Jump to content

Motor silk ve diğer benzer katkı maddeleri ve hangi motor yağı?

Guest infsphinx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 107
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Murat b

7

• Dündar

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Merhaba Arkadaşlar,

Bir vesile ile yeni üye olarak aranızdayım. Bir paylaşımın faydalı olabilemsi için doğru sonuca gitmede faydası olmalı diye düşünüyorum.

Herşeyin uzmanı değilim. Ama bu başlık altında Konuşulan Motor Silk in Uzmanıyım. Diğer bir çok katkıyıda piyasa gereği denemiş ve içeriği hakkında bilgi sahibi olmuşumdur.( Cümle çok garip oldu değilmi :))

Reklam tarzında yazmak yerine tartışa tartışa gitmeyi yeğlerim. İlk söylemek istediğim, Motor Silk ;

YAĞ KATKISI DEĞİLDİR

İÇERİĞİNDE YAĞ YOKTUR

YAĞA KARIŞMA ÖZELLİĞİ YOKTUR

YAĞA DİREKT FAYDASI DA YOKTUR

Ne olmadığını yazarsak ne olduğu daha kolay anlaşılır :)

ben başladım...

alieser

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi dündar usta bu motor silk in yağın viskozitesini artıran bir ürün olduğunu söylüyor bu ürünü pazarlayan başka bir arkadaş da bu ürünün yağla hiçbir alakası olmadığını bu ürünün tamamen metal katkısı olduğunu söylüyor...

işte benim kafamı karıştıran açıklamalar bunlar... hepbir ağızdan aynı açıklama çıksa daha güvenilir olacak...

dündar usta sana bi lafım yok belki senin dediğin doğrudur o adam sallıodur ama biz kullanıcılar için 2 farklı açıklama olunca kafa karıştırıyor...

Evet aslında ikiside aynı, ben biraz daha konuyu açayım şimdi ürün ilk konduğu zaman motor içerisinde kimyasal etkileşime geçerek metalle reaksiyona girer micron kalınlığında yüzeysel kaplama gerçekleşir bu süreç 3.500 km civarıdır ve motorun içerinde 150.000 km kalarak sürtünmeyi azaltır, benim yorumumda bu kaplamaya ek olarak yağı ilk koyduğumuzda bu maddeden yağın içindede olduğu ve yağa direk etki ettiği idi( yağın özüne karışmaz , yağı taşıyıcı gibi kullanır ).gerekli süre tamamlandıktan sonra ( 3.500 km ) kaplama gerçekleşir ve motoryağını boşaltsak bile ürün motorun yağ değdiği her yüzeyde yapışmış olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda birkaç soru sorma gereği hissediyorum Ali'ye

1. Yağ değişimlerinden etkilenmiyor ama oluşturduğu tabaka ne kadar süre ile etkisini koruyor. (çok değişik rakamlar verildiği için emin olmak amacı ile sorma gereği hissettim)?

2. Bir sonraki yağ değişiminde (10-15.000 km sonra) az da olsa bir ekleme gerekiyor mu ?

3. Bu sitede bulunan araçların büyük bir kısmı Mazda3 , Mazda6 ,323 ve Astina modellerinde olduğu göz önüne alındığında bunlar için tavsiye edilen miktar ve ürün hangisidir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumda birkaç soru sorma gereği hissediyorum Ali'ye

1. Yağ değişimlerinden etkilenmiyor ama oluşturduğu tabaka ne kadar süre ile etkisini koruyor. (çok değişik rakamlar verildiği için emin olmak amacı ile sorma gereği hissettim)?

2. Bir sonraki yağ değişiminde (10-15.000 km sonra) az da olsa bir ekleme gerekiyor mu ?

3. Bu sitede bulunan araçların büyük bir kısmı Mazda3 , Mazda6 ,323 ve Astina modellerinde olduğu göz önüne alındığında bunlar için tavsiye edilen miktar ve ürün hangisidir ?

merhaba

Motor Silk metal yüzey üzeründe bir tabaka (kaplama) oluşturamaz. 0,2 mikron büyüklüğündeki bor partikülleri sadece mikroskopla görülebilir. Ancak Motor Silk partikülleri metal yüzey üzerinde mikron ölçüsünde ÇİZİK, ÇATLAK VE AŞINMIŞ noktalara kendini ABSORBE eder, emdirir. Bu emilim metal bağıyla olduğu için yağ değişimleri sadece yağı boşaltır.

Prof Dr Ali Erdemir'in söylemi önemli bence ürün ömrü ile ilgili. Profesör ürününün 100.000 deniz mili etkisini koruyacağını söylüyor. Bu yaklaşık 154.000 km eder. Dolayısıyla yukarı yuvarlayan 160.000 km , aşağı yuvarlayan 150.000 km diyebilir. ikiside yanlış değildir.

Aracın Motoruna uygulanan sadece bir çeşit ürün vardır. ( aslında araç motoru diye sınırlamakta yanlış, METALİN METALE SÜRTÜNDÜĞÜ HERYERDE UYGULANIR) Bu Ürün MOTOR SİLK BORON CLS BOND ürünüdür.

alieser

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hemen bir diğer soru geliyor :)

Forumda başka bir konuda tartışmıştık ama ürün açıklamalarında okuyunca ilişkisini merak ettim.

Motordaki Kurumları gidermek amacı ile Carbon Clean denilen yöntemi uygulatmayı düşünüyoruz ama ürün açıklamasında da benzer bir etkisi olduğu yazıyor.

Carbon Clean yöntemi motorun yakıt kısmıyla alakalı iken bu daha çok yağ kısmında etkili gibi görünen bir ürün (kesişme noktaları olduğu muhakkak) .

Motor Silk'in bu konuda tam olarak etki ettiği yer neresi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben zamanında Eski arabama motor silk kullanmıştım.Duman atmasını önlemişti.Fakat satın alırken iki çeşidi vardı.Bunlardan biri atıyorum 60.000 km,diğerdi 150.000 km gider gibi birşey yazıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben zamanında Eski arabama motor silk kullanmıştım.Duman atmasını önlemişti.Fakat satın alırken iki çeşidi vardı.Bunlardan biri atıyorum 60.000 km,diğerdi 150.000 km gider gibi birşey yazıyordu.

Benim de aklımı karıştıran bu oldu ama sanırım o 60.000 yazan başka bir marka.. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de aklımı karıştıran bu oldu ama sanırım o 60.000 yazan başka bir marka.. ???

Hayır ayna markadan iki farklı kalitede olanı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor Silk'in bu konuda tam olarak etki ettiği yer neresi ?

[/quote

Merhaba

Bir insan bilmediği konuda en çok yakışan şey susmak ve araştırmaktır. CARBON CLEAN I çok duydum ama bilgilerim sanal.

Motor Silk in neden kullanılması gerektiğini beraber yaşayalım ;

Motor Silk yapı itibariyle BORİKASİT formundadır.

Motor yağının içine döküyoruz

Söylediğimiz gibi yağa karışamadı. metale temas ettiği noktalarda da karbon kaplı olduğu için reaksiyona giremedi. Ne yapıyor : Motor ısındıkça BORİKASİT molekülleri aktive olup gömlek, sekman, pistondaki  karbonu asitle temizleyip kartere döküyor. (bu yüzden ilk uygulandığında yağ yeni , motor silk bembeyaz olmasına rağmen ilk yağ değişiminde yağ simsiyah çıkar. bu siyahlık motor silk in motorunuzdan temizlediği karbonun siyahlığıdır)

Karbonu temizledikten sonra yağla gömlek arasında dolaşımda olan motor silk metal aksamda moleküler kütlesinin en a yarısını sokabildiği çizik, çatlak ve aşınmış noktalara tutunmaya başlar. bu tutunma işlemi 2500 km de tamamlanır. böylece KOMPRESYON KAÇAKLARI, YAĞ YAKMAYA SEBEP OLAN SEKMAN AŞINMALARI, VERİMSİZ YANMA SAĞLAYAN KURUMLAR, VE MOTORUN GAZA BASTIĞINIZDA SÜRTÜNMEDEN DOLAYI GÖSTERDİĞİ MUKAVEMET 40 KAT AZALIR. 40 kat ÇELİK ve BOR un sürtünme katsayılar oranıdır.

sabah kolay ilk çalışma ( sürtünme 40 kat azaldığından)

kolay devirleme

max hız artması

sibop yollukları hariç yağ yakma

egzozt emisyonu azalması

devir artması (aynı yakıtla)

motor, şanzıman, diferansiyel seslerinin kesilmesi

% 10 civarında yakıt tasarrufu ( 3 yaşında ki araçlarda ortalama)

% 7-18 arası kompresyon, çekiş gücü artması

aklıma geldikçe eklerim :)

alieser

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hmmm o zaman Ali cevaplar herhalde..

2006 yılında ithalatını bıraktığımız teflon içerikli bir ürün var. bordo etiketli. şu an tek ürün.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 yılında ithalatını bıraktığımız teflon içerikli bir ürün var. bordo etiketli. şu an tek ürün.

Ben 2003 yada 2004 de almıştım.Demek odur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali, bilgi için teşekkürler. Anlaşılan ikisi de birbirinden farklı kısımlarda etkili.

Dediğim gibi kesişme noktaları var ama birinin yapılması yeterli değil bu temizlik için . Ayrıca motor yağının ilk kullanım sırasında yağdaki siyahlaşmadan bahsedilmesi çok iyi olmuş..

Kullananlar olası bir şüpheye düşmezler bu durumda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağı yeni koydum motor silk uyguladım diyelim 5.000 km kullandım motor silk iyice etkisini göstermiş oluyor..Peki bu yağ kirlenmiyor mu yani özelliğini yitirmiyor mu dediniz ya simsiyah çıkıyor.. ben ilk kullandığımda yağımı erken değiştirmem gerekir mi yoksa yine normal şartalrdaymış gibi mi değiştireceğim..Teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağı yeni koydum motor silk uyguladım diyelim 5.000 km kullandım motor silk iyice etkisini göstermiş oluyor..Peki bu yağ kirlenmiyor mu yani özelliğini yitirmiyor mu dediniz ya simsiyah çıkıyor.. ben ilk kullandığımda yağımı erken değiştirmem gerekir mi yoksa yine normal şartalrdaymış gibi mi değiştireceğim..Teşekkür ederim..

Merhaba

aslında sorulması gereken sorulardan biri. teşekkür ederim.

Burada belki anlaşılması gereken konu Motor Sİlk uygulanmış motor da yağın yükünün azalıyor olması. bu sebebpten Uygulama yaptığınız yağı normal ömrüne kadar beklyip değişştirmenizde hiç bir mahzur yok. AMA ben Motor Sİlk uyguladığım her yeni arabada genelde 5000-6000 de değiştirdim bugüne kadar. Tekrar etmekte fayda görüyorum. Bu uygulama sonrası yağınızı erken değiştirme gibi bir zorunluluk yok. çünki bor yapısına dönüşmüş bir yüzey üzerinde artık hiç bir atık madde tutnamaz. yani karterde bekler durur. ama nasıl olsa yağ pislendi diyerek değiştiren çok, ben dahil !

alieser

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...