sn 190 kmh hb MANUEL tüketim 5.0

0-100=11.8 sn 189 kmh sedan OTOMATİK tüketim 5.2

0-100=11.9sn 185 kmh hb OTOMATİK tüketim 5.2

MANUEL OTOMATİK VİTES PERFORMANS FARKI 1.7 SN

İLGİNÇ TARAFI SATILAN MAZDA 3 LER YÜZDE 5 İ MANUEL VİTES... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Giderek manuel farkı açıyor :) tüketim için bazı şeyleri kısmışlar belli ki... Ama otomatik manuel farkı bu kadar açılmamalı. Opel de bile 0.3 sn fark ve tüketimler otomatikle manuel hemen  hemen aynı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Astra K en ful donanımda fark 0.7 sn Meg abi. ama 1 sn altı normal kabul edilebilirken 2 sn ye yaklaşan değer tabiki de anormal kabul edilir. Ama bunu da yakıt ekonomisini düşürmek için yaptıklarını düşünüyorum. ortalamada 0.3 lt düşmüş, bu da şehiriçinin bir miktar azaldığını gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Astra K en ful donanımda fark 0.7 sn Meg abi. ama 1 sn altı normal kabul edilebilirken 2 sn ye yaklaşan değer tabiki de anormal kabul edilir. Ama bunu da yakıt ekonomisini düşürmek için yaptıklarını düşünüyorum. ortalamada 0.3 lt düşmüş, bu da şehiriçinin bir miktar azaldığını gösteriyor.

Maalesef dediklerinize katılmıyorum

0.4 saniye fark açılmış 185 kmh den 189 kmh ye çıkmış

mazda 3 son hızını 4 kmh arttırırken  0.4 sn fark açılmış 

eğer son hız yine 185 olsaydı otomatik tüketim 5.2 değil 5.0 manuel ile aynı olurdu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Mutlu Tekir :

Opel insignia 1.6 cdti de manuel ve otomatik 10.9 sn aynı mesela Mutlu :) 2.8 motorunda da otomatik manuel değerleri aynı. Astra da neden öyle bakmadım hiç ona.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu zamanda 12 sn.otomatik vitesli arabamı olur?çoğu rakipler 10-11 sn.arasında gezinirken.şu arabadaki karizmaya 10sn.altında motor gerekli.yok turbolu olmuş yok atmosferik olmuş.millet bununla ilgilenmez.bursadan izmire giderken caddy tokat manyağı yapmıştı beni.arabayı orda yakasım vardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Erceylan :

bu zamanda 12 sn.otomatik vitesli arabamı olur?çoğu rakipler 10-11 sn.arasında gezinirken.şu arabadaki karizmaya 10sn.altında motor gerekli.yok turbolu olmuş yok atmosferik olmuş.millet bununla ilgilenmez.bursadan izmire giderken caddy tokat manyağı yapmıştı beni.arabayı orda yakasım vardı.

Sizin yerinizde olsam satıp direk leon 1.4 150 bg manual alırım. :) Bu arabayı alan kişilerin beklentisi aşırı performans ve dip gaz gitmekse mazda3 alması hatadır. Biz bu arabayı alırken çoğu şeyini bilerek ve isteyerek aldığımız için yakmanın manası yok. Bu arabanın performansı bana göre tatminkar ama diyorum basayım onu geçeyim bunu geçeyim diyorsanız benimde ileride aklımda olan bmw 3.20ied ve leon 1.4 150bg alıp sol şeritte çoğu arabaya selektör manyağı yapabilirsiniz.:) Leon kalite olarak mazda3 ile kıyaslamam o ayrıdır.  Açıkcası bizim vergi sisteminin ben ... Dün Bmw 3.0 x3 bindikten sonra düşük motorlardan nefret ettim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Ali :

Sizin yerinizde olsam satıp direk leon 1.4 150 bg manual alırım. :) Bu arabayı alan kişilerin beklentisi aşırı performans ve dip gaz gitmekse mazda3 alması hatadır. Biz bu arabayı alırken çoğu şeyini bilerek ve isteyerek aldığımız için yakmanın manası yok. Bu arabanın performansı bana göre tatminkar ama diyorum basayım onu geçeyim bunu geçeyim diyorsanız benimde ileride aklımda olan bmw 3.20ied ve leon 1.4 150bg alıp sol şeritte çoğu arabaya selektör manyağı yapabilirsiniz.:) Leon kalite olarak mazda3 ile kıyaslamam o ayrıdır.  Açıkcası bizim vergi sisteminin ben ... Dün Bmw 3.0 x3 bindikten sonra düşük motorlardan nefret ettim :)

açıkcası hızla işi olmayan biriyim.ama arada bir kaşınan oluyor.ama nedense hep beni kaşıyorlar8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de uzun seneler BMW 3.30 ci kullandim. O aracla kiyasladiginizda butun performans degerleri neredeyse yari yariya. biri 3.0 motor 240 hp 300 tork 0-100 6sn digeri 1.5 motor 120 hp 150 tork 0-100 12sn. Performans beklentisi kisiden kisiye degisir elbette ama ben sahsen gayet memnunum Mazda 3 un performansindan. 500 bg olsa ne olur 120 bg olsa ne olur. Sanki gunluk yaris yapiyoruz araclarla. Size tavsiyem, kendiniz, cevrenizdekiler ve aracinizin sagligi icin sakin surun araclarinizi. Hizin kimseye bir faydasi olmadigi gibi zararlari asikar. Benim icin, bir arac zorlanmadan sizi a noktasindan b noktasina goturuyorsa performansi tamamdir. Gerisi tamamen konfor ve guvenlik meselesi olmali. Bu benim kendi gorusum elbet. Aranizda baska insanlarla yarisirken uzulmek istemeyenler varsa kesinlikle cok yanlis araba almissiniz.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Erceylan :

Sizin otomatik vites araç almanız hata olmuş

Düz vites Mazda 3 hb 10.2sn:tey:

Test araçları hep otomatik olduğu için otomatik çok fazla satıldı

Umarım ilerideki zamanlarda düz vites satışı artar Mazda 3 ünO0

Mazda kullanmış kişinin mazda dan başka araç alması zordur fakat;

Leon 1.4 125 ps manuel 80 bin civarı Peugeot 208 Gti 1.6 208ps 6.5 sn 230 kmh 5.4 yakıt tüketimi 100 bin civarı

Bu araçlar aklımı çelmiyor değil:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Ali :

Leon 150ps manuel seçeneğini kaldırmış dsg li olarak satılıyor maalesef :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.08.2015 at 17:25, PAN :

Yahu neyin performansı araba nerden baksan 1,5 motor 120 beygir. sense alsan hani biraz ağırlık olur belki bir 0.05 saniye filan gecikir.

otomatikte de en fazla 1 saniyedir olay onu da takıntılıysanız kulakçıklar üzerinden vites atarsınız.

hani duyanda 500 beygirlik bir araba üzerinden konuşuyoruz sanır.

Altı üstü 1,5 motor bir c segmenti bir aile tipi sedan bu yahu.

Teknik veriler değişti fark 1.3 sn den 1.7 sn ye açıldı

10.1sn 195 kmh manuel

11.8sn 189 kmh otomatik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli Mazda 3'de oto-düz 0-100kmh farkının böyle açılma sebebi alt devir torksuzluğundan başka birşey değil, çoğu kişi şanzımanı suçlamış ama 150nm torku 4000 devirde veren arabayı (benzinli skyactiv) rolantide kaldırmaya çalışmak ile 270 torku 1600 devirde veren arabayı (dizel skyactiv) rolantide kaldırmak aynı şey değil, bu yüzden zaten dizelde fark çok daha az.

Manuelde 4000 devirde debriyajı bırakıp kalkınca tabiki sıfırdan kalkmaya göre çok daha hızlı 0-100 yapıyorsun ama arabalar bir kere yürüdükten sonra arada pek dişe değer performans farkı olmadığını göreceksiniz. Ayrıca çoğu kişinin otomatiğin performansını beğenmeme sebebi şanzımanın sürekli vites büyütüp arabayı 2000 devir bandında tutması, oralarda da tork olmadığı için bayık bayık gidiyor araba hep, gaz pedalı boş geliyor öyle tsi'lardaki gibi dolu olmuyor pedal çekiş alamıyorsun. Manuel kullanınca kimse aracı böyle daha hız 40 olmadan 4'e atmıyor, manuel şanzımanda aracı sabit sürülen devir daha yüksek otomatikten bu yüzden de araç daha canlı hissediliyor.

Otomatik benzinli modelin saf teknik veriye bakınca kötü gözüken performansı konusunda, geçen haftasonu 1.6 multijet 120hp Egea ile denk gelip denedim, kalkar kalkmaz önüme geçti, 2. vitesin ortalarından 170kmh'lere kadar önlü arkalı birebir aynı gittik. Ne 1cm öne ne geriye, muhtemelen Egeayı o düz vitesi ile 300nm torklu ile alıp kullansam uçuyor bu derim ama işin aslı böyle değil. Hatta bende 18 değil ondaki gibi 16 jantlar olsaydı büyük ihtimalle ufak ufak alır geçerdim. Mazda evet bu torksuzluğu ve erken vites büyülten şanzımanı sebebiyle hep bir bayık hissettiriyor ama tamgazda kesinlikle 120hp'nin her bir beygirinin hakkını veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Golf 1.4 tsi 125 hp ile kalkmayı deneyin. 1.6 dizeller ara hızlanmalarda iyiler ancak yine de 1.6 dizel egea mazda 3'ü manuel veya otomatik farketmez geçecektir, manuel araçta pilotaj önemli.

Ben mazda 3'ün dizel otomatik-benzinli otomatik-benzinli manuel kombinasyonlarını kullandım. 0-100'de manuel benzin-dizel otomatik-benzinli otomatik şeklinde sıralanır hızlanma. İsterseniz launch control yapın otomatik benzinli yine de geçemez diğerlerini. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.4 tsi 125 direk geçer Mazda 3'ü bu ayrı bir konu yalnız. Hem hafif hemde benzinli turbolu DSG o araçlar. Bizim arabalar 1.2 tsi'lara denk.

Egea'nın sahibi ile eskişehir yolu konutkent ışıklarının orada durduk konuştuk hatta camı açıp ben sordum 1.6 benzinli mi araç diye, dizel 120hp dedi ve pilotajında hiçbir sorun yoktu, vites kaçıran geciken adam anlaşılır, ha overrev yapıp 5000lerin üzerine falan çıkıp vites attıysa orasını bilemem artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.4 tsi 125hp lerin manuelleri de var. Ben bizim araçların performans olarak 1.2 tsi'a bile geçileceğini düşünüyorum. 1.6 tdi 105-110 hp olanlar bile bizim araçlarla çok rahat kapışıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...