Jump to content

Mini Daha Büyük Modeller Planlıyor !

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mini yetkilileri Clubman modelinin firmanın tek büyük modeli olmayacağını, Countryman'in yerini alacak bir SUV geliştirdiklerini açıkladı.

7vfn27p5.jpg

Başkan yardımcısı Sebastian Mackensen'e göre, Mini Clubman firmanın en büyük modeli ünvanını uzun süre elinde tutamayabilir. 

Yeni Clubman daha önce Mini modellerinin en büyüğü olan Countryman'den 158 mm daha uzun, 10 mm daha geniş ve 119 mm daha alçak. Öte yandan, markanın geleneksel hayranları ise boyuttaki büyümenin markanın değerlerine ters düşmesi anlamına geldiğini belirterek eleştiriler yöneltiyorlar. Başkan yardımcısı Mackense ise bununla ilgili şunları söylüyor: 

“Mini boyut olarak küçük anlamına gelmek zorunda değil. Kendimizi sınırlamamalıyız. Öte yandan, aslında firmamızdan çok yakın zamanda daha büyük bir model beklemiyorum, bunu da belirtmeliyim. Kişisel olarak Mini'nin sadece bir otomobilden daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Gelenekçiler ve hayran kitlesini oluşturan müşteriler tarafından çizilmiş bazı marka sınırları var ve buna saygı duyuyorum ancak dünya da dönmeye devam ediyor. Her şey değişiyor ve gelişiyor, bu kaçınılmaz. Bazen hayatta bir şeye alışırsınız ve bunu değiştirmekte zorlanabilirsiniz ancak yeni olana da zamanla alışır ve faydalarını görmeye başlarsınız”.

Mackensen ayrıca daha büyük bir model çıkartmadan önce müşterilerini ve potansiyel müşterilerini de dinleyeceklerini belirtti ve bir Mini'nin nasıl olması gerektiğinin cevabını en iyi müşterilerin verebileceğini ifade etti. Mini'nin Countryman'in yerini alacak bir model üzerinde çalıştığı biliniyor. Yeni model orijinal SUV formunda olacak.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakında da ismini Midi diye değiştirirler bu gidişle :)

lafı elimden almışsın :) haberi görünce; adı MIDI'mi olacak dedim :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malum Mini Cooper'ın "S" modeli vardı.

Yakın zamanda Mini'den şu şekilde modeller gelebilir

Mini Cooper "M"

Mini Cooper "L"

Mini Cooper "XL"

Mini Cooper "XXL"

Gibi devam edebilir. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ic ve dis tasarimi biraz degistirsin , buyusun artik bence de :) Radikal bir degisiklik sart Mini'ye.. Bence Paceman modeli ile birlikte mini olmaktan cikmisti zaten. Radikal bir degisim lazim kisacasi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mini büyümemeli. Büyüdükçe imajından uzaklaştı. Son derece karşıyım. Herkeslesiyor,sıradanlaşıyor büyüdükçe..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mümin
      Yazan: Mümin
      MINI, tasarımıyla benzersiz bir göz zevkini bizlere yaşatan Superleggera konseptinin seri üretim çalışmalarına başladı.

BMW Yönetim Kurulu üyelerinden olan Peter Schwarzenbauer’ın basına yaptığı açıklamada, markanın Superleggera için çok sıkı bir çalışma içinde olduğunu belirtirken ekonomik anlamda zorlu bir proje olduğunu bildiklerini fakat herkesin bu konu üzerinde çalıştığını ifade etti.

Önden çekişli UKL platformu üzerinde inşa edileceği düşünülen Superleggera, dedikodulara göre hem üç hem de dört silindirli dizel ve benzinli motorların yanında Plug-in hybrid sistemine de sahip olabilir. Hibrit sistemin kullanılması durumunda BMW 2 Serisi Active Tourer plug-in hybrid ile aynı alt yapıyı paylaşabileceği konuşulan model, bu sayede dört tekerlekten çekiş sistemiyle benzersiz bir sürüş deneyimi sunabilir. Hatırlanacağı üzere 1.5 lt’lik 136 BG güç ve 220 Nm tork üreten benzinli motorla birlikte 88 BG güç ve 165 Nm tork üreten elektrik motorunun harmanlandığı 2 Serisi Active Tourer plug-in hybrid’te benzinli motor gücünü ön akslara iletirken elektrik motoru da arka tekerlekleri besliyor.

Eğer işler BMW’nin planladığı gibi giderse 2019 yılında satışına başlanacak olan MINI Superleggera, doğrudan Mazda MX-5’in karşısına çıkarak geniş motor yelpazesi sayesinde bu sınıfta hakimiyetini ilan edebilir.

Kaynak : OtoPark
  • Yeni Oluştur...