Jump to content

Yeni Mazda 3 Pişmanlık

Mazda333
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Turbonun avantajlari oldugu gibi dezavantajlari da vardir.  Turbonun en önemli avantaji, verimi artirmasidir.  Turbonun en önemli dezavantaji ise, güvenilirligi ("reliability") düsürmesidir.  Bildigimiz gibi atmosferik bir motora eklenen bir turbo ünitesi, motorda potansiyel olarak ariza yapabilecek bir birim demektir.  Söyle düsünün, ariza yapabilecek bir turbo ünitesi sizi pekala yolda birakabilir.  Bu da güvenilirlik için eksi puandir.  Motorda en önemli parametrelerden biri de onun mümkün oldugunca ariza yapmamasidir.  Atmosferik motorlarin (turbo motor ile karsilastirildiginda) en büyük avantaji budur, onlarda ariza yapabilecek bir turbo yoktur.

Güvenilirlik konusundan baska, turbo motorlarda "turbo lag" diye adlandirilan bir gecikme söz konusudur.  Turbo egzost sisteminden tahrik alir ve turbonun yeterli devre ulasmasi için önce egzost sisteminin yeterli basinca ulasmasi gerekir.  Bu aradaki gecikme "turbo lag" diye isimlendirilir.  Atmosferik motorlarda (turbo olmadigi için) bir "turbo lag" de söz konusu degildir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mümin :

Abi 182 bg Honda yı test etmiş birisi olarak söylüyorum : 150 bg in altında bir turbolu araç yapacaksa hiç yapmasın zaten.

+1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Bora Yetkin :

Yol sesi arabayla değil yol ile alakalı bence.Yeni asfalt yolda deneyin ses var mı yok mu siz karar verin.

Düzgün asfaltta toyotadan da hondadan da ses gelmiyor. Asıl önemli olan bozuk asfaltta ses almaması. Golf'e ve ya v40'a bir binin isterim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arabanın kusursuz olduğu fikri nasıl oluştu ki? her aracın artısı eksisi vardır. c sınıfı bir araç neticede. binin gitsin bence çok takılmamak lazım:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
20.06.2017 at 09:39, Zealot :

Dünyada atmosferik benzinli motoru severek hâlâ kullanan bir kaç firma kaldı,

Ferrari

Lamborghini

Mazda

Mazda sanırm kendine rakip olarak bunları görüyor =)  

Ben de diyorum bu Lambolar neden bana sicak geliyor :) Bir sonraki aracim Lambo olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

@Mazda333 arkadaşın son zamanlarda başlığını takip etmediği görülüyor. Kapanaın bence. Umarım dizel renault sümbül alıp yoluna devam etmiştir. Kişisel beklentisini karşılamadığını iddia etmesi çok saçma. Aracın satış kataloğunda veriler yazıyor. Oradaki verileri karşılaştırmak için matematik okur yaZarlığı da şart galiba.  Onun dışında bir değer aramak çok saçma geldi bana. Bence konu kilit yesin. 

Bunun dışındaki @Zealot arkaşımızın yazdıklarını yine zevkle okudum. Sana ayrı teşekkür edeyim dedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...