Jump to content

Hangi Marka LED - LCD TV'yi Kullanıyorsunuz ?

İlhan
 Paylaş

50 oy

1. 1. Hangi Marka LED - LCD TV'yi Kullanıyorsunuz ?

• Sony
      5
    • Philips
      8
    • Samsung
      12
    • LG
      15
    • Toshiba
      1
    • Sharp
      0
    • Panasonic
      5
    • Pioneer
      0
    • Vestel
      4
    • Beko
      0
    • Arçelik
      2
    • Diğer
      2

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şayet smart denilen özellik ve direkt usb den her türlü filmi oynatsın gibi bir derdiniz yoksa bence Philips Ambilight özelliği ile alınabilir bir tv markasıdır.

Bizler alırken Müşteri temsilcisi Philips paneli Lg den alıyor , Panelini kendi üretmeyen marka alınmaz demişti. 

E tabi bende elindeki iphone görünce onunda anakartını foxconn üretiyor diyince bir nebze susmuştu.

Ben hala iddia ediyorum dış malzeme kalitesinde , panelin sağlamlığında bile philips bir adım öndedir.

Ama aradığınız üzerinde iyi bir yazılımla gelsin ise o zaman Philips iyi bir tercih olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şayet smart denilen özellik ve direkt usb den her türlü filmi oynatsın gibi bir derdiniz yoksa bence Philips Ambilight özelliği ile alınabilir bir tv markasıdır.

ambilinht tv çıktığında gaza gelip neredeyse mini bir sıfır araba fiyatına o tv den almıştım. hala da evde bir odada kurulu.

Arkadaki ışık yansıması vs hoş evet. Sağlam tv mi evet.

Ama Samsung'un led ve oled kalitesine ne yazık ki ulaşamadılar. Ve pahalı kaldılar

Ben o firmanın tv üretiminden tamamen çekileceğini iddia ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ambilinht tv çıktığında gaza gelip neredeyse mini bir sıfır araba fiyatına o tv den almıştım. hala da evde bir odada kurulu.

Arkadaki ışık yansıması vs hoş evet. Sağlam tv mi evet.

Ama Samsung'un led ve oled kalitesine ne yazık ki ulaşamadılar. Ve pahalı kaldılar

Ben o firmanın tv üretiminden tamamen çekileceğini iddia ediyorum.

Zaten yıllardır Philips in çekileceği iddia ediliyor. Ama yollarına yeni seri Andorid li tv ile devam ediyorlar.

Benim kriterim belli , aynı fiyat aralığında samsung , lg , philips markalarını koyduğumda

- görüntüde gerçeklik 

- malzeme kalitesi 

- sorunsuzluk 

- ambilight ( diğerlerinde olmasada benim için önemli ve kullanışlı bir özellik )

parametrelerinde Philips benim için bir adım önde .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben yakın zaman önce philips aldım. fakat işletim sisteminden hiç memnun kalmadım. kendi uydusunu kullanıyorum ve aşırı derecede yavaş çalışıyor. kanal geçişleri çok yavaş. menu tuşuna basınca menünün gelmesi için beş saniye filan beklemeniz gerekiyor. bu gidişle harici bir uydu cihazı alıp kullanmayı düşünüyorum.

Bu televizyonumdan önce lg marka lcd televizyon vardı. yaklaşık 5 yıl kadar kullandım. son zamanlarda ekran kararıyordu bir iki vurunca geri geliyordu. en sonunda da komple gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Sony LCD TV var. Ancak ilerde yeni alırsam Sony dışındaki markalara da ciddi bakarım. Fakat son yıllarda piyasadaki TV'lerin kasası çok parlak ve çok süslü olmaya  tutma sehpası acayip şekiller almaya başladı, onlardan uzak dururum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda bana yanlış gelen bir durum; piyasada sadece samsung ve lg'nin panel üretiyor olması(bu muhabbetten vestel'i ayrı tutuyorum). Bu doğru ama panel üretmeyen markalar kötü mü? mesela philips?? Paneli belki başkasından alıyor ama lg ve samsung'a göre daha başarılı buluyorum philips'i. Panel demek herşey demek değil bence. LG ve samsung'un pazarlama stratejisi olarak görüyorum ben bu panel mevzuusunu. Ucuz denk geldi ve LG kullanıyorum o ayrı :)

Dikkat çekmek istediğim başka bir konu da teknolojik ürünlerde yapılan israf. Tahminen %80'imizin bilgisayar varken kullanmadığı 3d özelliği için veya smart özelliği için( tv'den internete girmek gibi ileri seviye özellikleri kastediyorum) büyük meblağlar ödediğimizi düşünüyorum. Bu durum şuna benzer, telefonu sadece fotoğraf çekmek, arama yapmak ve mesaj göndermek için kullanan birinin dünyayla borca girip 2500 liraya telefon alması gibi. Teknoloji konusunda çok çok israf ettiğimizi düşünüyorum. Ben ki teknolojiyi elimden geldiğince takip eden ve ilgili olan biriyim, şuankinden önceki telefonum 500 liralık bir philips'ti( pert olana kadar kullandım ve aynı ayarda bir telefon bulsam alırdım). Şarjı uzun giden, akılsız, ufak tefek, tipi güzel ve kullanışlı bir telefon bulamıyorum mesela. Böyle telefonlar var ama fiyatı 'az daha koy akıllı telefon al abi beni tercih etme' diyor. 

Bu durumun başka bir sebebi de, bizim 'Ne kadar fazla özelliği varsa o kadar iyidir' mantığımızı kullanan üreticiler. Ben 3d, smart özelliği olmayan ama görüntüsü çok kaliteli bir tv istiyorum belki. Ama iyi donanımların çoğu bir arada sunuluyor ve bu yüzden, kullanmadığım özelliklere fazladan ödeme yapmak zorunda bırakılıyorum teknoloji üreticileri tarafından. 

Neyse uzun lafın kısası, Şimdi alacak olsam smart tv'de philips veya ucuz denk getirebilirsem samsung, babama amcama dayıma alacaksam da(smart kullanıcısı olmayanlar için) vestel ve yan ürünleri(seg v.s.) teknik servis memnuniyetinin yüksek olmasından dolayı tercih ederdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok fazla yabancı dizi - film izleyen birisi olarak; bugün alacak olsam multimedya oynatıcısına özellikle dikkat ederdim. Görüntü + sesin kaliteli olduğu dts codecli dosyaları oynatmada sıkıntı yaşamak istemezdim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi süper hafıza abi, tebrikler.

Şöyle bir şey duymuştum, ne derece doğrudur bilmiyorum. Bir çok Tv markası, Led panellerini Lg'den tedarik ediyormuş. Ve yine yanlış hatırlamıyorsam Vestel'de, Lg'den tedarik ediyormuş.

Yakın zamanda Burak abi bir Led tv arayışındaydı, onunla konuşmuştuk bu konuları sanki. Forumdan Ali bu konuyu görürse, eminim yorum yapacaktır. Kendisinin uzmanlık alanı Tv çünkü.

Söyle söyleyeyim en azından İlhan kardeşim Vestel de 90 serisinden aşağıdaki modellerde Üniversal Panel kullanıyor. 90 serisinden itibaren yukarı doğru lg Panel. Tv nin Setup ayarlarından kullanılan Panel görülebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vestel TV hiç kullanmadım ancak işyerinde 2 tane Vestel klima var ve hem klimadan hemde servisinden memnunum. Türkiyeden bir dünya markası çıkacaksa Vestel bunun en güçlü adaylarından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Panasonic plazma ve Samsung led tv kullanıyoruz. İkincisi sonradan alınmış olan ve birincisinden daha küçük ekran boyutlarında. Netlik ve kontrast konusunda led tvler tabiki plazmaların önünde. Hazır tv konusu açılmışken geçmişten aklımda kalan bir oranı paylaşayım sizlerle; ideal izleme mesafesi, ekran boyutu ( diagonal uzunluk) x 6.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Hemen, hemen her birimizin evinde vardır Plazma-Lcd yada Led Tv. Forum olarak teknoloji bölümünde yer yer fayda sağlayabilecek anketler oluşturuyoruz.

Tv konusu da bu anlamda fayda sağlayabilir.

Anketi başlatan olarak ilk yanıtlayan da ben olayım.

Şahsen elektronik eşya konusunda biraz marka fanatikliği vardır bende. Bu konuda kabul ediyorum biraz eski kafalıyımdır. Öyle ki günümüzde çok daha fazla özelliğe sahip ve çok daha hesaplı markalar varken. Ben yinede hep tercihimi Sony'den yana yaparım. Bir iki özelliği eksik olsun, ama Japon olsun, ve Sony olsun derim. 

Bu konuda sizlerin tercihi nedir ?

İlhan merhaba bu anketide çoklu seçim yapabilirmisin :) bende Philips ve Vestel varda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende hem LG hem de Vestel var. LG'yi önce almıştım, çok araştırmadan ihtiyaca bianen ilk gördüğüm modeldi diyebilirim. Fiyatı da makuldü, sonra daha büyük bir TV ihtiyacım doğunca daha fazla araştırdım ve aslında işin panelde bittiğini öğrenince marka ve süslü püslü yazılıma para vereceğime daha hızlı, kaliteli panele daha az para vererek Vestel 9000 serisi aldım.

Çok da memnunum. Evet yazılımı DOS ekranı gibi ama her fonksiyon mevcut :)

Not : Anketi düzenleyip birden fazla seçim yapılabilir hale getirdim, oyunuzu silip çoklu seçim yapabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Benim emektar Sony Lcd Tv her geçen gün renk, çözünürlülük görüntü kalitesi bozuluyor. Fabrika ayarlarına döndürdüm, tüm ayarları tekrar sil baştan yaptıysamda bir türlü randıman alamadım.

Digitürk Hd cihaz var, hdm kablo ile bağlı. Hd yayınlar dahil olsa renkler tuhaf. 

Tamamen emekli olmasını bekliyorum ama.. Bu seferde insanın seyir zevki gidiyor. Gerçi çok Tv izleyen birisi değilim ama. Maç ve dvd film keyfim vardır. 

Döviz kuru bir iniyor bir çıkıyor..Bakalım şimdilik kararsız bir şekilde beklemedeyim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyaz eşya ve TV de samsung tercihimiz. gerçekten çok kaliteli ve uzun ömürlü oluyolar.birde Samsung bize çok sempatik geliyor  :)

hayatımız JAPON.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyaz eşya ve TV de samsung tercihimiz. gerçekten çok kaliteli ve uzun ömürlü oluyolar.birde Samsung bize çok sempatik geliyor  [emoji4]

hayatımız JAPON.

Samsung Japon markası değil ama. Kore markasıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan'ın dediği gibi Japon'la alakası yok Samsung'un. Bir de çok popüler satsa da Samsung'u özellikle smartphone, tablet ve tv'lerine bir kez dahi alıcı gözle bakmadım sebebiyse önceki şu mesajımda gizli, orada aslında Samsung'un piyano siyahı denilen parlak tasarımlarını kastediyordum. Eve 40" boyutlu birşey koyacağım zaman biraz ağır tasarım olmasını beklerim, Sony'de o var. Görüntü kalitesinden bahsetmiyorum bile, o ezelden beri var.

03.09.2015 at 19:59, revivo73 :

Bende Sony LCD TV var. Ancak ilerde yeni alırsam Sony dışındaki markalara da ciddi bakarım. Fakat son yıllarda piyasadaki TV'lerin kasası çok parlak ve çok süslü olmaya  tutma sehpası acayip şekiller almaya başladı, onlardan uzak dururum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

bu da benım cahilliğim olsun abi bilgilendirme için teşekkürler :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu da benım cahilliğim olsun abi bilgilendirme için teşekkürler [emoji4] 

Estağfurullah hepimizin nice doğru sandığı yanlışları var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...