Jump to content

Mazda Avrupa ve Mazda nın Türkiye deki geleceği

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kurtlar Vadisindeki baron Aydın Doğanmış diye bir geyik de duymuştum bir aralar :)

Maalesef o diziyi seyretmedim. Yorum yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 269
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

59

• MuRDoC_111

10

• Selman

22

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Maalesef o diziyi seyretmedim. Yorum yok.

+1 :clap:

İzleyenleri gördükçe bende seyretmedim. (Herkes için değil tabii, kimse alınmasın ;) ) Sadece filmini izlemiştim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Dün toplantıda olmayanlar için Toros Bey'in bize aktardığı bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.

En başta Toros Bey'e Tolga'nın bizimle paylaştığı  22 yetkili satıcıyı içeren listeyi sordum ve kendisi de bu listedeki bayiilerin hem satış hem de kısa sürede servis hizmeti vereceğini bildirdi. Anlaşılan bu Yetkili Satış Bayii listesinde kısa dönemde bir değişiklik olmayacak.

Bununla beraber bazı şirketlerin ise sadece servis alanında hizmetlerinin devam edeceği ama bir kısmının da artık Mazda ile çalışamayacağı bilgisini aldık. Bu firmaların kimler olduğu Yetkili Servis listesi açıklandığında tam olarak ortaya çıkacak.

Araçlar, bizi takip edenlerin daha önceden de bildiği gibi Japonya dan yola çıkmıştı . Araçlar Avrupa üzerinden geldiği için önce Belçika ya sonra Türkiye ye geliyor. Mayıs ayının sonlarına doğru sipariş verilen ilk parti otomobiller Türkiye ye giriş yapmış olacaklar ve Tolga'nın da belirttiği gibi 5 Haziran 2008 de yapılacak lansman ile tüm Türkiye de satışa sunulacak.

Pazarlama Müdürü Berna Hanım reklam konusunda da güzel bir kampanya yürütüleceğini, lansmanın ardından birçok mecrada Avrupa'da kullanılan reklamlar ile kendilerini duyuracaklarını söyledi ( Başka bir konuda geçtiği gibi Türkiye de bir şarkıcı ile anlaşma ve reklam söz konusu değilmiş)

Yoğun ısrarlarımıza rağmen Mazda3 MPS getirtilmesi konusunda Berna Hanımı "şimdilik" ikna edemedik ama pazar bekledikleri gibi büyürse hali hazırda bulunan araç yelpazesi dışındaki araçları getirmenin daha da kolaylaşabileceğini söyledi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisler ne zaman açıklanacakmış, ne zaman belli olacakmış birşey öğrenebildiniz mi acaba?? Birde bayi servis bağı, sadece servisler ne şekilde arttırılacak acaba??? yani Sadece bayi servis olarak yoksa Bayilerden bağımsız servisler de arttırılacak mı??? nedir yani son durum?? Böyle belirsiz bırakıyorlar ortamı, TOROS Bey bizi bir muhatap alsada foruma ve biz MAZDA kullanızılarına özel açıklamalar yapsa bu forum da yada bu başlık altında iyi olacak, soğutuyor MAZDA TÜRKİYE yetkililerinijn bu tavırları beni Mazda markasından... Eminim yoğundur işleri ama sonuçta bize yönelik, müşteri odaklı bütün çalışmalar elinde sonunda, yani bizi aydınlatmak da işlerinin bir parçası....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

daha nasıl muhatap alınmayı bekliyorsunuz ki, mazda europe ın tüm planlarını açıklayacak değiller sanırsam, hala seçim aşamasında olduklarını söylediler birkaç isimde telafuz edildi ama açıklamak bize düşmez

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bünyamin daha nasıl muhattap almasını bekliyorsun ki ? Toplantımıza gelip birçok şey söylediler. Ben de yapabildiğim kadarını sizlere aktarıyorum.

Bu iş temposunda buraya üye olup açıklama yapacak kadar zamanları olduğunu düşünmek iyimserlik olur. Bu sebeple bizim aracılığımızla ulaşmaya çalışıyorlar toplantıya gelemeyenlere ama toplantıya katılanların da her türlü sorusuna cevap verdiler.  Toplantımıza gelebilseydin sen de birçok soruna cevap bulabilirdin.

Servisler de kısa sürede açıklanacaktır ama ben yine de sizin için bir liste isterim eğer bizlere gönderebileceklerse.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarda Burak'ın yazısında da okuduğunuz gibi Mazda Türkiye operasyon müdürü Toros Bey ve pazarlama müdürü Berna Hanım toplantımıza gelerek bizleri yani mazda kullanıcılarını kendilerine muhatap aldıklarını gösterdiler bence de. Yetkili Satış Bayi listesi de açıklandı. Burak'ın da dediği gibi yetkili servisler için de son durumun en kısa zamanda kesinleşeceğini belirttiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha nasıl muhatap alınmayı bekliyorsunuz ki, mazda europe ın tüm planlarını açıklayacak değiller sanırsam, hala seçim aşamasında olduklarını söylediler birkaç isimde telafuz edildi ama açıklamak bize düşmez

Yani iyi ki birşey yazdık... Herkes aynı anda DAHA NE KADAR MUHATAP ALABİLİRLER Kİ'' yazmış... özellikle UYUMSUZ ve BURAK aynı anda aynı şeyi düşünüp yazmışlar sanki... Pardon ama; Mazda kullanıcıları sadece pikniğe gelenler mi?? Pikniğe gelmek üyelik, yada soru sorabilmek için gerekli bir şart mı?? pek çok arkadaş istediği halde gelemeyebiliyor, ayrıca Bu siteye üye olmuş pek çok mazda kullanıcısı var Türkiye' nin her yerinden... Sormuş olduğum şeyler gayet açık, Türkiye ile ilgili planlarını sormadım herhalde, siz neden bu kadar garip bir savunmaya geçtiniz onu da anlamadım, yazdıklarım gayet açık idi... Tepkilerinizin ölçüsünü anlamakta sıkıntı duydum kusura kalmayın ama... yanlızca pek çoğumuzun, özellikle yetkili bayi listesi açıklandıktan sonraki şaşkınlığına yönelik sorulardı, tabi merak ettiğim, var ise sizlerde cevabı öğrenmek isteyebileceğim şeyleri sordum... Burada Kurallar ve etik sınırlar dahilinde yazmamam gereken şeyler değil herhalde yazdıklarım...

Daha ne kadar muhatap alabilirler?, şu anda yeteri kadar değil demek ki bunları sorma ihtiyacı hissettim?? Cevaplamamanız gereken hususlarda illa cevaplayın baskısı mı kurdum farkında olmadan bilemedim... Açıklamalarınız için teşekkürler ancak tepkiniz garip kaçtı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Yani iyi ki birşey yazdık... Herkes aynı anda DAHA NE KADAR MUHATAP ALABİLİRLER Kİ'' yazmış... özellikle UYUMSUZ ve BURAK aynı anda aynı şeyi düşünüp yazmışlar sanki... Pardon ama; Mazda kullanıcıları sadece pikniğe gelenler mi?? Pikniğe gelmek üyelik, yada soru sorabilmek için gerekli bir şart mı?? pek çok arkadaş istediği halde gelemeyebiliyor, ayrıca Bu siteye üye olmuş pek çok mazda kullanıcısı var Türkiye' nin her yerinden... Sormuş olduğum şeyler gayet açık, Türkiye ile ilgili planlarını sormadım herhalde, siz neden bu kadar garip bir savunmaya geçtiniz onu da anlamadım, yazdıklarım gayet açık idi... Tepkilerinizin ölçüsünü anlamakta sıkıntı duydum kusura kalmayın ama... yanlızca pek çoğumuzun, özellikle yetkili bayi listesi açıklandıktan sonraki şaşkınlığına yönelik sorulardı, tabi merak ettiğim, var ise sizlerde cevabı öğrenmek isteyebileceğim şeyleri sordum... Burada Kurallar ve etik sınırlar dahilinde yazmamam gereken şeyler değil herhalde yazdıklarım...

Daha ne kadar muhatap alabilirler?, şu anda yeteri kadar değil demek ki bunları sorma ihtiyacı hissettim?? Cevaplamamanız gereken hususlarda illa cevaplayın baskısı mı kurdum farkında olmadan bilemedim... Açıklamalarınız için teşekkürler ancak tepkiniz garip kaçtı...

dünyamil, mesajımda halen seçim aşamasında olduklarını  kesin olmayan birkaç isminde telafuz edildiğini, ve kesin olmadıgı içinde bizim bu isimleri vermemizin dogru olmadıgından  bahsettim,  açıklanan budur daha farklı soruların varsa ya da şahsın olarak daha iyi diyalog kurup istediğin cevapları alacagını düşünüyorsan bir dahaki  toplantıda benim misafirim ol, ve diledigin gibi sorularını sor lakin biz oraya ayak üstü sohbete ve eğlenmeye gittik insanları sıkbogaz etmeye değil
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha nasıl muhattap olabilirlerki? En tepeden 2 tane müdür pikniğimize geldi. :)

Bence de muhatap alınmışlığın bu kadarı olur :)

Hem de şakır şakır yağan yağmura aldırmadan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bünyamin. İlk mesajımda zaten soruların cevaplanmış. Orada da belirttiğim gibi bizde olmayan bir yetkili servis listesini zaten açıklamamız söz konusu değil bu sebeple bazı şeylerin ileride daha net olacağını söyleme gereği hissettim. Bülent'te buna ek olarak liste açıklanmadan telafuz edilen isimleri burada bizim söylememizin doğru olmayacağını ekledi.

Burada kimseye bir özerklik tanımıyoruz. Yani pikniğe katılan ile katılmayan arasında bizim açımızdan hiçbir fark yok ama sen de taktir edersin ki 4-5 saat sohbet edilen bir ortamı buraya aktarmakta imkansız olduğundan katılanların katılmayanlara nazaran daha fazla detay bilgiye sahip olması normal. Zaten biz bu bilgileri kendimize saklayacak olsaydık yukarıdaki mesajı hiç yazmazdık. Üye olmayanların bile görebildiği bu alana  yazıyorsak bu da üye olan olmayan arasında bir ayırım yapmadığımızın göstergesidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bünyamin. İlk mesajımda zaten soruların cevaplanmış. Orada da belirttiğim gibi bizde olmayan bir yetkili servis listesini zaten açıklamamız söz konusu değil bu sebeple bazı şeylerin ileride daha net olacağını söyleme gereği hissettim. Bülent'te buna ek olarak liste açıklanmadan telafuz edilecek isimleri burada bizim söylememizin doğru olmayacağını ekledi.

Burada kimseye bir özerklik tanımıyoruz. Yani pikniğe katılan ile katılmayan arasında bizim açımızdan hiçbir fark yok ama sen de taktir edersin ki 4-5 saat sohbet edilen bir ortamı buraya aktarmakta imkansız olduğundan katılanların katılmayanlara nazaran daha fazla detay bilgiye sahip olması normal. Zaten biz bu bilgileri kendimize saklayacak olsaydık yukarıdaki mesajı hiç yazmazdık. Üye olmayanların bile görebildiği bu alana  yazıyorsak bu da üye olan olmayan arasında bir ayırım yapmadığımızın göstergesidir.

Aslında söylemek istediğim de tam şu anda yapmış olduğunuz açıklama gibi bir şey beklemenin normal olduğu idi, teşekkür ederim, Muhatap alınma olayını neden hala Piknik ile sınırlı tuttuğunuzu (Bülent Bey) anlamadım, pikniğe gelen arkadaşlara, Mazda Türkiye sorumlu Müdürlerine teşekkür ederiz, bizim gelemememiz arkadaşlara karşı bir kusur olarak algılandı ise de özür dileriz samimiyetle... Burada söylememeniz gereken, açıklamamanız kaydı ile sizlere verilmiş her türlü bilgiyi elbette elbette dile getirmemeniz doğru olandır ancak biz biliyoruz, gelseydiniz sizde bilirdiniz türünden bir çıkış yapmaktansa son mesajlarınızda (Uyumsuz ve Burak Beyler) yazdığınız şekilde bir açıklama elbette daha şık olurdu... Açıklamalar için teşekkür ederim tekrar... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında söylemek istediğim de tam şu anda yapmış olduğunuz açıklama gibi bir şey beklemenin normal olduğu idi, teşekkür ederim, Muhatap alınma olayını neden hala Piknik ile sınırlı tuttuğunuzu (Bülent Bey) anlamadım, pikniğe gelen arkadaşlara, Mazda Türkiye sorumlu Müdürlerine teşekkür ederiz, bizim gelemememiz arkadaşlara karşı bir kusur olarak algılandı ise de özür dileriz samimiyetle...

Kimse ne böyle bir imada ne de böyle bir söylemde bulundu Bünyamin.

Belirsizlik hepimizin canını sıkıyor. Sonuçta sen ayrı yerden biz ayrı yerden servis almıyoruz ama doğru bilgiyi elde edebilmenin yolu da doğru iletişim kurmak. Bence burada suçlayıcı, iğneleyici konuşmak hiç kimseye bir fayda sağlamayacağı gibi olası iletişim kanallarımızı da tıkayacaktır. Bizim de amacımız bu tür toplantılarla bu tarz köprüleri kurarak bilgiye ama doğru olan bilgiye ulaşmak.

İki toplantı arasında veya konu aralarında sorulan tüm soruları gerek buluşmalarda gerekse farklı yollarla kendilerine ulaştırıp cevaplarını aldık. Bunların yanıtlarını da çeşitli konularda ve anasayfamızda zaten görebilirsin.

Tüm bunlar olurken muhattap alınmanın kıstasının piknik ile sınırlı olduğu söylemi bence çok gerçekçi durmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimse ne böyle bir imada ne de böyle bir söylemde bulundu Bünyamin.

Belirsizlik hepimizin canını sıkıyor. Sonuçta sen ayrı yerden biz ayrı yerden servis almıyoruz ama doğru bilgiyi elde edebilmenin yolu da doğru iletişim kurmak. Bence burada suçlayıcı, iğneleyici konuşmak hiç kimseye bir fayda sağlamayacağı gibi olası iletişim kanallarımızı da tıkayacaktır. Bizim de amacımız bu tür toplantılarla bu tarz köprüleri kurarak bilgiye ama doğru olan bilgiye ulaşmak.

İki toplantı arasında veya konu aralarında sorulan tüm soruları gerek buluşmalarda gerekse farklı yollarla kendilerine ulaştırıp cevaplarını aldık. Bunların yanıtlarını da çeşitli konularda ve anasayfamızda zaten görebilirsin.

Tüm bunlar olurken muhattap alınmanın kıstasının piknik ile sınırlı olduğu söylemi bence çok gerçekçi durmuyor.

İğneleyici bir mesaj yazmaktan çok gösterilen garip tepkiye cevap tı yazdıklarım... Neyse cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim... Amacım polemik yaratmak yada birilerini iğnelemek kesinlikle değil, ancak yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile Mazda Türkiye yöneticileri sizde epey iyi bir izlenim bırakmış olcak ki yazdıklarıma böyle cevaplar geldi... Sizleri iyi kötü tanıdığım kadarı ile bunu iyi bir gelişme olarak yorumluyorum... İyi akşamlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 senedir üç ayrı mazda kullandığım için mermerler için söyleyebileceğim çok şey var sanırım,komik olaylar,sinir bozucu olaylar....Mermerler isim haklarıyla ilgili mazdayı mahkemeye vermişti sanırım ikisinide kaybetmiş,geçikmenin bir nedenininde bu olduğunu duymuştum.Gelen gideni aratmaz umarım yıllardır aksesuar aramak için hep internet sitelerine hatta yurtdışındaki birkaç mazda bayisini aramıştım.En son Mermerlere telefon açtım geçen hafta...hiç cevap yok...operatöre bağlandım ordan çıkan bayan nerdeyse dövücekti allahtan Volkan beye bağladı da biraz sohbet ettik Mazdaya geçin orda görüşelim yeter deyince gülüştük biraz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çağlar,

Orjinal aksesuar konusunda eskisine nazaran daha avantajlı olduğumuz kesin. Toros Bey'den aldığımız bilgilere göre şu anda Yetkili Satış Bayii ve Yetkili Servislerin büyük kısmına Belçika'dan sipariş verebilecekleri sistem açılmış durumda ama belki eski alışkanlık belki henüz alışamamaktan MeB Başayar'dan Tolga Bey kadar bu sistemi aktif olarak kullanıp bizlere seçeneklerimizi sunmadılar.

Ben orijinal parçaların ebaydeki parçalar kadar ucuz olmasını beklemiyorum ama en azından orijinal parça taleplerimiz artık karşılanabilecek. Pazar genişledikçe, Mazda markalı araçlar çoğaldıkça diğer yan sanayii ürünleri getiren firmalar da bizim yerimize yurtdışından daha ucuza  alabileceğimiz parçaları da getirmeye başlayacaktır diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Umarım öyle olur,burdaki bayide parça istedi yurtdışından getirdiler.Bu arada ankara bayisinin verdiği parça fiyatları bana çok uygun geldi...Onlarda mı yurtdışından temin ediyolar parçaları?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...