Jump to content

Torque Tuning

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 126
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

22

• redrock

10

• NeBiAnd

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

şu ana kadar hep duyup gördüğüm %25hp, %35tork reklamlarının altında yalnızca turbo dizel araclara uygulanmaktadır yazısını okumusumdur.. bizimki ne dizel ne de turbosu var.. belki chip yapıp vites oranlarını kurcalayarak bişeyler yapılabilir ancak dizellerde yapıldıgı gibi bi 10dk da takılan bi ara üniteyle bu değerleri almamızın imkanı yok bence.. hatta ne yaparsak yapalım turbo, nos ve motoru değiştirip daha yüksek hacimli bi motor takmak dısında 13hp güc artısını hiçbişekilde elde edemeyecegimizi düsünüyorum :)

vites oranlarıyla filan işimiz yok İrfan,ayrıca bizim arabalara modül olmuyo,direk chip olayına giriceksin...ben sana 8 hp garanti veriyorum,Best servis halleder o işi...ama 13 hp olayını duyunca acaba olur mu diye geçirdim içimden,adamlar ısrarla olur ama arabanın işletim sistemini bir görelim dediler  ;) ayrıca bu yapılan işlemin arabaya hiçbir zararı yok...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 araçlarınıza chip tuning uygulanabilirliğini kontrol etmek için öncelikle bir tane aracı incelememiz gerek. Çünkü araçlarda ne tip işletim sistemi var bakmamız gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 araçlarınıza chip tuning uygulanabilirliğini kontrol etmek için öncelikle bir tane aracı incelememiz gerek. Çünkü araçlarda ne tip işletim sistemi var bakmamız gerekir.

Bu incelemenin araca herhangi bir zararı varmıdır ?

Daha doğrusu.. Nasıl bir inceleme olacak bu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araca herhangi bir zararı olması sözkonusu değil. Yapılacak iş, aracınızdaki ECU, yani motor kontrol ünitesinin ne marka ve model olduğuna bakmak buna göre de sizin araçlarınıza chip tuning uygulanıp uygulanamayacağını belirlemek olacak. Birçok farklı ECU üreticisi var. Bosch, Siemens, Magnetti Marelli, Delphi gibi avrupa üreticilerinin yanında, Denso, Keihin gibi uzakdoğu üreticileri de var. Avrupa olanlara bu işlem yapılabiliyor, ancak çoğu uzakdoğu üreticine yapılamıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

Bizimkiler de kesin yapılamayanlar arasındadır o zaman, bu gibi ihtimalli işlerde hiç kazanamadım şimdiye kadar... :)

abi böyle düşünürsen hiçbir zaman kazanamazsın... yüreğini ferah tut böle düşünerek o düşündüğün ihtimali üzerine çağırma... :D

bi bakılsın belkilim bosch dur... belli mi olur ... ben de hiç ihtimal vermiom ama gene de çiçekler böcekler olarak düşünüom hadi inşallah ... :D 13 bg var işin ucunda abi... aman diim... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir çok uzakdoğu üreticisi de artık araçlarını Avrupa'da ürettiği için ECU olarak Avrupa bir marka tercih edebiliyor. Yeni nesil hemen hemen tüm turbo dizel araçlarda Bosch ECU çıkıyor. Ancak, benzinli modellerde bu belli olmuyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim guzular avrupa pazarı için getirilenlerden ise Bosch vs.olma ihtimali olabilir.Uzakdoğu ülkeleri için Denso vs.kullanılmış olabilirler.İstermisin sedanlara Bosch,hetçbeklere denso kullanmış olsunlar. 8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

Bizim guzular avrupa pazarı için getirilenlerden ise Bosch vs.olma ihtimali olabilir.Uzakdoğu ülkeleri için Denso vs.kullanılmış olabilirler.İstermisin sedanlara Bosch,hetçbeklere denso kullanmış olsunlar. 8:)

süper olur da tersi olursa oturup ağlarım abi... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili bir servis ile iyi ilişkileriniz varsa aslında onlara da bu motorlardaki işletim sistemi ne marka diye sorabilirsiniz. Ama en temizi yine kontrol etmek tabi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir çok uzakdoğu üreticisi de artık araçlarını Avrupa'da ürettiği için ECU olarak Avrupa bir marka tercih edebiliyor. Yeni nesil hemen hemen tüm turbo dizel araçlarda Bosch ECU çıkıyor. Ancak, benzinli modellerde bu belli olmuyor...

Bildiğim kadarı ile bizim araçlar Japonya menşeili o bakımdan ümidim bir anda kırıldı.

2. sorum şu. Bu tür uygulamaların motora bir zararı varmı kısa veya uzun vadede ? ve bu uygulama yapılırken aslında şu da yapılmalı diyeceğiniz birşey sözkonusu mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim için pek farketmez Biran, İstanbul'a kadar bunu yaptırmaya gelmemiz zaten zor da Erman'ı kim teselli edecek? :D

Sana 3 kişi garanti sayarım.Volkan,İrfan,Okan belki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Basit bir chip tuning uygulaması aracınızın herhangi bir aksamına zarar vermez. Yapılan iş özetle ve  basitçe, ateşlemeyi biraz geri çekip enjeksiyonu arttırıp ve kelebek ayarları gibi birkaç parametre ile oynayarak fabrikasyon olarak sınırlandırılmış gücün bir kısmını açığa çıkartmaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...