Jump to content

Yüksek oktanlı benzin

Guest uyumsuzelement
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu bölgede geyik yasak. yani en azından belli dozdan sonrası yasak :D

ben artık geyik yapmıorum zaten forumlarda amirim.

not:haddimi aştımsa tüm masda severlerden ösür dilerim  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yaklaşik 6 aydır 97 oktan kullanıyordum(hani araba iyi kaçıyor,az yakıyormuşya :D),tüketim bu ay 11.5 lt'ye çıktı.Son seferde 95 oktanla doldurdum depoyu,kullanım tarzım aynı olmakla beraber yol bilgisayarı şu an 10.2 lt'de.Psikolojik mi bilmiyorum ama durum böyle :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yaklaşik 6 aydır 97 oktan kullanıyordum(hani araba iyi kaçıyor,az yakıyormuşya :D),tüketim bu ay 11.5 lt'ye çıktı.Son seferde 95 oktanla doldurdum depoyu,kullanım tarzım aynı olmakla beraber yol bilgisayarı şu an 10.2 lt'de.Psikolojik mi bilmiyorum ama durum böyle :D

2000cc aşağısındaki motorlar için 95 oktan üstü çok gereksiz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özür dilerim ama bir sorum olacak.

Muratın araba 1600cc lik bir motor. Bu araba için 10litrelik harcamadan bahsediyor. Diğer markalar  5-6-7 litreden bahsederken bu ne iş? Arıza mı rodaj mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok yani şaşırmamın sebebi

tombak'ın hem eski teknoloji, hem 2.0 motor, hemide otomatik, hemide benim gibi ağır tonajı taşırken Ş.İ. 10litre yakmasından sonra bu rakamlarınız beni şaşırttı da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aklıma sonra geldi diğer şıkları da sorayım. :D

Gaz pedalı düşmanlığı mı? :D

Normal mi?  :o

en kuvvetli ihtimal gaz pedalının belini doğrultamaması gibi gelio bana :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

agam sanırım problem birden fazla. şöyle ki; sen Yalova'dasın ve trafik sıkışıklığı diye bir problemin yok ama bu adamlar dünyanın en büyük köylerinden biri olan İstanbul'dalar. Bir noktadan diğer noktaya ulaşabilmeleri çoğu zaman mucize olarak değerlendiriliyor :D

ikinci sebep de 1600cc-105hp-145Nm torklu motorun yaklaşık 1.5 tonluk arabayı götürmeye çalışması. tombak kaç kilo bilmiyorum ama 2000cc-115hp-172Nm torklu motorun daha az yakıtla daha fazla iş görebilmesi. ;):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...