Jump to content

Mazda RX-8 Benim İçin Çok mu Ütopik?

mazda rx8 222
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar . öncelikle sitedeki çok değerli bilgiler için teşekkür ediyorum herkese. Önümüzdeki 1 2 ay içinde nasipse bir araba almayi düşünüyorum. Kendim ogrenciyim eskişehir de. Bütçe 50 bini zorlar. Ben çok fena araba hastasiyim. Kucuklukden beri tek hayalimdir spor bir araba.fazla imkani olmayan babami sonunda ikna ettim. Çünkü oda biliyor ne kadar cok istediğimi. Ve ben gece rüyalarimi süsleyen rx8 istiyorum :) ama hep korku hep endişe . yakit konusuna takilmicam param olunca doldurur gezerim olmayinca yatsin araba :) bir golf focus felan alip bol bol gezecegime rx8 alirim herşey tadinda kalir. Benim için araba ihtiyaç değil zevktir bu düşünceyi savunurum :) simdi sizlerin yardimina ihtiyacim var. Bebim aylik 1000 TL gelirim var. Haftanin 2 günü is buldum calişicam. Yani ortalama 1500 . 200 TL gibi bir ev faturasi oduyorum kiram yok. Sigara iciyorum 300 TL birakip rx8 ime benzin. Yani ben kafaya koymuş gibiyim :) çok istiyorum. Çok begeniyorum. Ama masraflari beni uzermi bakimlari felan. Çünkü büyük bir sorun ciktiginda altindan kalkamam babama ne derim sonra. Hic kullanan arkadasimda yok çevrede duyduklarim sadece forumlardan felan. Şimdi değerli abilerim siz ne düşünüyorsunuz ? Yok kardeşim bu araba seni aşar git kendine dizel bir araba al. Yada. Yok kardeşim bu araba seni asar git kendine polo GT cooper s felan filan

. yada bu iş olur araba seni Üzmez yakit doldurup gezersin :). Hastaya bir yardim lütfen. :) yatamadim gece gece ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi adıma forumdan yada bir tanıdıktan olmadığı müddetçe bu modele pek bulaşma derim.. Malum öğrenci arkadasimizsin üzülmeni istemem...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel kardeşim mesajını okumaya başladığımda ilk düşüncem olumsuzdu ancak bir şey yazmışsın sigarayı bırakırsam "aylık 300 tl" bu sözün çok önemli keşke sigarayı sağlığını düşünerek bıraksan ama madem ki bir rx8 buna sebeb olucak al gitsin :)

işin zaten matematiksel hesaplama kısmını sen yapmışsın. Ancak belirtmek istediğim bir konu var RX 8 in temiz olanını bulmak,denk gelmek almak biraz zor iş kanımca..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi adıma forumdan yada bir tanıdıktan olmadığı müddetçe bu modele pek bulaşma derim.. Malum öğrenci arkadasimizsin üzülmeni istemem...

Bende çok düşünüyorum uzermi beni diye ama bi sorayim dedim abi. Bir işik aradim :)

güzel kardeşim mesajını okumaya başladığımda ilk düşüncem olumsuzdu ancak bir şey yazmışsın sigarayı bırakırsam "aylık 300 tl" bu sözün çok önemli keşke sigarayı sağlığını düşünerek bıraksan ama madem ki bir rx8 buna sebeb olucak al gitsin :)

işin zaten matematiksel hesaplama kısmını sen yapmışsın. Ancak belirtmek istediğim bir konu var RX 8 in temiz olanını bulmak,denk gelmek almak biraz zor iş kanımca..

kendime söz veridim. Rx8 olmasa bile araba aldigim gün birakicam :) çünkü yakiti karsilamak zor olur . ayda 300 TL duman oluyor sonuçta. Temizine denk gelmez zor farkindaym. Gecen sene bakmistim eskişehirde 2006 40bin km motor yüzde 90 cikmisti ama iyikide olmamis çok acemiymisim simdi daha farklı şeyler öğrendim. Motor konusunda.siteyi kurcalayinca dahada bilgi birikiyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rx8 s2000 350z disindaki diğer arabalarda pek ilgimi çekmiyor acikcasi. :) bunlardanen uygunu rx8 ama yürütmesi masrafli :) rx8 olmazsa Scirocco polo GT gibi araçlar düşünüyorum daha az masrafsiz diye yoksa isim olmaz :). Bu yasima kadar babama aldiramadim arka çekiş bir araba. BMW e46 330 istemişdim olmadi tabi. O hep tercihini dizellerden kullandı. Çünkü arabaya bakiş açisi farkli. Simdi bana firsat verince bende kendime beni uzmiyecek bir araba bakiyorum iste :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yaklaşık 3 senedir 2006 RX-8 var, diğer hiçbir araba yerini tutmuyor, yani S2000, 350z, e46 330, Scirocco falan hepsi hikaye. Bu iddiayı 3 senedir yaşadığım deneyimlerden söylüyorum tabi ki, her yaştan ve her kesimden insanın bu kadar dikkatini ceken başka araba yok. Forumda başka konu başlıklarında resimlerle gönderdim.

Ancak tabi ki yıl 2015, RX'in üretimi biteli 3 seneyi aştı ve bu yeni alıcılara daha büyük zorluk getiriyor. Kendim Internetteki RX-8 ilanlarına baktığımda pek olumlu izlenim edinemiyorum. Aslında 2015 'te RX'lere özgü değil, 2010'da 2.el araba satan bir yakınımın "bir araba Internete düştüyse..." sözü vardı, bu sözü iyi anlamak, Internet ahı gitmiş vahı kalmış arabayı en fahiş fiyattan satma yeri mi diye sormak lazım. Şu anda yasalarda bir arabanın km'sini düşürmek ile ilgili bir ceza maddesi bulunmuyor, ayrıca motorunu kaportasını parlatıp "gelin gibi" yapmak fabrika çıkışı gibi temiz göstermek te piyasanın gereği. Ayrıca Türkiye'deki ilanlarda arabanın alttan resmi konulmuyor oysaki RX gibi alçak arabada alttan bi bakmak önemli, hele ki süspansiyon yayı kesme, bilmemne ayarlı amortisör takıp alçaltılmışsa kesin önemli.

Motora daha girmedim .) Motor kompresyon testi yaptık diyorlar resimde gösterdikleri kullandıkları test cihazı normal arabalarda kullanılan standart cihazla RX-8'te nasıl o değerleri çıkartabiliyorlar hayret. RX motor testini orj Mazda RX-8 cihazıyla yapan Türkiye'de benim bildiğim sadece biryer İstanbul'da var. Bilmediğim İzmir ve Ankara ile hadi 2-3 yer olsun.

Aslında arabanın hiçbirşeyine bakmadan sadece satıcıya bakmak gerek. bir atasözümüzü piyasaya şöyle uyarlalım: "Araba değil satıcı al" ("Ev değil komşu al" sözünden) ki bence gayet gerçekçi bir yaklaşım cunku benim RX-8'i aldığım çok iyi tanıdığım biriydi, nitekim arabayı aldıktan sonra en ufak bir sürpriz yaşamadım, hatta üstüne baya olumlu şeyler yaşadım. Alırken arabayı hiç incelemedim içine binmedim sürmedim bile. Aslında bir sebebi RX-8'in yere yakın olması ve hayatımda hiç öyle spor bir araba kullanmamış olmamdı, arabayı henüz almadan bir yerini çizer sürterim bedavadan sorun olur diye de.

Diğer başka arabalar olsun, RX-8 olsun arabanın kaçıncı sahibi olduğunu öğrenmek te oldukça önemli (bu konu oldukça tartışmaya açık fakat bence önemli) Ne kadar temiz bakımlı düşük km'li olursa olsun 10 sahip değiştirmiş bir araca ben binmek istemem. Haa 10 sahip değiştirmeye özel bir indirim yapılırsa o zaman belki.

RX-8'lerde km konusu 2015 yeni bir boyut kazandı. 2012'de ben 2006 RX-8 'i aldığımda 112bin km'deydi ancak km'sine hiç dikkat etmedim bile nitekim o yıllarda hiçbir RX-8 alıcısının da dikkat ettiğini zannetmiyorum fakat her ne kadar ilgilenmesem dikkat etmesem de çoğu RX-8 çoktan 50-60bin km'yi devirmişti, 100bin üstü km'de RX-8'ler gözümün ucuyla bakıp aklımın köşesinde kalmıştı. Bunu neden söyledim, tahmin ettiniz: Şimdi bakınca neredeye tüm RX-8'ler 100bin km altında, 25-30bin km'de olup özel ilan açılan yığınla RX-8 var, sanki Ferrari gibi Ferrari de olur öyle. RX-8 aslında bir Sedan ve bagaj hacmi de öyle düşük deil, büyük yani grosmarkete alışverişe giderken de kullanılıyor (ben bazen öyle kullanıyorum örneğin) ailecek gezerken de kullanılıyor. Bu araçların uzun dönemde düşük km'de olması zor, RX 'ler bazen Fiat Bravo, Toyota Yaris gibi heryere girip çıkan yogun sekilde kullanılıyor ve sayaç atıyor tabi fakat her nasılsa ilanlara bakınca bambaşka bir manzara ile karşılaşıyoruz. Alıcının "aman düşük km olsun" endişesini teskin etme olayı mı yoksa başka birşey mi bilinmez.

RX-8'te bir de aksesuar ve modifiye olayı var. RX-8'e modifiye de gitmez, aksesuar da. 2004'te ilk çıktığında RX-8 240HP'ydi ancak bazı sorunlar sık yaşanınca Mazda kendisi onu özellikle 231HP'ye indirdi ve sorunlar bir anda sıfıra indi. Bu demek oluyor ki 1300cc bir wankel motorda en ideal değer 231 HP test eden ve uygulayan Mazda'nın aklından daha ileri akla sahipler mi ki arabaya modifiye yapıp çip takıp 250HP yapıyorlar? RX-'in arkasına spoiler takıyorlar. Benim RX-8 stok üstünde aksesuar hiç yok fakat yine de herkes durup bakıyor, yanında resim cektiriyor o da yetmiyor üstüne oturup poz veriyor araba mevcut haliyle zaten yeterliyken spoiler, tampon falan inanılmaz gereksiz.

Kolay gelsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Km konusunda çok doğru soyluyon abi.senin yorumlar ini sürekli takip edip dikkata aliyorum. Bende bazen şaşiyorum. Ama 2.arabasidir diye ümit ettim hep. S2000 den felan bahsetmissin ben hiçbirini kullanmadim uzaktan izledim. Rx8 un yan koltuğuna oturdum birkaç km. O kisa zamanda bile iç konum beni çok etkiledi. Kavşagi dondugumuz gibi gözler uzerimizdeydi. Ben çok istediğim bir araba. Hem bu fiyatlara alinacak en iyi araba benim için. Dizel bir fiesta hic ilgimi çekmiyor araba gözüyle bakamiyorum. Onlar ihtiyaç. ama ben zevk alacagim bir araba bakiyorum. Burada da rx8 giriyor devreye.ama oda beni aşar gibime geliyor. Yani araba almaktan vazgecicem gibi.birde olanlarda sifir sandik motor diyorlar ve bunlar daha ucuz. Bu araclari almakta sakinca varmidir acaba.?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim öncelikle merhaba.Yazdıklarını okudum buna karşı verilecek cevap çok basit,öyle uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok.

Asgari ücretle çalışıyorsun ama adriana lima'ya evlenme yada çıkma teklif etmişsin..  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda forumlarından satılan ve bilinen bir araç alırsan sadece al.

Fakat Serkan abi güzel bir cevap yazmış. Katılıyorum.

İlk araba olarak o kadar değer vereceğin bir araç almaktansa sürttüğünde içinin acıyacağı ama çok üzülmeyeceğin, az yakan bir araç almanı öneririm. İhtiyaç değil, zevk diyorsun ama, bir süre sonra araba gezmek için oluyor. 

Böyle araçları kendin okulunu bitirip de düzgün geliri olan bir işte çalışmaya başladığında alırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim öncelikle merhaba.Yazdıklarını okudum buna karşı verilecek cevap çok basit,öyle uzun uzun anlatmaya hiç gerek yok.

Asgari ücretle çalışıyorsun ama adriana lima'ya evlenme yada çıkma teklif etmişsin.. :krrsz:

Yanlız arkadaş ilk mesajda 50bin TL bütçem var demişti. Fakat ortada 50bin TL yok sadece asgari gelir varsa o zaman dediğin gibi. Ancak yine de benim yorum jenerik yani parasal durumdan bağımsız 2015'te RX-8'lerin durumu üzerine.

Dizel bir fiesta hic ilgimi çekmiyor araba gözüyle bakamiyorum.

Şu resme bak. Bir pazar günü alışverişten dönüp bagajdan poşetleri aldım döndüğümde "affedersiniz..." diye yaklaşarak tanışmaya gelen 2 genç kız. Orada dizel fiesta'dan insem, kızlar yine tanışmaya gelirler miydi .) Kızların erkeğe gelmesi durumu yaygın birşey deil zaten. Fakat RX-8 öyle birşey ki resmen onu da başarıyor .)

95Bdd3.jpg

ben zevk alacagim bir araba bakiyorum. Burada da rx8 giriyor devreye.ama oda beni aşar gibime geliyor. Yani araba almaktan vazgecicem gibi.birde olanlarda sifir sandik motor diyorlar ve bunlar daha ucuz. Bu araclari almakta sakinca varmidir acaba.?

Satıcı ne derse desin RX-8 için hem cihaz da gerektirmeyen basit bir test var onu yapacaksın: Bir tamamen soğuk bir de tam ısınmışken motoru durdurup hemen çalıştır motor hemen çalışıyorsa sağlıklı demektir. Bu konuyla ilgili RX8club.com'da birçok gönderi mevcut ayrıca Youtube da RX-8 cold start, hot start gibi terimlerle arattırırsan sağlıksız motor çalışma videoları var fikir edinebilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda forumlarından satılan ve bilinen bir araç alırsan sadece al.

Fakat Serkan abi güzel bir cevap yazmış. Katılıyorum.

İlk araba olarak o kadar değer vereceğin bir araç almaktansa sürttüğünde içinin acıyacağı ama çok üzülmeyeceğin, az yakan bir araç almanı öneririm. İhtiyaç değil, zevk diyorsun ama, bir süre sonra araba gezmek için oluyor.

Böyle araçları kendin okulunu bitirip de düzgün geliri olan bir işte çalışmaya başladığında alırsın.

tabikide o zaman daha rahat binerim ama bu yasta bu araca binmekde ayri bir keyif :) tek derdim bu .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlız arkadaş ilk mesajda 50bin TL bütçem var demişti. Fakat ortada 50bin TL yok sadece asgari gelir varsa o zaman dediğin gibi. Ancak yine de benim yorum jenerik yani parasal durumdan bağımsız 2015'te RX-8'lerin durumu üzerine.

Şu resme bak. Bir pazar günü alışverişten dönüp bagajdan poşetleri aldım döndüğümde "affedersiniz..." diye yaklaşarak tanışmaya gelen 2 genç kız. Orada dizel fiesta'dan insem, kızlar yine tanışmaya gelirler miydi .) Kızların erkeğe gelmesi durumu yaygın birşey deil zaten. Fakat RX-8 öyle birşey ki resmen onu da başarıyor .)

95Bdd3.jpg

Satıcı ne derse desin RX-8 için hem cihaz da gerektirmeyen basit bir test var onu yapacaksın: Bir tamamen soğuk bir de tam ısınmışken motoru durdurup hemen çalıştır motor hemen çalışıyorsa sağlıklı demektir. Bu konuyla ilgili RX8club.com'da birçok gönderi mevcut ayrıca Youtube da RX-8 cold start, hot start gibi terimlerle arattırırsan sağlıksız motor çalışma videoları var fikir edinebilirsin.

abi dediğim gibi araba zevk vermeli. Okulum evden yürüme mesafesi 1km felan hergun okula arabayla gitneyide düşünmüyorum. Sadece disari gezmeye cikinca veya su arabayla bir geziniyim derim öyle günlük bir araç olmaz herhalde. Şöyle soyliyim senede 5 bin den fazla yapmam herhalde 5 binde çok . Bilmiyorum kafam çok karisik. Babam ikinci elde çok zarar edersin felan diyor onuda kafaya takmaya basladim... Kiz meselesine gelince :) abi kizlari bosver her kez tarafından ilgi odagisin.çünkü araba farkli standart degil yani.:) videolarida izliyorum. Siteden birkaç birşey de öğrendim ama bu araclari diğer araçlar gibi Testlere tabi tutmamak gerekiyor herlade.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi dediğim gibi araba zevk vermeli. Okulum evden yürüme mesafesi 1km felan hergun okula arabayla gitneyide düşünmüyorum. Sadece disari gezmeye cikinca veya su arabayla bir geziniyim derim öyle günlük bir araç olmaz herhalde. Şöyle soyliyim senede 5 bin den fazla yapmam herhalde 5 binde çok . Bilmiyorum kafam çok karisik. Babam ikinci elde çok zarar edersin felan diyor onuda kafaya takmaya basladim... Kiz meselesine gelince :) abi kizlari bosver her kez tarafından ilgi odagisin.çünkü araba farkli standart degil yani. :)

Araba alımı her halukarda mali açıdan zarar ki. Ancak icrada acil satılan araçları takip edecen bir tane düşürcen o zaman belki zarar etmezsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hani sonuçta bir vw değil.  bugün bir golf alsan 1 sene sonra zarar etmeden satma şansın yüksek. onu demek istedim .

bide pıyasası yawaş. .  :D ama bu arabaya binen bunlara katlanacak artık  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın orjinal compresyon test cihazı bu. İlandaki ise masaüstü bilgisayardaki bir program ve testin nasıl yapıldığı belli deil.

Image.jpg

hani sonuçta bir vw değil.  bugün bir golf alsan 1 sene sonra zarar etmeden satma şansın yüksek. onu demek istedim .

bide pıyasası yawaş. .  :D ama bu arabaya binen bunlara katlanacak artık  :D

Para daha kıymetliyse o zaman VW'nin üstüne yok tabi sokakta yığınla beyaz VW dolaşıyor bir tane alıp para kaybı yaşamadan huzurla gezmek var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...Bir pazar günü alışverişten dönüp bagajdan poşetleri aldım döndüğümde "affedersiniz..." diye yaklaşarak tanışmaya gelen 2 genç kız...

O değil de, ben şahsen diyaloğun devamını merak ettim. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...