Jump to content

Hangi Marka LED - LCD TV'yi Kullanıyorsunuz ?

İlhan
 Paylaş

50 oy

1. 1. Hangi Marka LED - LCD TV'yi Kullanıyorsunuz ?

• Sony
      5
    • Philips
      8
    • Samsung
      12
    • LG
      15
    • Toshiba
      1
    • Sharp
      0
    • Panasonic
      5
    • Pioneer
      0
    • Vestel
      4
    • Beko
      0
    • Arçelik
      2
    • Diğer
      2

Tavsiye Edilen Mesajlar

Webos gerçekten android os kadar kullanışlı, samsung'un işletim sistemi insanı verem eder. ben de tv tercihinde bulunursam yine LG tercih ederim muhtemelen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun @İlhan abi.
3-4 ay önce Samsung 55Q 8C QLED aldım, çok memnunum. Herhangi bir tv ile karşılaştırmadım açıkcası, fiyatı biraz uygundu teknoloji danışmanım @Ali yi aradım sağolsun al dedi ve aldım, pişman değilim 😃

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, M.E.G :

Hayırlı olsun @İlhan abi.
3-4 ay önce Samsung 55Q 8C QLED aldım, çok memnunum. Herhangi bir tv ile karşılaştırmadım açıkcası, fiyatı biraz uygundu teknoloji danışmanım @Ali yi aradım sağolsun al dedi ve aldım, pişman değilim 😃

Sana da hayırlı olsun kardeşim. Tv alırken evet Ali ile bende iletişim halindeydim. Senin de yakın zamanda Tv aldığını konuşup kulaklarını çınlatmıştık. Eve ne alacak olsam zaten Ali hızır gibi yetişiyor vallahi. Tv'de de aslında bir yere yönlendirmişti beni, ama karşı taraf bir kaç sefer aramama rağmen dönüş sağlamadı. O dönemde de Teknosa'da kampanya olunca gözü karartıp aldım geçtim bende. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

- Akıllı kumandası aynı şekilde çok methedilmesi.
Samsung var daha önce bahsetmiştim. Akıllı kumandasını kullanmak zulüm. LG çok çok daha üstün. Normal kumanda aldım onu kullanıyorum.  (Ekranda mouse gibi gezinme özelliği yok. Bir şey yazmak çok zor. Sadece bu nedenle vazgeçilir :) )

- Ekran görüntüsü biraz daha mat olup gözü daha az yorması. Kendim bizzat canlı gözle karşılaştırdım. Samsung çok daha canlı ve net lakin uzun süre ekrana bakıldığında yoruyor gözü. 
Samsung tv de onu ayarlayabilirsin muhtemelen. Çeşitli modları var.

Dün kayınvalideye gittim 43" seg marka tv var. Bakıyorum uydu yayınında bizimki gibi net gösteriyor valla. Acaba biz mi biraz abartıyoruz :)

Bir de @İlhan  55 değil de imkan var ise 65 al derim. Büyük ekranda izlemek farklı oluyor. Bir de 10 yıl kullanacağını düşünürsek. 

İşletim sistemini yazmıyorum bile. Samsung biraz yavaş :)

Ben Samsung almıştım ama bir sonraki iki marka arasında tercihim LG olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, S.Halilduru :

Bir de @İlhan  55 değil de imkan var ise 65 al derim. Büyük ekranda izlemek farklı oluyor. Bir de 10 yıl kullanacağını düşünürsek. 

Savaş'çım bizim evin salonu 24 m2 olup dikdörtgen . Eski Tv miz 49" idi. 65" bizim salon için çok büyük. En makul ölçü 55"  bizler için.

35m2 üstü bir salon olsaydı kesinlikle 65" düşünürdüm.  Şu an 55" bile gözümüze çok büyük görünüyor evde. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sony 55XF9005 (UHD) ve KDL-55W805C (FHD) kullandım. satın aldığım mağazada bir çok farklı markadan ürün vardı.

yukarıdaki televizyonlardan full hd olanını satın almadan önce elimde bir usb belleğe aşağıdaki videoyu yükleyip mağaza çalışanlarına televizyonlarda oynatmalarını söyledim. 

o zamanın fiyatına göre hareketli görüntü oynatımındaki başarısı oled ve qled(çok sayıda led içeren panel teknolojisinin kısatlması markadan markaya değişebiliyor) ile yarışacak düzeyde iken normal tv yayınlarında yaşadığı dijital kayıp oldukça düşüktü. bunun yanında renkler son derece doğal ve görüntü hangi renk sıcaklığında olursa olsun doğallığını koruduğu için benim için tercih sebebi bu televizyon oldu.

2 yıl önce kardeşime televizyon baktığımızda bu ürün artık raflarda olmadığı için uzun vadede bizi idare edecek farklı seçeneklere yöneldik. satın aldığımız full hd televizyon ile genel olarak standart uydu yayını izlediğimiz için ve henüz 4k kanallar hariç 1080p ve üzeri  native görüntü veren bir uydu yayınına sahip olmadığımız için (digiturk en son 1080i seviyesinde idi en son ne oldu bilmiyorum) uzun vadede bir problem yoktu ancak 2 yıl önce satın alacağımız televizyon full hd içerik yayını yapan bir kutu, 4k oyun çalıştıran bir konsol vb. aygıtlar ile çalışacağı için 4k televizyonlara yöneldik.

2 yıl öncesinin fiyatıyla 15-20 bin lira olan sony oled'ler bile kronik burn-in problemine maruz kalmıştı. mağaza çalışanları bizi tanıdığı için etrafta müşteri yokken televizyon ekranına tek renk görüntüsü verdiğimiz zaman yanık izleri belli oluyordu. oled ekran seçeneğini direkt eledik.

55XF9005 ise KDL-55W805C'e göre upscale olayını bayağı aşmış. turkcell tv+ ile oynattığımız hd görüntüleri izleyen biri çok rahatlıkla görüntülerin 4k olduğunu söyleyebilir. sadece bununla kalmıyor, görüntünün akıcılığını artırırken parazit yaratmaması ve bunları renk doğallığını koruyarak yapması 55XF9005 modelinde karar kılmamızı sağladı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...