Jump to content

Mazda Avrupa ve Mazda nın Türkiye deki geleceği

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Murat, o konuyu bana da anlattı ben de inanamadım. Merser'in öyle birşey demesi benim de garibime gitti. Herşeyi bir kenara bırak aracın 100.000 km garantisi var. Güvenmeseler o garantiyi verebilirler mi ?

Bora gelince daha detaylı cevaplar ama bildiğim kadarı ile bu araçların motorunun gitmesinin tek sebebi bilgisiz ustalarmış. Yoksa hiçte kısa ömürlü motor felan değil wankel motorlar.

Burak halen bir şekilde Mazda ile  anlaşması olan bir şirketin bunu yapması garip.Truva atı misali içten parçalamak
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 269
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

59

• MuRDoC_111

10

• Selman

22

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Benim şahsi düşüncem Mazda'nın geleceğıni şu anki becerisi tartışmaya açık yeni yapılanmanın düzeltmeye muktedir olmadığı yönünde.

Özellikle hemen yanı başımızdaki tüm komşu ülkelerde zaten satışları oldukça iyi olan Mazda Türkiye operasyonunu fazla önemsemediğini yeni Turkiye satış ofisini sektörde (sempati) kredisi fazla olmayan bir takımdan teşkil ederek 'hiç olmayacağıma en azından adım unutulmasın" mantığına yükleyerek göstermiştir.

Genel problem şudur:

Mazda satmak üzere anlaşma yaptığı ve ithal etmekle yükümlü olduğu kotayı ne yapacaktır?

Mazda uluslararası tahkime ve Avrupa Birliği Ticaret yasalarına göre milyonlarca Avro tazminat ödememek (mağdur olacak biz eski Mazda tüketlcilerine) için en azından bu bölgede varlığını sürdürüyor görünmek zorundadır.En azından bu durum 10 yıl sürecek.Ardından çekilse bile zaten demokrasi ve iç hukuk yolları oldukça yavaş işleyen bu bölge ülkelerinde 2-3 avukatla tüm sorunları bertaraf edecektir.

Kısaca "Lütfen" Türkiye'ye getirilebilmiş bir Mazda Avrupa Sorumlusu bile, zihinlerde bu operasyon hakkında soru işaretleri bırakmaktadır.

Bence biz bu noktada yeni yapılanma rüştünü ıspaylayancaya kadar acilen örgütlenmemiz ve biran önce Yeni Yönetime hukuk aracılığı ile ihtarımızı .çekmeliyiz.

Aksi taktirde belki de 10-12 ay sonra elimizde son derece kaliteli ama beş para etmez otomobillerimiz ile daha önce "Lada-Suzuki-Daihatsu-Dacia-Saab" müşterilerinin düştüğü duruma düşmemiz içten bile değildir.

Soruyorum Yeni Yönetime:

Eski Mazda Türkiyê'nin eleştirdikleri (Bence de tüketiciyi tatmin etmekten uzak) yönetimine alternatif nasıl bir devrimsel yenilik getirmişlerdir Türkiye Mazda Tüketicilerine?

Satışlar ne durumdadır?

Servis standardını nasıl yükseltmeyi düşünüyorlar.

Aracımızı hemen satmaya çalışmalı mıyız?

1990 yılından beri Mazda kullanan bir tüketici

Mimar Murat Oral

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bilmem farkediyor musunuz?

Artık arama motorlarında "Yeni Yapılanan Mazda" ilk sıralarda çıkmıyor.Zaten çok ucuza kotarılmış ve global "Mazda" katologlarından devşirildiği herhalinden belli olan detayları düşünülmemiş bir internet sitesi yapmışlardı.Artık o da çıkmıyor arama motorlarında.

"Gelen gideni aratır" diye bir veciz cümle vardır.İnşallah tahminlerimde ben yanılırım da "Mazda" gibi bir markaya iyice "dip" yaptırmaz bu yeni gelenler.

Zaten eski distrübütör yüzünden bir sürü soru işareti vardı kafamızda.

Şimdi bu yeni yapılanma tuz biber ekti üstüne.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bilmem farkediyor musunuz?

Artık arama motorlarında "Yeni Yapılanan Mazda" ilk sıralarda çıkmıyor.Zaten çok ucuza kotarılmış ve global "Mazda" katologlarından devşirildiği herhalinden belli olan detayları düşünülmemiş bir internet sitesi yapmışlardı.Artık o da çıkmıyor arama motorlarında.

"Gelen gideni aratır" diye bir veciz cümle vardır.İnşallah tahminlerimde ben yanılırım da "Mazda" gibi bir markaya iyice "dip" yaptırmaz bu yeni gelenler.

Zaten eski distrübütör yüzünden bir sürü soru işareti vardı kafamızda.

Şimdi bu yeni yapılanma tuz biber ekti üstüne.

Bunun sebebi tamamen teknik ama.

Google özellikle bizim gibi .com dan sonra uzantısı olan ülkelerde (com.tr gibi) eğer marka adına tr li bir uzantı varsı bunu her zaman en üstte tutuyor. Hukuki olarak Mazda Avrupa, com.tr yi Mermerler'den henüz alamadığı için de bu şu anda imkansız. mazda-tr nin üst sıralara çıkabilmesi de tamamen PageRank ve sahip olduğu içeriğin bilinirliği ile alakalı.

mazda-tr.com şu anda 3. versiyonunda . Sonuç olarak mazda.co.uk veya mazda.de gibi bir site olacak. O safhaya geldiğinde ilk sırada olmasa bile ilk sayfada çıkacağına eminim.

Bunları nereden biliyorum ?

Aynı yollardan bizim site de geçti. mazda aramalarında bizim sitenin ilk sayfada çıkması için verdiğimiz mücadeleyi düşününce mazda-tr.com için bir süre sabredilmesi gerektiğini net olarak söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birkaç hafta TV de Mazda 6 reklamı yayınlandı.. sonra somut bir adım bilmiyorum.. Bayiliklerle servislerle felan görüşüp altyapıyla uğraşıyorlar sanırım.. CX-7 gelecekmiydi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o kadar karamsarlığa gerek yok, eğer böyle bir mantıkla gelmiş olsalardı eski distrübitörün bir türlü yapmadığı reklamlara ilk iş olarak el atmazlardı.

yeni bir bina yapmak kolaydır ama eskiyi onarmak çok çok çok daha zordur. yeni gelenler, öncelikle mermertaşlardan kalan enkazı kaldırmak zorundalar. işleri çok zor. hele ki daha düne kadar satışını yapıp para kazandığı markayı bugün "100 binde motoru biter, elinde patlar" gibi ekmek yediği çanağa s.çan bir zihniyetin bıraktığı enkazı kaldırmak çok daha zor olacak.

ben mazda'ya güveniyorum. hem ürettiği arabasına hem de şirketin kendisine güveniyorum. güvenimin havada kalmayacağına da inanıyorum ;):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de güvenmek ve yüreğimi serin tutmak istiyorum.Çzellikle de Mermerlerin yarattığı kötü imajdan sonra...

Ben bu firmanın Anadolu'da yapılanmasının tekrardan çok önemli olduğuna inanıyorum.Özellikle Bursa,İzmir,Antalya,Trabzon,Adana,Kayseri,Diyarbakır gibi kentlere öncelik vermelerinde fayda var.İstanbulda Proton bile kullanılır.Ama artık bir markayı yüceltmek için ana kentleri hedef almak geekiyor.

Ama dediğim gibi Yeni yönetimin neler yapabileceğini merakla bekliyorum.

Bir de az da olsa ortada somut birşeyler görsek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birkaç hafta TV de Mazda 6 reklamı yayınlandı.. sonra somut bir adım bilmiyorum.. Bayiliklerle servislerle felan görüşüp altyapıyla uğraşıyorlar sanırım.. CX-7 gelecekmiydi ?

Bursa Volberkte Ahmet Beyin söylemesi, 2.0 Diesel tiptonik için çalışma var demişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Mazda İzmit Yetkili Satıcısı Haldız Otomotiv geçtiğimiz 3 gün boyunca 2 adet Mazda 3, 1 adet Mazda 6 ve 1 adet Mazda 2'yi İzmit'in büyük alışveriş merkezlerinden olan Real'de sergiledi. Araçlara ilgi gerçekten büyük olmuş. Bu şekilde İzmit'te reklamlar yapılmaya ve araçlar teşhir edilmeye devam edilecek :) Bir sonraki durak ise büyük ihtialle İzmit N City Alışveriş merkezi olacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

izmitte mitsubishileri sergilemişlerdi herkes arabalara hayran hayran bakıyorlardı, eminim bu tanıtım izmit bayisine artı olarak döner..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Mazda davasında ilk karar, Mermerler aleyhine çıktı

Japon otomotiv üreticisi Mazda, Avrupa pazarları için başlattığı distribütörleri temsilci yapma operasyonunu Türkiye’de de sürdürüyor. Avrupa’da sattığı araçların yüzde 93’ünü kendi temsilcilikleri kanalıyla sattıklarını söyleyen Mazda Avrupa Başkanı James Muir, “Türkiye’de de kendi operasyonumuzu yürütme kararımızı uygulamaya koyduk. Kabul etmek lazım ki operasyona biraz yanlış zamanda başlamışız” dedi.

110. Paris Otomobil Fuarı’nda Mazda Distribitör şirketi ortağı Veysel Mermer, Mazda standına gelerek, Mazda yöneticileriyle görüştü. Görüşmenin içeriği konusunda Mermer, “Uzun zamandır görüşmüyorduk. Sonuç için masaya oturmak gerekiyordu” dedi.

DAVA REDDEDİLDİ

Bu arada Mazda Motor Türkiye adıyla kurulu şirket adı için Mermerler Grubu’nun Mazda için açtığı isim davası geçtiğimiz hafta başında mahkeme tarafından reddedildi. Bu karara karşı Mermerler Grubu’nun temyiz hakkı bulunuyor. Paris’teki görüşmenin şirketin isim hakkı konusunda açtığı davanın kararı sonrasına denk gelmesi de enteresan oldu. Mermerler Grubu’nun mahkemenin aldığı “Mazda ismi Mazda’ya aittir” kararına karşı itiraz hakkını kullanacağını söyleyen Yüksel Mermer ise “Bu dava kolay kolay bitmez. Hem süren hem de açacağımız başka davalar var” konusunu hatırlattı.

5 YILLIK PLAN HAZIRLANIYOR

Paris Otomobil Fuar’ında görüştüğümüz Muir, son dönemde dış ve iç etkenlere bağlı olarak YTL’nin değerinin inip çıktığını belirterek, “Dolayısıyla biz de hedeflerimizi düşürmek zorunda kaldık. Bu yıl için Türkiye’den satış olarak bir beklentimiz yok. Türkiye’deki yönetici ekibimizden kısa vadeli tek beklentimiz 5 yıllık bir plan yapabilmeleri” dedi.

Türkiye’de kısa vadeli bir beklenti içinde olmamalarının kendilerini fazla etkilemeyeceğini kaydeden Muir, önceliklerinin güçlü bir marka imajı ve satış teşkilatı kurmak olduğunu söyledi. Muir, şunları söyledi: “Biz, bazı istisnalar hariç bu işi distribütörlerden daha iyi yapıp, daha iyi para kazanıyoruz. Sebebi açık. Distribütörlerin elinde 4-5 yıllık kontratlar var. Bu kısa süre içinde yaptıkları yatırımı çıkartıp para kazanmak istiyorlar. Bizim ise zaman sorunumuz yok. Fiyatlarla şartlara göre rahatlıkla oynayabiliyoruz. Diğer taraftan distribütör firmaların çoğunun tek sahibi oluyor. Bu da firma ne kadar profesyonel hareket etse de son kararı patronun vermesini sağlıyor. Yeni bir strateji geliştirilmişken bu kişi rahatlıkla ‘Ya boşverin bunu ben başka alana yatırım yapacağım” diyebiliyor.”

İsim hakkıyla uğraşılması komik geliyor

Muİr, Türkiye’yle ilişkin kısa vadeli planlarının yüzde 2’lik pazar payı olduğunu kaydederek, hedeflerinin ise ilk 10 arasına girmek olduğunu söyledi. Muir, “Avrupa’nın birçok ülkesinde yüzde 4-5 pazar payına sahibiz. Türkiye’de de bu seviyeye gelip ilk 10 marka arasına girmek isteriz” dedi.

Türkiye’deki eski distribütörleriyle isim konusunda bir anlaşmazlık yaşandığının hatırlatılması üzerine Muir, “Onların hâlâ böyle ayrıntılarla uğraşması çok gülünç. Biz Mazda’yız. Benim onlara tavsiyem egolarını tatmin etmek yerine sahip oldukları Çinli markanın yapılanmasına daha fazla çaba harcamaları” dedi.

(alıntıdır akşam gazetesi)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...