Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Ses Sistemi Bas - Tiz Ayarı

61kdeniz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Mazda 3 2015 Reflex modeli var ses sisteminin ince ayarında hangisinde en iyi verimi alabilirim.? örn bas tiz ayarları kaç olması lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Mazda 3 2015 Reflex modeli var ses sisteminin ince ayarında hangisinde en iyi verimi alabilirim.? örn bas tiz ayarları kaç olması lazım

bose var mı sizde de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reflex'te bose yok.

Bas ve tiz ayarında en iyi ayar diye bir şey yok. Bu tamamen kişisel zevke göre değişir. Ben mesela rock dinliyorsam basları biraz açarım bu benim tercihim olur.

Klasik müzik dinliyorsam ikisini eşit seviyeye getiririm vs

En iyi ayar nedir diye bir durum yok zaten, siz hangisini severseniz o en iyisi olur :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pan'a katılıyorum. Kulağınıza en doğru ve güzel gelen ayardır sizin için en iyisi. Bir de, farklı albüm veya sanatçılardan dinlediğim bir rock parçasında bası biraz düşürme, diğer bir rock parçasında ise bası az yükseltme ihtiyacı duyabiliyorum (farklı zihniyete göre yapılan mastering sanatının etkileri bunlar). O yüzden dinlediğiniz parçaların yapısına göre değişecektir ayarlarınız.

Bunun dışında, benim en gıcık olduğum şey de böyle güzel sistemlere orta frekans ayar imkanı koymamalarıdır. Bas ve tiz işin makyajı, biraz hikaye ve göz boyama tarafı gibi kalıyor. Oysa asıl, mid frekansları oynayarak gerçekten "ton" denilen şeyi ayarlayabilirsiniz, ama maalesef yok (Showroom'da ayarlar sayfasında Ses sekmesini görünce sadece bir an için heyecanlanmıştım, fakat sadece bas ve tizi görünce dudak büktüğümü söylemeliyim).

Eğer o da olsaydı asıl o zaman Bose tadından yenmezdi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...