Jump to content

Araba alçaltma?

greypratica
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 5 ay sonra ...

japon araçlarda yayların kesilmesinde bir problem çıkmıyor sadece konfordan ödün veriyor buda normal zaten. Fakat fransız araçlarda bu durum tam tersi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer bulabiliyorsanız tabiki spor yay alın derim ama bulamıyorsanız yay'ları kestirmenin bir sakıncası yok, mazdanın amortisörleri zaten sert olduğu için yayların kesik olması araçta bir sorun teşkil etmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben sahsen yay kestiren birisi olarak tavsiye etmiyorum şu an.bir kere yay kesenler bunu cok hesaplıyarak  yapmıyor göz kararı kesiyor ayrıca ucları düzlemek için ısıyla yumusatıyor yay ı buda yapısını bozuyor metalin mesela benim yaylardan biri kırıldı kesildikten sonra .ayrıca araba resmen bir lastik topa dönüyor özellikle şu allahın belası tümseklerden gecerken araba zıp zıp zıplıyor.anladıgım kadarı ile fransız aracla japon arasındaki fark ise yayda fransızların amortisör tablası düz japonların ki oyuk düz satıhta kesilmiş bir yayın durması zor.son olarak şunuda eklemek istiyorum yay kesildikten sonra orjinal yayları bulmakta cok zor işin özü kestirmeyin eger istiyorsanız spor yay alın deneyin olmadı normal yayları tekrar takın:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sakın ola  kestirmeyi deneme...aksaray a bir bak orada rahat bulursun yay en fazla verecegin 300ytl olur.sonra benim gibi hurdacıda orjinal yay arama:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mrh. arkadaşım. sana şu şekilde yardımcı olabilirim,benim mazda 323 var. arabam orjinal haliyle duruyordu fakat indirmek istedim ve yaptım. harika oldu. yaptığım işlem. 4 helazyonu söktüm ve ısıttım helazyonlar kıpkırmızı oldu ve bunları o halde mengeneye taktım ve yay arasını daralttım. soğuduktan sonra taktım görüntü mükemmeldi. ve arabam yer seviyesinden 5 cm yükseklikteydi. ayrıca aracımında yumuşadığını hissettim. çok kolay işlem. sende denemelisin. unutma! sakın amatisörleri torna yaptırıp aracını indirme!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...