Jump to content

Mazda CX-3 Euro NCap Sınav Sonucu

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Serkan abi sende ısrarla şunu anlamıyorsun, yada anlamak istemiyorsun. Kimse sana neden eleştiriyorsun demiyor. Israrla her konuda gündemi buna getiriyorsun. Yazmış olduğun yazılardan kaç tanesini böldüm, kaç tanesini taşıyıp birleştirdim hatırlamıyorum. Otomobilin donanımı, yakıt sarfiyatını konuşuyoruz. Hooop bir bakmışız konu Mazda Türkiye yönetimine gelmiş. Abi açarsın ilgili bölümün altına konunu. Orada okumak isteyen, yazmak isteyen yapacağını yapar.

Ama bu şekilde her konuda bu durumun gündeme gelmesi, kabak tadı vermeye başladı. 

Şahsi fikrimdir ki...

Bana ne Mazda Türkiye yönetiminden. Bana ne az satmış, çok satmış, şunu demiş, bunu demiş, bunu vaad etmiş, şunu getirmeliymiş, bunu getirmemeliymiş, bayi açmalıymış, vs.vs.vs....

Tüm bunlardan bana ne...Bunları ben düşünmek zorunda değilim. Ben Mazda müşterisiyim, Mazda otomobili satın alarak, Mazda hissesi satın almış olmuyorum. Bunları onlar düşünsün....Kaldı ki eminim düşünüyorlar da.. Unutayalım ki bir işi en iyi yapan bilir. Forumda kaçımız otomotiv sektöründe çalışıyor..Hadi otomotiv sektörünü geçtim, kaçımız bir şirketin yönetim kurulunda görev yapıyoruz. 

Kimse kimseye silah zoruyla otomobil satmıyor. Parası olan gider Mazda alır, olmayan gider Dacia alır. Bizim burada ki temel ortak noktamız otomobiller. Otomobil şirketlerinin yönetilme şekli değil. Ben niye düşüneyim ki bunları. Bu şirketlerde tomarla para alan adamlar var..Onlar düşünsün tüm bunları. 

Ben bindiğim otomobile bakarım, keyif almaya bakarım...Yarın bir gün sıkıntı mı yaşadım, problem mi yaşadım..Satarım yahu, benden kıymetli mi ? Marka fanatikliği deniliyor !! Yahu normal değil mi, burası MazdaClubTR Mazda severlerin bir araya geldiği ortam. 

Lütfen tekrar tekrar aynı şeyleri konuşmayalım. Forumda ki her konuyu bu gündeme getirmeyelim diyorum.

hah şimdi kızdı moderatör >:D

peki ben ne yapıyorum

post-2908-0-21425800-1441282022_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

attachicon.gif6sw.png1) Siparişini Mart'ta vermiş, Haziran ortası geleceği belirtilen ama gelmeyen, Ekim'de araban gelirse şükür denilen bir CX3 kullanıcısıyım diyemiyorum, çünkü test sürüşlerim hariç kullanamadım aracımı ...Acelem yok evet ama yaptığım işimde asla yapamayacaklarımı vaad etmedim, müşterimi kandırmadım...Fakat "CX3 Haziran ortasında Türkiye'de !" vaadiyle lanse edilen bir ürünü Ekim'de de belki alamayacağız ve tutmayan vaatler silsilesi...

2) "Skyactivlerde sunroof & panaromik olmayacak CX3 ve 3 te bu yüzden sunroof olmayacak" yanıtının üzerinde Skyactiv CX5 ve yeni gelecek Mazda6 dizelde sunroof & panaromik olması gibi mantık almayan yanıtlar...

3) 96.400 TL stock fiyatı olan, kol dayamayı ekstra aldığım, full body kit & egzoz eklettirdiğim ve şu an tıpkı teslim alacağım tarih gibi net fiyatını bilmediğim ama tahminlerime göre 110.000 TL gibi bir rakama compact crossover araç almış olmam... Vergi, verginin vergisi vs zaten ayrı bir konu hiç girmeyelim ama her markaya olduğu gibi Mazda'ya da bir negatif olarak ekleniyor.

Yıldıza takılmak yerine %85 başarı bence kötü değil olarak değerlendirebiliriz. Tüm yorumlarınızı okudum, fakat bence burada sizlerin yorumlaşırken görmediğim bir noktaya değiniyorum şimdi: Konumuzun ilk mesajında NCAP [her ne kadar güvenilirliğini sorgularım (IIHS ye ise güvenirim) ] videosunda 1.21'de başlayan sahnedeki savrulmaya dikkat ettiniz mi? Arkaya doğru nasıl savruluyor ve kesin başını vuruyordur tavana... İşte bu belki de ilk kez ciddi anlamda düşünüp, üstteki 3 maddeyi de eklediğimde " ;Dğru mu yaptım ben?" sorusunu soruyorum...

Türkiye'deki siparişimi iptal etmeyi ve Polonya'dan bir adet SkyEnergie Mazda 6 SW 2.2 D 6AT 4x4 almayı, zaten çok sık gidip gelmem dolayısıyla da 6 aylık bulunup, aracı satıp tekrar geri gelmeyi çok ciddi anlamda düşünmeye başladım. Türkiye' ;D CX3 alacağım fiyata hem üst segment bir araç, hem daha kuvvetli bir motor, hem daha geniş bir iç mekan, hem daha kaliteli malzeme, hem daha geniş bir bagaj, hem 4x4, hem de NCAP [tekrar ediyorum güvenirliğini sorgularım her zaman] alabiliyorum... Buyurun ekliyorum görüntüyü de... Evli ve sık seyahat eden bir aile olduğumuzu belirtmek isterim...

Benim konumumda birisi için bu kriterler doğrultusunda sizce hangisi daha efektif? Türkiye'den alınacak bir [kısmetse tabi Ekim'de gelebilecekse] CX3'mü? Yoksa yarın uçağa binip Polonya'nın her hangi bir şehrinden Krakow, Varşova, Gdansk vs farketmez, bayiden arabamı alıp çıkabileceğim bir SkyEnergie Mazda 6 SW 2.2 D 6AT 4x4 mı almak?

abi iptal edip polonyadan gösterdiğinz aracı alma sansınız varsa 1dk düşünmeyin..bu aksam yola cıkın allahın izniyle yarın sabah edirneden giriş yaparısnız yurdada memleket bi araba görür :dua:  :dua:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi iptal edip polonyadan gösterdiğinz aracı alma sansınız varsa 1dk düşünmeyin..bu aksam yola cıkın allahın izniyle yarın sabah edirneden giriş yaparısnız yurdada memleket bi araba görür :dua:  :dua:

Krakow'dan alırsam 19 saat sonra Türkiye'ye girerim ama Olsztyn'dan alırsam tam 2.5 gün sürüyor arabayla Türkiye'ye gelişim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar istemeyerek ve üzülerek bu konuyu kilitlemek zorundayım. Euro Ncap Testi olan konumuz, tamamen amacından, sapmıştır. Ve bir türlü toparlayamıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...