Jump to content

Mazda Avrupa ve Mazda nın Türkiye deki geleceği

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu ahlasiz adamlar elinden geldiince her turlu terbiyesizligi yapacak anlasilan.madem o kadar sevyordunz mazda yi simdiye kadar nerdeydiniz terbiytesizler..kusuruma bakmayin ama cok sinirlenmis durumdayim hepinizden ozur diliyorum,biz adamlar geldi diye sevinirken giderken IZ BIRAKMA politikasi bu resmen.insallah o rezil yeni arabalri CHERRY ler ellerinde patlar da rezil olurlar :jedi:

bu isin hukuki boyutu ve sureci hakinda bilgi verecek arkadaslar varsa bizi bilgilendrsn ltf...resmen koptum yaziyi okuyunca..m3 alali 3 ay oldu soyle rahatlayacak bir an geldi derken tekrar stress.. :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 269
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

59

• MuRDoC_111

10

• Selman

22

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Benim demek istediğim markanın tamamen paydos etmesi değil, öyle ya da böyle bir talep var Mazda'ya, bayiiler yok satıyor, 2. el alıp satıyor... Sonuçta 3-4 ay sonra çözülecek bir problem var, servisler de orada durup duru... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaw artık bıktım bu mazda'nın uğraşlarından kardeşim yaw.Nedir şunlardan çektiğimiz.Allah'tan araba arıza vermiyoda (maşallah nazar değmesin) servise gitmiyoruz.Mazda'dan tek beklentim dizelini getirmesiydi böyle giderse bırak dizeli benzinliyi bile getirmiycekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Walla bu yedek parça problemi falan hep sürecekse getirmesinler.Biri çıkıpta adam gibi açıklama yapmadı şu zamanda şu modelleri getircez fiyatlar şu kadar düşecek falan.Mermerler zaten zam üstüne zam yapıo bide bu yasal süreç uzarsa %250 zam yaparlar.Bana öyle gelioki biz bunlardan daha çoook çekecezzz :/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allaha şükür daha muhtaç olmadım bunlara ama muhtaç olurda beni yorarlarsa o saatte satarım arabayı kendi çapımda pretesto eder kendimi rahatlatırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bende muhtaç olmadım Allah'a şükür.Ama mazda isminin gittikçe dibe vurması hiç hoş deil.Adamların ne yaptıkları belli deil belirsizlik içinde gidio işller.Ne bi servis açıklama yapıo nede genel müdürlük.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu ahlasiz adamlar elinden geldiince her turlu terbiyesizligi yapacak anlasilan.madem o kadar sevyordunz mazda yi simdiye kadar nerdeydiniz terbiytesizler..kusuruma bakmayin ama cok sinirlenmis durumdayim hepinizden ozur diliyorum,biz adamlar geldi diye sevinirken giderken IZ BIRAKMA politikasi bu resmen.insallah o rezil yeni arabalri CHERRY ler ellerinde patlar da rezil olurlar :jedi:

bu isin hukuki boyutu ve sureci hakinda bilgi verecek arkadaslar varsa bizi bilgilendrsn ltf...resmen koptum yaziyi okuyunca..m3 alali 3 ay oldu soyle rahatlayacak bir an geldi derken tekrar stress.. :'(

1-Merak etmeyin bu dava yanlızca Mazda AVRUPA' nın Mazda ismi ile Türkiye de firma kurmasını engellemeye yönelik bir dava yani parça ve araç satışının engellenmesi diye bir şey mümkün değil, zaten açıklamalarında MERMERLER de bunu kabul etmişler,

2-Valla arabanın daha 2 yılı aşkın garantisi var, eğer sorun çıkarmaya devam ederler ve aracın değeri düşer benim kullanımım zorlaşır ise Hem Mermelere hemde Mazda ya dava açar zararlarımın, manevi haklarımda dahil tazminini isterim...Panik yapmayın, kaçan giden yok, JET FADILDAN almadık biz arabaları, takmayın fazla...Biz Çim değiliz akılllı mantıklı adamlarız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bencede bu problem çözülür.Mermerler sadece birşeyler kopartmaya çalışıyor.Sonra anlaşacaklar dava düşecek.

Bana da öyle geliyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz içinizi rahatlatalım... :)

"Daha güçlü geliyoruz"

Mazda Motor Europe GmbH satıştan sorumlu bşkan yardımcısı Philip J. Waring Frankfurt otomobil fuarında soruları yanıtlıyor...

Mazda'nın Türkiye distribütörlüğünde bir değişim yaşanıyor. Sorun neydi ve Mazda neden Türkiye'ye kendi şirket ismiyle gelme kararı aldı?

Waring:Bir sorun yoktu. Distribütörümüz iyi çalışıyordu. Şöyle diyelim, sözleşmemiz bittiğinde ve Türkiye pazarına daha yakından göz attığımızda tamamıyla bizim olan bir Mazda distribütörlüğünün satış ağımızı ve markamızı güçlendirmek için olanaklar süreceğini gördük. Bu ticaret denklemimizi artırma imkanı sunan herhangi bir distribütörümüzü daha iyikontrol etmek için geliştirdiğimiz stratejinin bir parçası.

Türkiye'deki otomobil piyasası hakkındaki görüşleriniz nedir? Pazar payı hedefiniz nedir?

Waring: Bizce pazarda bir büyüme potansiyeli mevcut ve orta vadede Mazda'nın Avrupa bölgesine dahil olan noktalarıyla daha iyi bir pazar payı oluşturmak istiyoruz. 2008 yılı için pazar hedefimiz %2. Bu hedefe ulaşmak için yeterli potansiyelimiz olduğunu düşünüyoruz.

Yeni durumda atacağınız ilk adım ne olacak? Satış ve sonrası için farklı bir yaklaşımınız olacak mı?

Waring: Türkiye'de servis odaklı bir bakış açımız var. Türkiye'de bayilik için araştırma yapmadan bir servis ağı kuran ilk markayız. Belli bir müşteri potansiyelimiz var ve onların memnuniyetibizim önceliğimizdir. Aslında pazara girerken iki basamaklı bir strateji izleyeceğiz.

Başlangıç ve 2008 yılı için model çizginiz nasıl olacak? Mermerler'de dizel motor yoktu,dizel motor için öngürdüğünüz bir tarih var mı?

Waring: Avrupa'nın en güçlü Mazda çizgisini oluşturmayı planlıyoruz. Tamamıyla yeni ikinci nesil Mazda 6, güncel Mazda 3(yeni Mazda 3 gelecek yıl çıkacak) yeni makyajlanan Mazda 5, Mx5 Roadster Soft Top ve Hard Top, Rx8ve BT-50(sadece dizel).Spor modellerimiz dışında tüm otomobiller dizel motora sahip olacak. Türkiye pazarındaki tüm ürün olanakları ticari bir temelde değerlendirilecek ve pazarın talepleri dikkate alınarak ürün gamı oluşturulacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çünkü markalar Türkiye’de belli bir pazar payına ve güce ulaştıktan sonra gelerek tüm hakları bizden alıyor. Bu ticaret kanuna aykırı.

Çıldırıcam ya. Siz ne yaptınız ki hangi yüzle pazar payı ve gücünden bahsediyorsunuz. Biri beni durdursun yoksa açacam bayramlık ağzımı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu bilgilerin pek çoğunu biliyordum zaten, tamamlanan eksiklikler içinse teşekkürler yıldırım ;)

Bizim bilmediğimiz daha neler vardır ama bu kadarı bile ülkemiz üzerinde kimlerin nasıl oyunlar oynadığını gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...