Jump to content

Mazda 323 Arkadan Gelen Vınlama Sesi

Kmurat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sayın forum üyeleri,
94 mazda 323 1.6 lpgli aracımı aldığımdan günden itibaren park ettikten yaklaşık bir saat sonra arkadan 2-3 sanyelik bir vınlama sesi duyuyorum ve bu durum 20-30 dakikalık peryotlarla tekrar etmekte.tamirci elektrik sorunu ,elektrikçi lpg sorunu,lpgci egzos sorunu diyor.Kısacası daha sorunun ne olduğunu dahi bulamadık.
Aranızda böyle bişeyle karşılaşan veya duyan varmı acaba.
Şimdi farkettim konuyuda yanlış yere açmışım kusuruma bakmayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı ses benim aracımda da var hatta konusunu bile açmışım 323 bölümünde lakin bende bulamadım hatta sesin geldiği sırada kaputu açtım, arabanın altına girdim , velhasıl bir türlü nereden bu sesin geldiğini tespit edemedim, tahminime göre bir basıç tahliye valfi çalışıyor ve galiba benzin deposuyla alakalı bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer dediğiniz gibi depoyla alakalı bişeyse tehlikeli bir durum değilmi? sonuçta tahliye edilen şey benzin buharı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanmam , tehlikeli değildirde , tam olarak nasıl bir valf olduğunu ve tam yerini ögrenmek isterdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen dediğiniz gibi bende tam olarak emin olmak isterdim. Fakat bişey dikkatimi çekti benzin depo kapağını ne zaman açsam dışarıya hava çıkışı oluyo öyleki akşam park ederken havayı tahliye ettiğim halde sabah daha çalıştırmadan depoyu açıyorum yine hava çıkışı oluyo

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Sorun çözüldü :-) 

Meğer ses hava çıkış sesiymiş. Benzin deposu hava tahliye hortumunun ucundaki filtre tıkanmış ve hava basınçla çıktığından ses yapıyomuş. Usta filtreyi iptal etmiş şuam ses filan yok depoda hava yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...