Jump to content

Mazda Avrupa ve Mazda nın Türkiye deki geleceği

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

MuRDoC_111  yazdıkların için ve verdiğin fikirler için gerçekten teşekkürler.İşte destek budur.

yazının aynen çıktısını aldım ve en yakın toplantıda bunu mazda türkiye yetkililerine ileteceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 269
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

59

• MuRDoC_111

10

• Selman

22

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

MuRDoC_111  yazdıkların için ve verdiğin fikirler için gerçekten teşekkürler.İşte destek budur.

yazının aynen çıktısını aldım ve en yakın toplantıda bunu mazda türkiye yetkililerine ileteceğim.

saolun ilginiz icin tesekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi en azından 1er tane getirtseler hepsinden koysalar bütün galerilere ve servislere de bizde görsek neye para verdigimizi :) begenerek alsak.. sonrası önemli değil 1 haftada gelsede olur o kadarına alısıgız zaten uzun zamandır :) asıl altını cizmeye calıstıgım konu bu aksesuarların hepsinin bütün mazda bayi ve servislerine 1er 2ser girmesi gerektigi.. ve bu aksesuarlar icin ortak bi fiyat politikası güdülmesi.. bunu yapmalılar artık..

İnşallah uygulayan olur ;) . Dediğim gibi fikir güzel ama ticari sebeplerden dolayı . Çoğu kimsenin buna yanaşmayacağı korkum var ama Mazda Avrupa bu parçaları faturalamaz da sadece teşhir olarak gönderirse (ki bundan da şüpheliyim) o zaman birçok kişi buna talip olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parça fiyatlarına gelince siz yeni bayi olduğunuz için belki çok fark etmeyeceksiniz ama biz son bir sene içerisinde Belçika deposunun devreye girmesi ile fiyatların bazı parçalarda %50 ye yakın düştüğüne şahit olduk. Elbette Belçika her kalemde daha ucuz değil ama servis maaliyetlerimize ciddi bir katkı sağladığı ortada ..

O yüzde 50 veya değişen oranlardaki düşüş Mermer'in bayiiliği bittikten sonra yaptığı şişirme zamların geri alınmasıydı sadece. Döviz bu kadar düşükken daha ciddi indirimler bekliyoruz ve hepsinden önemlisi İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'e veya Erzincan'a fiyatların sabit olmasını istiyoruz, şaşkına döndük servisler arası fiyat farklarından. Evet serbest piyasa ama bizimki kör tuttuğunu öpere döndü...

O zaman servislerin şikayet etmeye hakkı yok arabaların sanayiye kaçmasından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

normalde bu serbest piyasanın fiyatların düsmesine yardımcı olması gerekir ama nedense Mazda da simdiye kadar tam tersi oldu :) bayiler reklam eksikliginden sundan bundan yeterince arac satamadıgından, ve her bayininde düzenli olarak aynı satıs adetlerine ulasması,, bu adetleri gecememesi ve satısların böyle gelip böyle devam edecegine kanaat getirmesi bayilerin tok satıcı rolüne bürünmesine yol actı bence..

satıslar hep aynı, degişmiyor nasıl olsa dediler,, mazda nın alıcısı belli onlar belli bir sirkülasyon icerisinde dönüp duruyor dediler böyle oluncada fiyatlarıyla oynamadılar hiç.. yani hangi firma olursa olsun gittiginde bi indirim yapar sana kampanyası yoksa bile, cogu bayi az satıs rakamlarına ragmen bunu yapmadılar ki nedeninide yukarda acıkladıgım gibi zannediyorum.. bu da servise yansıdı tabi.. arac satıslarından umudu kesen servis fiyatlarına yüklendi.. olan olmus mantıgıylada amaan dediler hiç oralı olmadılar fiyatlar konusunda :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

ne olursa olsun mermerlerin fiyatlarının yarısına geliyo parçalar irfanım.kısa bi süre içinde bunlar yoluna giricektir.hayırlara vesile ola :)

bi kalem  varki mermerlerden pahalı :D

makyajlı at vites topuzu  belçika 539 yetele  mermertaşlar 349 gibi bişidi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tarık hakikaten dolmuşsun ama hem Selin'in söylediği gibi hem de bizim toplantılarda gördüğümüz kadarı ile artık o bahsettiğin müşterisini dinlemeyen satıcı yerine bizleri önemseyen ve dikkate alan bir Mazda var karşımızda. Onlar bunu yaptıkça bizim de onlarla birlikte hareket etmememiz için bir sebep yok elbette.

açıkçası bu tavırları hoşuma gidiyor bende yaklaşık 13000 üyesi olan bir vw forumuna üyeyim sizin bu mazda'dan gördüğünüz ilgiyi biz vw'den göremiyoruz bu da aslında çok iyi bişey

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mermerlerde profesyonel bi yöneticilik olmadığı için zamanında bu marka şimdi bu durumlarda (bu arada mermerler akrabam olur). keşke zamanında profesyonel bir yönetimle bu işi götürselerdi mazda şimdi tr de uçuyor olurdu. onlarda istemezdi elbet böyle olmasını ama cehalet.. hem kim istemezki daha fazla araba satmak daha fazla para kazanmak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kado kurtul polodan da gel mazdaya yaavv

abi iyi diyorsun hoş diyorsunda ipler babanın elinde :) hani benim elimde olan bişey olsa yeni kasa 6'ların hastası oldum ondan alırdım beyaz olacak ama :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim icin su anda en büyük eksiklik Mazda nın orjinal aksesuarları ile alakalı ki cogumuzda büyük ölcüde bu konudan yakınıyoruz.. madem yeni sayfa acıyoruz, o zaman bu konunun mutlaka cözüme ulasması gerektigine inanıyorum.. bunun içinde Mazda Türkiye nin yeni sayfasına "Aksesuarlar" baslıgı altında Avrupa da halihazırda satısa sunulmus tüm aksesuarların listesini ve fiyatlarını eklemesi gerektigini düsünüyorum..  Avrupa daki neredeyse tüm ülkelerde bu böyle, örnek vermek gerekirse Almanya sitesinin linkini vereyim;

http://www.mazda.de/Owning/Accessories/Overview/?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7b096BEB6C-086B-41A6-BF7B-34D2161E5F90%7d&NRORIGINALURL=%2fOwning%2fAccessories%2f&NRCACHEHINT=Guest

sitelerine eklemeleri demek tüm servislerde bu parcaları hazır bi sekilde bulundurmaları anlamına da geliyor.. bu iş böyle olmalı bence.. baska herhangi bi markada oldugu üzere bayiye gidip aracını yeni alan birisi istedigi aksesuarı katalogundan aracına ekletebilmeli ya da istedigi zaman istedigi aksesuarı servise giderek anında alıp ödemesini yapmalı.. madem yeniden baslıyoruz herseye o zaman herseyi olması gerektigi gibi yapmaya baslamalı bundan sonra..

servislerin kişisel gayretleriyle sipariş üzerine tee Belçikalar dan 1er 2ser malzeme getirtmesi ki cogu Mazda bayisi bunu bile yapmadı ve yapanında kıymetini bilmek lazım ama yinede bu durum yeni olusum cercevesinde değişmeli.. bu işi Mazda kendisi yapmalı.. getirecek aksesuarları biz gidip serviste görüp dokunup begenerek her bayide aynı olan fix bi fiyattan almalıyız..

düsünün Japon devi bi otomobil markası ve biz parcalarını ebay den getirtmeye falan calısıyoruz hadi biz yine yapıyoruz biseyler cogu kişi ürünlerin ellerine ulasmayacagından gümrükte takılı kalacagından falan cekiniyor.. bu işte güzel parada var hani, talep cok acık hepimiz oturmus sabahtan aksama ebay de aksesuar arıyoruz arabalarımıza..bence bunu görmeleri lazım artık..

en kötü ihtimalle bayilerin bu işin üzerine gitmeleri gerek, yani Mazda Türkiye harekete gecmeyecekse dahi Belçika daki depodan aksesuarları getirip showroomlarına ve servislerine yığmaları gerektiğini düsünüyorum.. getirttikleri ürünlerin ellerinde kalacagını da hiç zannetmiyorum.. hatta kendi web sayfası olan Mazda bayileri bu ürünleri ordan da satışa cıkarabilir.. ne biliyim yani düsünüyorum elimde bi Mazda bayiliği olsa, parca getirtmek icin o avantajım olsa yaparım bunları.. müşteri odaklı calısılırsa yani bizlerin bu konudaki görüsleri dikkate alınırsa bu isten satıcıda alıcıda karlı cıkacaktır diye düsünüyorum..

Mazda 3 ve Mazda 6 lar için aksesuarların bir kısmının resimlerini ve fiyatlarını foruma eklemiştik.Bu tabii ki canlısını görmek ile bir olamaz ancak en azından aracın üstünde nası ldurduğunu görme şansı tanır.Eğer bu resimlerden varsa istediğiniz aksesuar getirtebilirim.Zaten bir çoğunu da stoklara almayı düşünüyorum.Şu anda Mazda 3 için torpido soğutucusunu sipariş ettim ve yolda.Kısa sürede bütün bayiilerin bu konuya ağırlık vereceğine inanıyorum.Bence biraz daha sabredin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mermerlerde profesyonel bi yöneticilik olmadığı için zamanında bu marka şimdi bu durumlarda (bu arada mermerler akrabam olur). keşke zamanında profesyonel bir yönetimle bu işi götürselerdi mazda şimdi tr de uçuyor olurdu. onlarda istemezdi elbet böyle olmasını ama cehalet.. hem kim istemezki daha fazla araba satmak daha fazla para kazanmak..

Eyvah yakalandık desenize ;)...Doğru kim istemez ki ...ama kötü gidişhatı görüp dur dememeleri inceldiği yerden kopsun mantığıyla yaklaşmaları da en büyük hataları diye düşünüyorum. Keşke böyle olmasaydı ... Ama mazda 'nın temeli sağlam , sadece moloz yığınlarını kaldırıp yeniden kat çıkacağız ... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

""""Mazda Türkiye'nin basın lansmanı haziran'ın 5'inde bunu şimdiden duyurmak isterim."""" demiştin selin ne olacak şimdi bugün

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...