Jump to content

Yeni Mazda 3 Pişmanlık

Mazda333
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aslinda disardan bakildiginda power ile diger alt modellerin farki 18 lik jantlar ve sis farlarindaki krom cerceveler.bu ikisi bu kadar mi degistirir arabayi :) ortalama 7 yi gorsem zaten hic sikinti etmiycem de daha goremedik o degerleri.birde arkadaslar ben sivasta gorev yapiyorum ve orada servis yok.arabanun 6 aylik bakiminda gecikme olursa garantide sikinti cikma olasiligi nedir? Tecrubeli arkadaslar yanitlarsa cok sevinirim..

forumda birçok kullanıcı 6litrede gezıyor,bnce uzun vadede belli km sonrası aracınızın yakıt tüketimi düşecktir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslinda disardan bakildiginda power ile diger alt modellerin farki 18 lik jantlar ve sis farlarindaki krom cerceveler.bu ikisi bu kadar mi degistirir arabayi :) ortalama 7 yi gorsem zaten hic sikinti etmiycem de daha goremedik o degerleri.birde arkadaslar ben sivasta gorev yapiyorum ve orada servis yok.arabanun 6 aylik bakiminda gecikme olursa garantide sikinti cikma olasiligi nedir? Tecrubeli arkadaslar yanitlarsa cok sevinirim..

Tahminimce aracınızın yakması gerek mantıklı değer 7.5-8 lt gibi.  Bİzde 2011 Mazda6 vardı 2.0 otomatik, onunla bile hafif gazlayarak 9.4 lt tüketim elde ediliyordu. Arkadaşımda 1.4 TSI GOLF 150 HP DSG var, o bile  ortalama 7.6 ile geziyor. 

Belki benzin aldığınız yeri değiştirmeniz veya lastik basınçları düşükse yükseltmeniz iyi olacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüketim kullanım şekline çok bağlı. Ben artık çok gerekmedikçe trafiğin fazla olduğu saatlerde çıkmıyorum ve  bilmediğim güzergahlara girmemeye calışıyorum, bildiğim açık ve düz yolları tercih ediyorum ha bir de manuel vites olduğu için en uygun devri de kendim ayarlıyorum ve sakin de kullanınca benzin üzmüyor.

Yaz dönemi klima açıldığı zamanlar; ben genelde klimayı da pek açmıyorum.

Fakat senin arabada fabrika çıkışında bir ayarsızlık veya başka birşey de olabilir.

Tahminimce aracınızın yakması gerek mantıklı değer 7.5-8 lt gibi. Bİzde 2011 Mazda6 vardı 2.0 otomatik, onunla bile hafif gazlayarak 9.4 lt tüketim elde ediliyordu. Arkadaşımda 1.4 TSI GOLF 150 HP DSG var, o bile ortalama 7.6 ile geziyor.
Belki benzin aldığınız yeri değiştirmeniz veya lastik basınçları düşükse yükseltmeniz iyi olacaktır.

Benzin olarak 2006'dan beri sadece PO kullanıyorum. Çoğu kişi PO'yu kullanmıyor galiba fakat en iyisi o. Buna gerekçe olarak 2010-2011 arasında spor motosikletimle yaşadığım deneyimi gösterebilirim. Birgün PO dışında Opet ve Shell'den benzin alayım dedim, yaz sıcağının da etkisiyle motor resmen vuruntu yapıyordu. PO'da vuruntu yapmıyordu, tahminimce Opet ve Shell yanabilirliği arttırıcı ek kimyasallar katıyor ve o da motora iyi gelmiyor olmalıydı. PO 'nun bulunmadığı yerde sadece TOTAL ve ELF'ten alıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende sabah sivasa gidecegim mersinden.bu sefer shellden almayi dusunuyorum.bakalim bi farklilik olacak mi.o da olmazsa servise gostermek lazim.cunku suan 9.2 ortalama gozukuyor.3 gunluk uzun yol ve sehir ici ortalama deger.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende power ile diğer donanımlar arasındaki görüntü farkını şöyle açıklayayım: En başta dediğiniz gibi 18" jantlar aracın yandan görüntüsünü çok fazla değişitiriyor, ayrıca power da  bulunan led gündüz farları+ bi xenon farlar+ led arka farlar da aracın hem önden hemde arkadan elit bir araç olarak gösteriyor. İçerde de power donanımda bulunan aktif sürüş ekranı ve bose ses sistemi ancak üst sınıf otomobillerde alınabilecek donanımlar (direksiyonda bulunan f1 viteste extrası)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

.birde arkadaslar ben sivasta gorev yapiyorum ve orada servis yok.arabanun 6 aylik bakiminda gecikme olursa garantide sikinti cikma olasiligi nedir? Tecrubeli arkadaslar yanitlarsa cok sevinirim..

Hangi servise gitmeyi düşünüyorsanız, bir telefon açıp gecikeceğinizi bildirin. Anlayışlı davranırlar. 6 ay 7 olmuş, pek bir sıkıntı çıkarmazlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüketim için şunları söyleyebilirim. Daha önceki araçlarınızda az yakıpta bu araçla mı çok yaktınız? Eger öyleyse belki teknik bir hata var olabilir servis ile görüştünüz mü?

Çünkü yakıt tüketimi kullanim, yol, hava, trafik şartlarına göre çok değişkenlik gösterebilir. Öğretmenim dermişsiniz acaba tayin vs dolayısı ile şehir değişikliği yaptınız mı? Sakin bir şehirden kalabalık bir şehire geçmekte ciddi artış gösterir. Ben de ikinci nesil 3 var ve tüketim ortalamam 7lt. Sakin, kurallar çerçevesinde kullanırım. Ama bir depo benzin ile şehir içinde 800km yapmışlığımda vardır, 500 km yapmışlığımda. Benimki tamamen kullanım ile alakalı tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok sehir degismedi ayni sehir.servis ile gorustugumde arabanin yeni oldugunu 3000 den sonra yuzde 40 azalacagini soylediler.arabayi kullandikca motor parcalari bir butun olacak ve bu da tuketimi etkileyecegini soylediler.en son 600 kilometrelik mersin sivas arasi klima acik 2 kisi ve arac oldukca doluydu 6.2 lt ortalama.uzun yolda daha da dusecegini dusnursek memnunum aslinda.ancak sehirici suanda cok gozukuyor.biraz daha bekleyecegim.dusmezse eger ya satmayi yada lpy uyumu varsa taktirmayi dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birşey merak ettim,6 aylık aracı neden bakıma götürmek gerekir.Benım bildiğim 10 binde yada yılının dolduğunda olması gerekmiyor mu?bir önceki aracımıda sıfır almıştırm onda yoktu böyle birşey.Enazından antalyada böyle birşey yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servis bana 6 ay ya da 10 bin demişti ben 10 binde götürdüm..gerçi bu hızla giderse kilometrem 10 bini 5-6 ay civarında dolduracağım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok sehir degismedi ayni sehir.servis ile gorustugumde arabanin yeni oldugunu 3000 den sonra yuzde 40 azalacagini soylediler.arabayi kullandikca motor parcalari bir butun olacak ve bu da tuketimi etkileyecegini soylediler.en son 600 kilometrelik mersin sivas arasi klima acik 2 kisi ve arac oldukca doluydu 6.2 lt ortalama.uzun yolda daha da dusecegini dusnursek memnunum aslinda.ancak sehirici suanda cok gozukuyor.biraz daha bekleyecegim.dusmezse eger ya satmayi yada lpy uyumu varsa taktirmayi dusunuyorum.

Senin araç otomatik vites mi? Otomatik viteste devri araç kendi kafasına göre ayarladığı için ekonomik devir tutturmak imkansızlaşıyor.Ben uzun yollarda hafif yokuş aşağı veya hızımı hafifçe azaltmak istediğimde vitesi boşa atıyorum, istediğim devire alıyorum o sayede de iyi benzin tasarruf ediyorum, otomatik olsa böyle imkanlar yok. Klima yerine çoğu kez sunroofu açıyorum öylelikle rüzgar sesi ve öndeki aracın egzosu gelmiyor. Ha bir de aracın içinde ses tesisatı, aksesuar, ve gereksiz hiçbir ağırlık koymuyorum, jant fabrika çıkışı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birşey merak ettim,6 aylık aracı neden bakıma götürmek gerekir.Benım bildiğim 10 binde yada yılının dolduğunda olması gerekmiyor mu?bir önceki aracımıda sıfır almıştırm onda yoktu böyle birşey.Enazından antalyada böyle birşey yok.

abi 10bin km klasikleşmiş bir rakam,ama işin mantığı konulan yağın kaç km boyunca özelliğini kaybetmeden çalısabiliyor olması yağ değişimin mantıgı budur.

önceden ne yarı sentetik ne tam sentetik yağlar yoktu bakım10bin km standartdı..teknoloji gelişti,yağlarında kullanım ömürleri teknoloji ile paralel uzadı,,

tamamen servis çakallığı olarak görüyorum bu işi,,herkezın 10bin iken 15bin 20bin hatta 30bine bile yükselttiler,,ama sevgili mazdacığımız(araclarına dokunmak isteyen servislerimiz)5bine düşürdüler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi 10bin km klasikleşmiş bir rakam,ama işin mantığı konulan yağın kaç km boyunca özelliğini kaybetmeden çalısabiliyor olması yağ değişimin mantıgı budur.

önceden ne yarı sentetik ne tam sentetik yağlar yoktu bakım10bin km standartdı..teknoloji gelişti,yağlarında kullanım ömürleri teknoloji ile paralel uzadı,,

tamamen servis çakallığı olarak görüyorum bu işi,,herkezın 10bin iken 15bin 20bin hatta 30bine bile yükselttiler,,ama sevgili mazdacığımız(araclarına dokunmak isteyen servislerimiz)5bine düşürdüler.

İlk kullanımda yağların 10 binde değişmesi çok mantıklı, otomobil motoru yeni üretilmiş ve çalıştırılıyor, motorda mikro boyuttaki metal elementler yağ vasıtasıyla temizleniyor, buna türkiyedeki sanayiciler motordaki çapak temizlenmesi diyor, daha sonraki kullanımda daha uzun süreli kullanılabilir bu yağlar. 2012 MAZDA 3 otomobilimi 6 ay önce aldım, tatilde klima açık olarak 37 litre gaz ile 500 km yol geldim uzun yol olarak, yakıt çok ekonomik, fakat kalkışlar hariç gaz çubuğuna ayağımın altında tüy varmış gibi dikkatli kullandım. Ortalama sürat 100-130 arası idi. Ben yakıtından çok memnunum. Sanırım yakıttan şikayet eden arkadaş aracı yeni olduğu için motor sesinide yeterince duymadığından gaza fazla yükleniyor, ilk zamanlar benim içinde aynı şeyler söz konusu idi, zamanla alışıp yakıtı düşecektir. Ayrıca ilk kalkışta ve düşük viteste hızlanırken benzinli araçlarda 12-16 litre göstermesi her otomobil için normaldir, devrini alınca yakıt düşer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adaşım artık forumda tecrübeli sayılırsın. Bu sorunun yanıtını biliyor olman lazım bence. :)

Antalya'da böyle bir şey yok derken. Antalya'da satılan otomobiller yılda 1 defa mı bakıma giriyor ? Hayır öyleyse bunu her yerde bence dile getirme. Antalya'nında boku çıkar yoksa aynı İstanbul gibi.  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

parayı dövize yatırdım bekliyorum bu yönetim ülkeyi batırdığında belki bana skyactiv yolu görünebilir ama sen böyle yazıp beni korkuttun dövizi bozdurup tekrar miraiye dönesim geldi alan pişman alamayan zaten pişman

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam arkadslar 1 aylik mazda 3(motion) tecrubelerimi paylasayim.performans tatmin edici degil.yol sesi aliyor ozellikle bozuk yollarda cok rahatsiz edici.yakit soylenenden cok daha fazla 9 10 lt asagisina dusmedi hic.konfor normal.i-stop kafasina gore calisyor.en basitinden sag arka kapi cami patladi 2 hafta bekledim.birde bakimlarinin 6 ayda bir oldugunu duyunca iyice sogudum.satarken gunlerce beklemeniz ve zarar etmenizde cabasi.aracin biraz tatmin edici yani varsa o da goruntusu.ancak o da kirmizi ve powerlarda daha baskin.motion ve beyazlar o kadar dikkat cekici degil.benim icin en gusel yani direksiyon hissi keyif veriyor.ama bu kadar olumsuz yani varken onun da tadini cikaramiyorsun.acikcasi ben pisman oldum.konustugum bi kac kiside ayni seylerden sikayetci.bana bu saatten sonra teselli olacak tek sey yakit tuketiminin dusmesi olur.1000 km oldu.saygilar sevgiler iyi bayramlar...

Aracı satın almadan evvel test sürüşü yaptınız mı ?

İ-Stop hakkında kullanım kılavuzunu hiç okudunuz mu ? Yada internette vs hiç bir araştırma yaptınız mı ? Mazda'nın İ-Stop teknolojisi. Japonya'da yılın teknolojisi ödülünü almıştı geçmişte.

Şöyle basit bir video var, İ-Stop buluşunu anlatan.

Aracı aldığınız bayi, servis-bakım konusunda. Yılda 1 yada 10 Bin km'de hangisi önce dolarsa diye bir bilgimi verdi. Eğer öyleyse bu durumu Mazda Türkiye'ye iletebilir. Hatta bayiye dava açabilirsiniz. Tabi bu durumu ispat edebiliyor olmanız lazım.

Yoksa bu 6 ay bakım bilgisini aldıktan sonra mı öğrendiniz. Eğer öyleyse üzgünüm ama burada kusuru biraz kendinizde aramalısınız. Şahsen ben bir şeyi satın almadan evvel. Satın alma sonrası hizmetlerini araştırırım. Burada tüketici olarak daha bilinçlenmek gerekiyor.

Bende aynı Burak abi gibi aracı İstanbul Parkta test edenlerden birisiyim. Öncesinde de Arabam.com editörü Alper Güler ile birlikte. 2 Mazda sever arkadaşımla birlikte, aracın canını okurcasına test etmiştik. Defalarca 0-100 km testi, defalarca devirli kullanım ve viraj performansı testi...En son aracı park ettiğimizde aracın arka fren balatalarından duman çıkıyordu !! Bu haldeyken bile biz sizin gördüğünüz yakıt sarfiyatını hiç görmedik. Maksimum 8.8 Litreyi görmüştük...oda maksimum devirlerde..

Şehir içi aracı kaç km kullanıyorsunuz ? Günlük kullanımınız ne şekilde ev-iş-ev şeklinde mi ?

Ses yol sesi konusunda Japon otomobillerinden. Daha doğrusu "C" segmenti otomobillerden çok fazla bir beklentiniz olmamazı lazım bence.

Aracı bir tek siz mi kullanıyorsunuz ? Başka kullanıcı var mı ?

Yeni teknoloji otomobillerde artık rodaj vs muhabbeti kalmadı diye biliyorum. Yani ileride %30 - %40 yakıtınız düşer diye bir beklentiye girmeyin. Bence sürüş şeklinizi bir gözden geçirmelisiniz. Araçta ki yolcu sayısı, bagaj ağrılığı, hava koşulları, açık cam, açık klima, lastik basınçları vs hepsi etken faktör. Ama en önemlisi sürüş şekli.

Gelen yanıtlardan sonra sizde çekimser kalmışsınız. Öyle ki uzun yolda arabayı tanıma şansım olacak demişsiniz. Bence alışma ve tanıma evresi daha tamamlanmamış. Haliyle de düşüncelerinizde değişiklik olacağını düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Performansa katılıyorum.Ben v40 tan passata insignaya kadar surdum bozuk yolda ses almayan yok. Yakıt ilk kullanırken 7.4 tu ot bu arada şimdi 6.6 ya düştü. Ha biraz daha yalıtım olsa evet iyi olurdu aracı kullandıkça seviyirsun yüksek hızlarda güven veren aerodinamiği mükemmel ender araçlardan biri mazda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...