Jump to content

3. Nesil Mazda 3 İnfotainment Sistem Güncelleme (Görselli Anlatım)

ikarayel
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Boot loop denen bir durumu yaşamış olma ihtimalin çok yüksek.http://mazda3revolution.com/forums/2014-2016-mazda-3-skyactiv-audio-electronics/104730-index-infotainment-project.html linkteki konudan boot loop ile ilgili bir bölüm var okuyup denemen de yarar var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Arkadaşlar herkese iyi geceler,

Sırasıyla 56.00.511A/512A/513B -EU/ADR yazılım versiyonları denemiş birisi olarak sizlerle birkaç deneyimimi paylaşmak istiyorum.

En son 513B versiyonunu kurduktan sonra AIO V.1.48 i yükledim. Fakat bazı problemler ile karşılaştım. Bunlar GPS datalarının alınamaması sebebi ile navigasyonun çalışmaması (GPS bilgisine baktığınızda hiçbir uydu bilgisi yok) ve Speedometer'deki enlem ve boylam ibarelerinin sıfırda kalması gibi. Bazı forumlarda bu sorunu aşmak için bir yol gösterilmiş fakat ben denedim bir işe yaramadı.

Metod şöyle. Arabanın kapısnı açtıktan sonra en az 35 sn. kadar bekliyorsunuz. Ardından start butonuna basıyorsunuz veya arabayı çalıştırıyorsunuz. Ardından nav sd kartını çıkarıp takıyorsunuz. Speedometeri başlatmadan önce nav uygulmasını başlatıyorsunuz. Daha sonra yeniden kapatıyorsunuz.

Belirttiğim gibi bu metod bende hiçbir işe yaramadı. Bende çözüm yolu olarak yurtdışı forumlarından şu an en sorusunsuz çalışan yazılım versiyonunu araştırdım. Bu işin piri olan çoğu abi 230 versiyonunun en sorunsuz ve stabil çalışan versiyon olduğunu belirtiyorlar. Bende hemen yazılımımı 230 versiyonuna downgrade ettim. Bu işlemi yaparken önce,

Reinstall: https://mega.nz/#!74RFCKDI!o_MpzdpKF5S74mna4kkLZ3M6Xnhg_sBi2A3zMil5uXo

ardından,

Failsafe: https://mega.nz/#!yxARmAiL!39GHAbINBiscYpSM4GMZautD8UcPn6W7IdySbMovck8 dosyasını yükledim.

Az evvel yükleme işlemi bitti.  Siutsch tarfından geliştirilen  AIO V.1.49 u yükledim. Herşey sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

AIO V.1.49 ile speedcam patchlerini kurdum. Tweakler yüklenirken nav sd kartını yuvasından çıkardım. İşlem bitikten sonra kartı yuvasına taktım.

Kartı takmadan önce speedcam linkini verdiğim adresten önce download tuşuna, ardından igo txt butonunun üzerine tıklayarak güncel zipli dosyayı indirebilirsiniz. Zipli dosyanın içindeki speedcam.txt dosyasını sd kartta content/speedcam klasörünün içine kopyalayıp, ardından sd kartınızı yuvasına takabilirsiniz.

Az evvel Yalova Topçular arasında birebir denedim. Hız kameralarının yerlerini bilen birisi olarak, kesinlikle doğru bir şekilde gösterdiğini ve uyardığını sizlerle paylaşabilrim.

Bir diğer önemli not Android Auto ile ilgili. AA yu kurduktan sonra aracınızda kesinlikle fabrika ayarlarına geri dönme işlemini yapmayın. Alet Mazda logosunda takılıp kalıyor. Bazı arkadaşlarda AA çalışmayabilir. Bunun sebebi AA headunit değil. Sebebi Google Play Services ile alakalı. Eğer Google Play Services en güncel versiyonda ise onu 9.0.83 versiyonuna düşmeniz gerekiyor, ardından AA çalışıyor.

Not: Yukarıda paylaştığım bilgiler tamamen kendi aracımda deneyip birebir gözlemlediğim bilgilerdir. Uygulama sonucu oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumdan sorumlu olmadığımı belirtmek isterim.

Herkese iyi geceler...

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

bir sonraki sürümde digital saat seçeneği gelirse araç içinde çok güzel durur inşallah böyle güzel ve kolay yapılabilecek eklentileri ile gelir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dijital saat derken; ekranı kaplayan bir saat uygulaması diyorsanız, var öyle bir uygulama diye biliyorum. MazdaRevolution sitesindeydi sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
10/5/2015 at 20:48, ikarayel :

3-) Aracımız belli bir süre(25 dk) herhangi bir işlem yapılmazsa(start-stop sistemli araçlar)

otomatik olarak gücü kesecektir.Bu yüzden yazılım yüklenirken 5 dk aralıklarla fren pedalına basıp start tuşu göstergesinin yeşil olmasını bekleyeceğiz.Ondan sonra frenden ayağımızı çekeceğiz.Böylece araba güncelleme sırasında kapanmayacak.  

Buradaki yeşil yanması olayı sanırım otomatik olanlarda. manuel olanlarda debriyaja basmak gerek. Yönlendirmede kafa karışmaması için bunu da ilk sayfadaki açıklamaya ekler misiniz ? 

Bende dosyaları indirdim ve yarın manuel aracımda deneyeceğim. cmu150_EU_56.00.512A nın failsafe ve reinstall dosyalarını indirdim.

İnfotaintment Sistemi Müzik Veri Tabanı Güncelleme ile uğraşmasam da olur değil mi ? Bunun ne gibi faydalarını gördünüz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 hours ago, Mümin said:

Buradaki yeşil yanması olayı sanırım otomatik olanlarda. manuel olanlarda debriyaja basmak gerek. Yönlendirmede kafa karışmaması için bunu da ilk sayfadaki açıklamaya ekler misiniz ? 

Bende dosyaları indirdim ve yarın manuel aracımda deneyeceğim. cmu150_EU_56.00.512A nın failsafe ve reinstall dosyalarını indirdim.

İnfotaintment Sistemi Müzik Veri Tabanı Güncelleme ile uğraşmasam da olur değil mi ? Bunun ne gibi faydalarını gördünüz ?

Özel bir sebebiniz yoksa cmu150_EU_56.00.513B verisyonu yükleyin. Şuan EU modeller için en son sürüm bu. Müzik veritabanını güncellemek zorunda değilsiniz. Tek olayı, mp3 dosyalarındaki eksik albüm kapak ve parça bilgilerini getirmesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

merhaba benim araçta yazılım versiyonu 31 ve ben bunu 56 ya yukseltmek istiyorum. Direk 56 yı yuklesem sorun olurmu yoksa once 33 yada arada başka versiyonlar varsa onları yuklemek zorundamıyım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3revolution sitesi, v29 ve altı olanların önce v33'e yükseltilmesi gerektiğini yazmış. Sizinki v31. Emin olamadım şahsen.
Yerinizde olsam bu ilk adımı serviste yaptırırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yabancı forumlarda da araştırdım v56 geçmek için v33 yuklu olması gerekiyor. Onun için once v33 yükleyeceğim.

Bu arada forumda bir çok kişi benzer uygulamalar paylaşmiş ama bu linkteki programı deneyen var mı. Uygulaması oldukça kolay görünüyor

http://mazdatweaks.com/ 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

OS güncellemesi konusunda, aman ha; Sistemin uyumaması için 10-15 dakikaya bir fren pedalına basmayı unutmayın. Doğacak olası sorunlar karşısında servis pek anlayışlı olmayabilir.

Tweak'lerle ilgili olarak; Seviyorum ben onları. Tavsiyem, bir şeyi kurarken nasıl kaldırılacağı noktasını da tedbir olarak elde bulundurmalı. Bir de hangi OS sürümü ile uyumlu olduğunu da teyid etmek lazım. Sıkıntı olmasın sonra...

Şu an ben EU 56.00.513B'yi yeni kurdum. Hiç tweak yok. Tekrar bir eleme yaparak bir şeyler kurmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Devrim Babacan :

OS güncellemesi konusunda, aman ha; Sistemin uyumaması için 10-15 dakikaya bir fren pedalına basmayı unutmayın. Doğacak olası sorunlar karşısında servis pek anlayışlı olmayabilir.

Tweak'lerle ilgili olarak; Seviyorum ben onları. Tavsiyem, bir şeyi kurarken nasıl kaldırılacağı noktasını da tedbir olarak elde bulundurmalı. Bir de hangi OS sürümü ile uyumlu olduğunu da teyid etmek lazım. Sıkıntı olmasın sonra...

Şu an ben EU 56.00.513B'yi yeni kurdum. Hiç tweak yok. Tekrar bir eleme yaparak bir şeyler kurmak istiyorum.

gonderdigim linkteki programı bilgisayara kurdum. Acıklamalar kısmında uyumlu versiyonları acıkça yazmış.Kolay kullanışlı olmuş Tweakler içinde hem kurma hem kaldırma seçenegi var. henuz deneyemedım ama bir bakın isterseniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Merhabalar. Pazartesi günü İzmir Yeni Mazda servise gittim. Yaklaşık 3 hafta kadar önce aldığım m3'üme sistem güncellemesi yaptırmak ve servisle bir nevi tanışmak için :)

Aldığımda 56.00.230'du versiyon. Şuan 59.00.443EU N şuan ki versiyon. Müzik vers. 7.000

Sanki eskiye göre biraz yavaş açılıyor gibi ama onun dışında dokunmatik biraz iyileşmiş,ufak tefek teklemeler oluyordu. Park sensöründe ekranda araç yatay duruyordu artık dikey duruyor. Başka değişen bişey yok ama sanırım. Rutin kullanılanlarda en azından. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında 513 var, son sürüm (hatta belki bir üstü de var), ama Beta olduğu için servis yüklememiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...