Jump to content

Mazda Avrupa ve Mazda nın Türkiye deki geleceği

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

Umarım öyle olur,burdaki bayide parça istedi yurtdışından getirdiler.Bu arada ankara bayisinin verdiği parça fiyatları bana çok uygun geldi...Onlarda mı yurtdışından temin ediyolar parçaları?

Mazda nın Belçika deposundan, şu an bildigim kadarıyla tüm Avrupa aynı depodan besleniyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yanıt 269
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

59

• MuRDoC_111

10

• Selman

22

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Servisler ne zaman açıklanacakmış, ne zaman belli olacakmış birşey öğrenebildiniz mi acaba?? Birde bayi servis bağı, sadece servisler ne şekilde arttırılacak acaba??? yani Sadece bayi servis olarak yoksa Bayilerden bağımsız servisler de arttırılacak mı??? nedir yani son durum??

sizin sorularınız vardı yetkili servisler ve bayiler hakkında.. bu aşağıdaki linkteki bilgilere göz gezdirdiniz mi? gözünüzden kaçtıysa hatırlatmak istedim :)

http://www.mazdaclubtr.com/forum/mazda-genel/mazda-turkiye-yetkili-satis-bayileri-ve-yetkili-servisleri-t8865.0.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sitede rx-8 de gözüküyo,demek ki satışı olucak.Avrupadaki mazda siteleri aynen türkçeye adapte ediliyo anlaşılan gayet güzel.Uzun süre ingiltere sayfasını takip etmiştim,mermerlerin sayfası gayet lakayıt ve komik olduğu için.Hayırlı olsun mazdacılara.Bu sene içinde oturmuş olur tahminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‘Mazda Türkiye’ ismi için Mermerler dava açtı ama biz onlara bayilik önerdik

Mermerler Grubu’yla anlaşması biten Mazda, Türkiye pazarına distribütör almadan bizzat kendisi girdi

Şirketin unvanını Mazda Motor Logistigs N.V Belçika Türkiye İstanbul Şubesi olarak belirlediklerini söyleyen Genel Müdür Steve Newton, “Şirketin isminin aynı kalmasını isterdik. Konu yargıda. Ancak biz yine de Mermerler’e bayilik önerdik

1990’lı yıllarda Türkiye’nin en popüler markalarından biri olan Mazda, bu ay kendi kurduğu şirketle Türkiye’de yeniden faaliyete geçiyor. 22 yıl Türkiye temsilciliğini yapan Mermerler Grubu’yla Mart 2007’de sözleşmesi sona eren ve mahkemelere yansıyan bir ayrılık süreci yaşayan Japon marka, yeni bir sayfa açarak Türkiye’deki eski popülaritesine ulaşmayı hedefliyor. ’Mazda Türkiye’ ismi konusunda eski temsilcisi Mermerler’le mahkemelik olduğu için faaliyetlerine ’Mazda Motor Logistigs N.V Belçika Türkiye İstanbul Şubesi’ ismiyle başlayan şirketin Genel Müdürlüğü’ne İngiliz Steve Newton atandı.

Mazda’nın yeni stratejilerini anlatan Newton, Avrupa’da distribütörlük sisteminden vazgeçtiklerini, 20’den fazla ülkede kendi şirketleriyle gerçekleştirdikleri satış operasyonunu Türkiye’de de uygulayacaklarını açıkladı. Newton, Mazda’nın Türkiye’ye olan bakış açısını şöyle anlattı: “Mazda, Avrupa’dan sonra Doğu Avrupa, Rusya gibi pazarlarda bir büyüme stratejisi belirledi. Bu çerçevede Türkiye pazarını da inceledik ve potansiyel olduğunu görüp hedef ülkeler arasına aldık. Yeni stratejinin bir parçası olarak Türkiye’ye kendimiz gelmeye karar verdik.”

Mazda’nın Avrupa’daki satış başarısının altında yeni pazarlardaki yapılanmasının önemli payı olduğunu kaydeden Steve Newton, Mazda’nın Türkiye’de uyguladığı bu yöntemin başka ülkelerde de başarılı olduğunu belirtti. Newton, Türkiye’de satılacak araçların artık Japonya’dan değil Avrupa’dan geleceğini sözlerine ekledi.

İsim değiştirmek istemezdik

Mazda’nın eski distribütörü Mermerler Grubu’yla yaşadıkları sorunlara da değinen Newton, “Mermerler ile şu anda sadece isim konusunda yargıya yansımış bir sorunumuz var. Hukuki süreç devam ediyor. Dava isim konusunda yaşandığı için biz de Türkiye’deki şirketin unvanını Mazda Motor Logistigs N.V Belçika, Türkiye İstanbul Şubesi olarak belirledik. Elbette Mazda Motor Türkiye yapmayı arzu ederdik. Ancak bu konu halen yargıda” diye konuştu. Newton, eski distribütörleri Mermerler’e de bayilik teklifinde bulunduklarını, ancak şu ana kadar bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

Kârdan ödün yok yüzde 2 pazar payı hedefliyoruz

* Steve Newton, hedeflerinin çok satan bir marka haline gelmek olmadığını belirterek, “Avrupa’da yüzde 1.7 olan pazar payını Türkiye’de de aynı düzeye getirmek istiyoruz” dedi. Türkiye’de kârlı bir operasyon olmayı istediklerini söyleyen Newton, şunları kaydetti: “İlla çok satalım diye bir kaygımız yok. Önemli olan kârlı olabilmek. Yüzde 1.5-2 arasında pazar payı hedefliyoruz. Pazar koşullarına göre rakiplerimiz gibi biz de bazı kampanyalar düzenleyebiliriz ancak bu hiçbir zaman kârlılığımızı etkileyecek seviyede olmayacak.”

20 bayi ile satışa bu ay başlıyoruz

* Steve Newton, 14 ay süren çalışmalardan sonra Türkiye’deki yapılanmalarını tamamladıklarını ve bu aydan itibaren satışa başlayacaklarını belirtti. Newton, bayilik ve model çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “20 bayiyle anlaştık. Halen 3-4 bayilik için de görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye’de Mazda2’nin yanı sıra Mazda3, Mazda6 ve MX-5’i de satışa sunacağız.”

Gazete Vatan/02.6.2008

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genel Müdürün Türk olmasını hedeflediklerini söylemişlerdi ama demekki olmamış. En azından bu belirsizliğin de ortadan kalkmış olması güzel. Tabii yeni oluşumun iyi bir fiyatla pazara gireceği beklentileri biraz kırılmış bu mesajla ama şimdiden yorum yapmak doğru olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- fıyat stabılitesi olmayan bı servis agını nasıl yeterlı goruyoruz bence bunu dusunelım ornek; deıgsen parcalar servıste aynı ama heryerde fıyat farklı

2- satıs sonrası hızmette bıselere yeltenıp heveslendırıp ondan sonra ortadan kaybolan bı zıhnıyetın neyını savunucaz,ornek; malı satalımda hedıyelerımızı verelımde elden cıktıktan sonra servısten kar elde ederız mantıgıyla yanı anlık aylık veya yıllık cırolar hedefleyen herseye rakamsal bakan bı ısletmeyı cep telefonuda olsa,hastanede olsa savunamam,helekı bu mılyar verıp aldıgımız cok sevdıgımız bı arabaysa hıc savunamam,

3- ınternet sıtesınden herhangı bı forumda musterısıne yakınlık amacıyla konusan bılgı aktarımı yapan bırını ısten cıkartan zıhnıyetı hıc anlayam (bu bende saklı bıldıgım bıse)

4- ben aracımı sadece bakım ıcın meraba dedıgım bı servıse goturmek ıstemem,40000 kmye kadar sadece 1000 bakımına mermerlerle dıyologum olmustur onun dısında bıkere olsun ugramam gıdıp parcayı alırım motor yagını heryer deıstırır fıltreyı bende takarım cam suyunu bende takarım,balatayı sanyıdede deısırler dıe dusunuorm bunları ben yaparken daha mutlu daha guleryuzlu ınsanlar varsa karsımda bunu tercıh eder hıcbızaman servıstede olsun yolunu tutmam oranın, sımdı selıne cevap vermek gııbı olmasın ama ben sunu soluorm cevremde okadr cok bu arabayı seven begenen ısteyen ınsan varkı sırf mermerlerın turkıyeye verdıgı ımajdan dolayı gerı vıtese takıp gıdıp  baska araba alıp pısman olan yuzlerce ınsan tanıorm, belkı hıcbırımız prım elde etmek ıcın kar yapsın dıe bu aracları almadık ama dunyanın heryerınde deısmez kurallar vardır bı bırey bıseyı alıosa ve musterıyse herzaman en yuksek olcude ısteklerıne cevap verılmelı,bırakın cevap vermeyı bızım mermerlere sorabılcegımız soru bıle yok CUNKU ONLAR MAZDA nın PARCASINI YADA BISEYINI BILMIOLAR...

ben kendımı mazda mumessılı yada tanıtıcısı olarak goruorm dıger burdakıu arkadaslarımda aynı sekıldeler bılıorm bız tanıtıoz bız kovalıoz bız ugrasıorz keske zamanında bıze devretseydıler valla satıs rekoru kırmasakta en azından servıstekılerı ada showwroomdakılerı egıtebılecek kadar bılgımız var bu arabalarla ılgılı :)ama dedıgım gıbı soru bıle soramıorz adamlar sattıgı urunu bıle tanımıolar mazdanın onu kesıldı para akısı durdu sımdı cherry :) naparsa yapsınlar dıormm cok doluum cok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- fıyat stabılitesi olmayan bı servis agını nasıl yeterlı goruyoruz bence bunu dusunelım ornek; deıgsen parcalar servıste aynı ama heryerde fıyat farklı

2- satıs sonrası hızmette bıselere yeltenıp heveslendırıp ondan sonra ortadan kaybolan bı zıhnıyetın neyını savunucaz,ornek; malı satalımda hedıyelerımızı verelımde elden cıktıktan sonra servısten kar elde ederız mantıgıyla yanı anlık aylık veya yıllık cırolar hedefleyen herseye rakamsal bakan bı ısletmeyı cep telefonuda olsa,hastanede olsa savunamam,helekı bu mılyar verıp aldıgımız cok sevdıgımız bı arabaysa hıc savunamam,

3- ınternet sıtesınden herhangı bı forumda musterısıne yakınlık amacıyla konusan bılgı aktarımı yapan bırını ısten cıkartan zıhnıyetı hıc anlayam (bu bende saklı bıldıgım bıse)

4- ben aracımı sadece bakım ıcın meraba dedıgım bı servıse goturmek ıstemem,40000 kmye kadar sadece 1000 bakımına mermerlerle dıyologum olmustur onun dısında bıkere olsun ugramam gıdıp parcayı alırım motor yagını heryer deıstırır fıltreyı bende takarım cam suyunu bende takarım,balatayı sanyıdede deısırler dıe dusunuorm bunları ben yaparken daha mutlu daha guleryuzlu ınsanlar varsa karsımda bunu tercıh eder hıcbızaman servıstede olsun yolunu tutmam oranın, sımdı selıne cevap vermek gııbı olmasın ama ben sunu soluorm cevremde okadr cok bu arabayı seven begenen ısteyen ınsan varkı sırf mermerlerın turkıyeye verdıgı ımajdan dolayı gerı vıtese takıp gıdıp  baska araba alıp pısman olan yuzlerce ınsan tanıorm, belkı hıcbırımız prım elde etmek ıcın kar yapsın dıe bu aracları almadık ama dunyanın heryerınde deısmez kurallar vardır bı bırey bıseyı alıosa ve musterıyse herzaman en yuksek olcude ısteklerıne cevap verılmelı,bırakın cevap vermeyı bızım mermerlere sorabılcegımız soru bıle yok CUNKU ONLAR MAZDA nın PARCASINI YADA BISEYINI BILMIOLAR...

ben kendımı mazda mumessılı yada tanıtıcısı olarak goruorm dıger burdakıu arkadaslarımda aynı sekıldeler bılıorm bız tanıtıoz bız kovalıoz bız ugrasıorz keske zamanında bıze devretseydıler valla satıs rekoru kırmasakta en azından servıstekılerı ada showwroomdakılerı egıtebılecek kadar bılgımız var bu arabalarla ılgılı :)ama dedıgım gıbı soru bıle soramıorz adamlar sattıgı urunu bıle tanımıolar mazdanın onu kesıldı para akısı durdu sımdı cherry :) naparsa yapsınlar dıormm cok doluum cok :)

Hakikaten çok dolmuşsunuz da zaten biz size mermerleri savunun demiyoruz , artık onları unutun mermerler yok artık diyoruz. Mazda ciddi bir bayi ve servis ağıyla daha iyi hizmet vermek üzere türkiye'ye artık distribütörsüz kendi geliyor diyoruz...sizlerde bu yeni oluşuma destek olun diyoruz...:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tarık hakikaten dolmuşsun ama hem Selin'in söylediği gibi hem de bizim toplantılarda gördüğümüz kadarı ile artık o bahsettiğin müşterisini dinlemeyen satıcı yerine bizleri önemseyen ve dikkate alan bir Mazda var karşımızda. Onlar bunu yaptıkça bizim de onlarla birlikte hareket etmememiz için bir sebep yok elbette.

Yukarıda saydığın sorunların hepsi gerçek ve kesinlikle iyileştirilmesi gereken şeyler bunun için Mazda Türkiye'nin ve bayiilerin uğraşacaklarına karşı (şimdilik) kuvvetli bir inancım var.

Gördüğümüz kadarı ile birçoğu buraya gelerek aslında bizleri dinlemeye hazır olduklarını gösterdiler. İnşallah bu inancımız kırılmaz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakikaten çok dolmuşsunuz da zaten biz size mermerleri savunun demiyoruz , artık onları unutun mermerler yok artık diyoruz. Mazda ciddi bir bayi ve servis ağıyla daha iyi hizmet vermek üzere türkiye'ye artık distribütörsüz kendi geliyor diyoruz...sizlerde bu yeni oluşuma destek olun diyoruz...:)

Bazı şeyler kolay unutulmuyor Selin :D .. Destek konusunda ise zaten bence bu misyonu Tarık'ın dediği gibi çoktan üstlenmiş durumdayız ama zaman geçtikçe sen de anlayacaksın ki bu site bir yanıyla Mazda yı sadece bir otomobil olarak değil,  bu güzel , kendi aramızda aile dediğimiz ortamı kurmak için bir araç olarak görüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ole bı ınancım var onu toplantılardada hıssettım zaten belkı senden cok ben duzelıcek dıe bılıorm anlattıklarım eskıden kalan olaylar elbettekı yenı zamanda bunlar olmıcakk,,suankınden cok cok daha ıı olucagı kesın ne olursa olsun

ama ınsallah aynı ıstek ve kararlılıkta bu ısler yurur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fazlasıyla ınanıorz ve destek oluorzz yalnız deıl onlar :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı şeyler kolay unutulmuyor Selin :D .. Destek konusunda ise zaten bence bu misyonu Tarık'ın dediği gibi çoktan üstlenmiş durumdayız ama zaman geçtikçe sen de anlayacaksın ki bu site bir yanıyla Mazda yı sadece bir otomobil olarak değil,  bu güzel , kendi aramızda aile dediğimiz ortamı kurmak için bir araç olarak görüyor.

İnanıyorum Burak , biz bir aileyiz elbette ki :) ...Mazda 'ya olan sevginiz ve desteğiniz tartışılmaz ben sadece biz bayilere yardımcı olun eski yaşanılan kötü şeyleri unutun bizleri onlarla kıyaslamayın diye söyledim ama görüyorum ki siz buna hazırsınız zaten..Çok teşekkür ediyorum ve güveninizi boşa çıkarmayacağımıza söz veriyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim icin su anda en büyük eksiklik Mazda nın orjinal aksesuarları ile alakalı ki cogumuzda büyük ölcüde bu konudan yakınıyoruz.. madem yeni sayfa acıyoruz, o zaman bu konunun mutlaka cözüme ulasması gerektigine inanıyorum.. bunun içinde Mazda Türkiye nin yeni sayfasına "Aksesuarlar" baslıgı altında Avrupa da halihazırda satısa sunulmus tüm aksesuarların listesini ve fiyatlarını eklemesi gerektigini düsünüyorum..  Avrupa daki neredeyse tüm ülkelerde bu böyle, örnek vermek gerekirse Almanya sitesinin linkini vereyim;

http://www.mazda.de/Owning/Accessories/Overview/?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7b096BEB6C-086B-41A6-BF7B-34D2161E5F90%7d&NRORIGINALURL=%2fOwning%2fAccessories%2f&NRCACHEHINT=Guest

sitelerine eklemeleri demek tüm servislerde bu parcaları hazır bi sekilde bulundurmaları anlamına da geliyor.. bu iş böyle olmalı bence.. baska herhangi bi markada oldugu üzere bayiye gidip aracını yeni alan birisi istedigi aksesuarı katalogundan aracına ekletebilmeli ya da istedigi zaman istedigi aksesuarı servise giderek anında alıp ödemesini yapmalı.. madem yeniden baslıyoruz herseye o zaman herseyi olması gerektigi gibi yapmaya baslamalı bundan sonra..

servislerin kişisel gayretleriyle sipariş üzerine tee Belçikalar dan 1er 2ser malzeme getirtmesi ki cogu Mazda bayisi bunu bile yapmadı ve yapanında kıymetini bilmek lazım ama yinede bu durum yeni olusum cercevesinde değişmeli.. bu işi Mazda kendisi yapmalı.. getirecek aksesuarları biz gidip serviste görüp dokunup begenerek her bayide aynı olan fix bi fiyattan almalıyız..

düsünün Japon devi bi otomobil markası ve biz parcalarını ebay den getirtmeye falan calısıyoruz hadi biz yine yapıyoruz biseyler cogu kişi ürünlerin ellerine ulasmayacagından gümrükte takılı kalacagından falan cekiniyor.. bu işte güzel parada var hani, talep cok acık hepimiz oturmus sabahtan aksama ebay de aksesuar arıyoruz arabalarımıza..bence bunu görmeleri lazım artık..

en kötü ihtimalle bayilerin bu işin üzerine gitmeleri gerek, yani Mazda Türkiye harekete gecmeyecekse dahi Belçika daki depodan aksesuarları getirip showroomlarına ve servislerine yığmaları gerektiğini düsünüyorum.. getirttikleri ürünlerin ellerinde kalacagını da hiç zannetmiyorum.. hatta kendi web sayfası olan Mazda bayileri bu ürünleri ordan da satışa cıkarabilir.. ne biliyim yani düsünüyorum elimde bi Mazda bayiliği olsa, parca getirtmek icin o avantajım olsa yaparım bunları.. müşteri odaklı calısılırsa yani bizlerin bu konudaki görüsleri dikkate alınırsa bu isten satıcıda alıcıda karlı cıkacaktır diye düsünüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İrfan. Bu konuyu Toros Bey ile görüştüğümüzde şu açıklamayı yapmıştı. Avrupada var olan 2-3 depotüm Avrupa ya hizmet veriyor. Avrupa içindeki kargo süresi 24 saat gibi kısa bir süre ve gümrük problemi olmadığı için servis ve bayiler bu aksesuarları stokta tutma ihtiyacı hissetmiyor ve istek üzerine getirtiyorlar. Ticari açıdan bakınca Türkiyedeki bayiilerin bu aksesuarları stoklarında tutmalarını beklemek çok mantıklı değil. Çok giden ürünler elbette fazla çekilip satılabilir ama herşeyi depolarında tutmalarını beklememek lazım ama ileride Mazda Türkiye de bir depo kurarsa zaten bunu bayiilerden değil Mazda dan talep ediyor olacağız ;)

Bu arada konu Zoom Zoom dan çıktı :) Bölüp başka bir konu ile mi birleştirsek ? Mazdanın Türkiyedeki geleceği gibi bir konumuz vardı sanırım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi en azından 1er tane getirtseler hepsinden koysalar bütün galerilere ve servislere de bizde görsek neye para verdigimizi :) begenerek alsak.. sonrası önemli değil 1 haftada gelsede olur o kadarına alısıgız zaten uzun zamandır :) asıl altını cizmeye calıstıgım konu bu aksesuarların hepsinin bütün mazda bayi ve servislerine 1er 2ser girmesi gerektigi.. ve bu aksesuarlar icin ortak bi fiyat politikası güdülmesi.. bunu yapmalılar artık..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...