Jump to content

Kalkış ve Yavaşlamalarda Sarsıntı Sorunu

Magna
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

iyi forumlar,

1991 model Mazda 323 Sedan Otomatik vites sahibiyim, aracı alalı 1 ay kadar oldu. Araç yeni hareket ederken ve sıkışık trafikte yavaşlamalarda aracın ön konsolu ve kaputta sarsıntı oluyor. Daha önce Corolla otomatik vites kullanmaktaydım ve böyle bir şey söz konusu değildi.

Aracı satın aldığım kişi "Benim kullandığım otomatik vites araçlarada bu şekilde bir durum var" gibi bir şeyler söylemişti.

Dikkatimi çeken bu sarsıntı veya titremenin düşük devirlerde olması. Örneğin vites boşta rölantideyken 1000 devirde. Gaza bastığım zaman devir 400-500'e kadar düşüp hızlandıkça artıyor ve aracın titremesi hız 10-15 km'ye çıktığı zaman kesiliyor. Yavaşlarken de ve frene basıp aracı durdurduğum zaman da devir saati 350-400'e kadar düşüyor ve aynı titreme oluyor. Sadece ses değil kaputun yüksek derecede titrediğini görebiliyorum.

Bir motor ustasına durumu anlattım, araçcı biraz kullandı ve bunun normal olduğunu söyledi. Ben normal olmadığını düşünüyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden konuya yazan herkese teşekkürler

Edit: Başka bir usta vakumla ilgili olabilir diyor. Vakum sistemi ile ilgili hortumlardaki sorunlar giderildi. Şuan titreme %70 azaldı. Sorunun çözümüyle ilgili değişiklik olursa mesajı güncelleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

manuel vites olsa avans ayarının cok kısık olmasından dolayı düşük devirlerde tekleme sarsıntı yapabilir derdim ama otomatik vitesle alakalı bir bilgim yok. manuellerde az yaksın die avans ayarını cok kısıyorlar araç gaz yemiyor ve düşük devirlerde sarsıntı tekleme yapabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...