Jump to content

Mazda 626 Orijinal Teyp Değişim Sonrası. Otomatik Anten Sorunu

aretias
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

1 yıl önce orijinal teybi değiştirdim. Anten soketini yeni teybe taktığımızda antenin  açılmadığını gördüm. Sorduğumda orijinal teyibin sisteminin farklı olduğunu ve teyip değiştirilirse bu arabalarda otomatik antenin iptal olduğunu belirtti usta. Ekstra anten takmayı önerdi. Kabul etmedim ama yolda radyo dinleyememek ciddi bir sorun. Bu konuda ne yapabilirim? Otomatik anten açıldığı zaman takılma yapıyordu ama elimle zorladığımda düzeliyordu. Ayrıca anten motoru için öneriniz var mı? Selamlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teybi takan ustanız galiba işi pek bilmiyormuş. ben aracı ilk aldığım zamanlarda orjinal anteni kırıktı ama motor çalışıyordu. teypte orjinal teybi değil sonradan takılmış bir teypti.  yani teybi her kapatıp açtığımda motorun döndüğünü biliyorum. orjinal antenin tamiri pahalı olduğu için başka bir otomatik anten alıp arka çamurluk üzerinde yer alan anten yerine taktım. bu anten yeri her arabada varmı bilmiyorum ama benim aracımda vardı. orjinal anten çok zor bir yerde bulunuyor. ben bir ara sökmüştüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teybi takan ustanız galiba işi pek bilmiyormuş. ben aracı ilk aldığım zamanlarda orjinal anteni kırıktı ama motor çalışıyordu. teypte orjinal teybi değil sonradan takılmış bir teypti.  yani teybi her kapatıp açtığımda motorun döndüğünü biliyorum. orjinal antenin tamiri pahalı olduğu için başka bir otomatik anten alıp arka çamurluk üzerinde yer alan anten yerine taktım. bu anten yeri her arabada varmı bilmiyorum ama benim aracımda vardı. orjinal anten çok zor bir yerde bulunuyor. ben bir ara sökmüştüm.

Becede ustanın dandikliği bende aracı aldığımda teyp değiştirdim ve bir oto teyp ciye gittim takması için taktı çalıştırdı aracı evin önüne çektim, akşam arabaya bindiğimde konsol ışıkları çalışmıyor, farlar yanmıyor, anten açılmıyor ve teyp kontaksız çalışıyordu sigorta atmıştı değiştirdim tekrar attı. Ertesi gün sanayide benim ustayla oto eletrikçiye götürdüm söverken bir hal olduk :) teyp arkasında sanırım iki farklı şase kablosu varmış farlarınkine bağlamış bu dangalak. Usta sağolsun hepsini aynen yaptı hiç bir problem yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef usta sıkıntısı en önemli sorunlardan birisi. Hele biraz da ilgili olunca işler daha da zorlaşıyor. Farklı bir yere götüreceğim. İlginiz için teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Bende eski elantra aracıma teyp taktırmıştım farlardan olmuştum ama anten olayına gelince yeni teyp dede anten açılıyordu orjinal teyp gibi radyo usb hafıza kartı falan takınca hatta teyp açılınca direk anten çıkıyordu 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı aldığımda orjinal anten vardı ama hem anten bölümü kırıktı hem de motoru bozuktu. Fakat elle çıkarınca radyo çalışıyordu. Teyp de sonradan takılma orjinal değil. Universal otomatik anten aldım. Gittim ses sistemi yapan bir yere uğraştı ve yaptı. Teyp açılınca otomatik anten çıkıyor, teyp kapanınca iniyor. 

Sizin usta beceriksizmiş. Teyp arkasından gerekli kabloları bağlayınca anten çalışır. Başka bir yere gidin çözülür konu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...