Jump to content

3. Nesil Mazda 3 İnfotainment Sistem Güncelleme (Görselli Anlatım)

ikarayel
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Güncellemeyi yaptıktan sonra fabrika ayarlarına resetlediğim için benim i-stop kayıtları da uçtu ancak resetlemeden önce mi gitti bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cmu150_EU_56.00.230A çıktı hayırlısı ile bu akşam yüklicem bakalım...

Hazır denemişken şu açılıştaki hız uyarısı ve giderken dokunmatiğin kapanmaması ayarlarını da deneyip bilgi veririm. Ayrıca geri görüş kamerasındaki çevrenize dikkat edin uyarısı ile albüm kapağı olmayan mp3 lerde kapağın siyah görünmesi olayını iptal eden ayarları da deniyecem bakalım.. Son olarak video oynatma için bir komut dosyası buldum ona da bakarım.

Bunun yukarıdaki paylaşımlar ile arasındaki fark nedir acaba? hangisi ile yapalım güncellemeleri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu güncellemeyi yaptım ama rvm de sorun yaşıyorum aynı sorunu yaşaayan var mı ? araç çalıştırıldıktan sonra 1 kez kapatıp açmaz isem devrede olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu güncellemeyi yaptım ama rvm de sorun yaşıyorum aynı sorunu yaşaayan var mı ? araç çalıştırıldıktan sonra 1 kez kapatıp açmaz isem devrede olmuyor.

Hayır hiç sorun olmadı bende. Başka bir şeyle ilgili olabilir diyeceğim ama... bilemedim.

Harika olmuş, elinize sağlık.

Teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada ayrıntılı olarak incelenmiş. Şimdilik bu konuda Mazda'dan herhangi bir açıklama yok ama beklentiler çok büyük Mazda revolution baskısını arttırıyor.Bu konuda bir açıklama olursa yine buradan paylaşacağım.1800 liralık navigasyon sd kartı satan Mazda'dan benim kısa vadede bir android auto yada iOS CarPlay beklentim yok.

Bunu yaparlarda yeni modellere yaparlar kesin (carplay).....Millet arabayı değiştirsin diye :))))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@ikarayel müzik veritabanı güncellemesinde, vın serisini neye göre seçiyoruz? bu arada normal güncellemeyi yaptım bitti tekrar elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şahsen ben ne seçersem seçeyim, ne indirirsem indireyim, benim araç Müzik Veritabanı dosyasını görmüyor. USB'de dosyanın bulunamadığını yazıyor.

Ha, şu var; Aslında ben Gracenote veritabanını güncellemeye değil, iptal etmeye uğraşıyorum. Çünkü MP3'lerimdeki bazı bilgileri manipüle ediyor. Şu ünlü Mazda forumlarından birinde, Gracenote iptali için bir yöntem vermiş: "Yeni veritabanı dosyasını gösterin, güncellemeyi başlatın. İşlemin ortasında aracınızı kapatın. Gracenote tamamen devredışı kalacaktır." şeklinde. Ben daha veritabanı dosyasını gösteremedim arabaya.

Gerçi müzik veritabanı sürüm rakamı, genel sistem güncellemesiyle 0.02'den 0.05'e mi ne çıkıyor. Ekstradan güncellemeye gerek kaldı mı kalmadı mı bilemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim anlamadığım bu güncellemeleri neden servisler yapmıyor yani serviler sadece altı ayda bir göstermelik bakım yapıp 350-400 lira para almak içinmi var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim anlamadığım bu güncellemeleri neden servisler yapmıyor yani serviler sadece altı ayda bir göstermelik bakım yapıp 350-400 lira para almak içinmi var.

Konya servisindeki @ali avci arkadaşımız tüm konuya hakim. İstediğinizde gerekli güncellemeleri yapabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada ki servislerde de ozellikle talep etmezsen bunu yapmiyorlar. Ana sebebi bu isin ucretsiz olmasi. Yani servis elemani yarim saat bu ise harcayacagi surede fazladan bir aracin yagini degistirebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Türkiye birçok bayisine gerçekten bir çeki düzen vermeli artık.

Bende emeği geçenlere teşekkür ediyorum. En kısa zamanda güncellemeyi yapayım bende.

Bikes44 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostlar ellerinize sağlık. Bende sistemi güncelledim baya baya hızlandı arayüz :D Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Birçok servisin haberinin dahi olmadığı güncellemeyi manuel olarak yapmış olduk hadi bakalım..

Birkaç sorum olacaktı;

Güncelleme sonrası ben buradaki eklentilerden sadece dokunmatik ekranın tüm hızlarda aktif olmasını sağlayan yamayı yapmak istiyorum. Ama kafama takılan bunlardan üçünü bir mi yapmak lazım, sadece ekran dokunmatiğini yapabilir miyim?

Birde bu yazılım yüklemesi gibi bişey mi yoksa yama tarzında mı? Ben ekran dokunmatiğini sürekli serbest yapmak için ayrı bir flash diskte bahsi geçen dosyayı sürekli bağlı tutmak zorunda mıyım? Yoksa bir defa bu yükleme yapılıp bitiyor mu onu anlayamadım? Bilgi verirseniz sevinirim.

Emeklerinize sağlık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, sadece bahsettiğiniz yamayı bir kezliğine yaparsınız, sisteme sürekli bağlı tutmak zorunda değilsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostlar ellerinize sağlık. Bende sistemi güncelledim baya baya hızlandı arayüz :D Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Birçok servisin haberinin dahi olmadığı güncellemeyi manuel olarak yapmış olduk hadi bakalım..

Birkaç sorum olacaktı;

Güncelleme sonrası ben buradaki eklentilerden sadece dokunmatik ekranın tüm hızlarda aktif olmasını sağlayan yamayı yapmak istiyorum. Ama kafama takılan bunlardan üçünü bir mi yapmak lazım, sadece ekran dokunmatiğini yapabilir miyim?

Birde bu yazılım yüklemesi gibi bişey mi yoksa yama tarzında mı? Ben ekran dokunmatiğini sürekli serbest yapmak için ayrı bir flash diskte bahsi geçen dosyayı sürekli bağlı tutmak zorunda mıyım? Yoksa bir defa bu yükleme yapılıp bitiyor mu onu anlayamadım? Bilgi verirseniz sevinirim.

Emeklerinize sağlık

Selam,

volcano2k ın eklemiş olduğu "ince ayarlar" scriptinin içerisinde 6 tane ayar komutu var(ekran dokunmatiği ayarı, wireless açık ayarı, geri vites kamerası uyarısının ayarı, albüm kapağı ayarı,ekran açılış hızlandırma ve ekran duvar kağıdı değiştirme ayarı). Bunları değiştirebilmek için usb belleğe attığın dosyalardan "inceayarlar.sh" dosyasını notepad++ uygulaması ile açarak değiştirmek istemediğin ayarlara ait komut satırlarının başına # ekleyerek o komutu pasif hale getirmen gerekiyor.(zaten dosyanın içerisinde wifi komutu pasif olarak geliyor,)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam,

volcano2k ın eklemiş olduğu "ince ayarlar" scriptinin içerisinde 6 tane ayar komutu var(ekran dokunmatiği ayarı, wireless açık ayarı, geri vites kamerası uyarısının ayarı, albüm kapağı ayarı,ekran açılış hızlandırma ve ekran duvar kağıdı değiştirme ayarı). Bunları değiştirebilmek için usb belleğe attığın dosyalardan "inceayarlar.sh" dosyasını notepad++ uygulaması ile açarak değiştirmek istemediğin ayarlara ait komut satırlarının başına # ekleyerek o komutu pasif hale getirmen gerekiyor.(zaten dosyanın içerisinde wifi komutu pasif olarak geliyor,)

Teşekür ederim. Ben şimdi sadece ince ayarlar klasörünün içeriğini 8gb flash'a attım.

Onunla bu tarif edilen gibi;

a ) Aracımıza binip takılı SD kart, usb falan varsa çıkartıyoruz. Ve aracımızın start tuşuna 1 kez basıyoruz. Start tuşumuz amber rengi oldu. Ekrana ana menü geldi.
b ) Hazırlamış olduğumuz usbyi usb 1 soketine (Ön cama yakın olan soket) takıyoruz.
c ) 30 sn kadar bekliyoruz. Ekrana taktığınız usb ye bağlı bir uyarı gelecek.

d ) Nav + Geri + Ses Kapama tuşlarına aynı anda basıp 10sn kadar bekliyoruz. CMU resetlenecek (kısaca ekran arayüzü yeniden başlayacak) 
e ) Ekran karardığı anda usb mizi çıkartıyoruz.

İşlemlerini sırasıyla yapıp flash diskimi çekip işlemi bitiriyorum. Tekrar bir işleme gerek duyulmadan bu 6 fonksiyonu kullanmış olacağım değil mi? Yanlış mı anladım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekür ederim. Ben şimdi sadece ince ayarlar klasörünün içeriğini 8gb flash'a attım.

Onunla bu tarif edilen gibi;

a ) Aracımıza binip takılı SD kart, usb falan varsa çıkartıyoruz. Ve aracımızın start tuşuna 1 kez basıyoruz. Start tuşumuz amber rengi oldu. Ekrana ana menü geldi.
b ) Hazırlamış olduğumuz usbyi usb 1 soketine (Ön cama yakın olan soket) takıyoruz.
c ) 30 sn kadar bekliyoruz. Ekrana taktığınız usb ye bağlı bir uyarı gelecek.

d ) Nav + Geri + Ses Kapama tuşlarına aynı anda basıp 10sn kadar bekliyoruz. CMU resetlenecek (kısaca ekran arayüzü yeniden başlayacak) 
e ) Ekran karardığı anda usb mizi çıkartıyoruz.

İşlemlerini sırasıyla yapıp flash diskimi çekip işlemi bitiriyorum. Tekrar bir işleme gerek duyulmadan bu 6 fonksiyonu kullanmış olacağım değil mi? Yanlış mı anladım?

6 değil sadece 4 tane fonksiyon kalıcı olarak değişecek. Wifi ve arka plan resmini değiştirme komutlarının satır başlarında # olduğundan pasif durumdalar, eğer onları da aktif etmek istiyorsan komutlarının satır başlarındaki # i silip dosyayıp kaydetmen gerekecek. Ayrıca buradaki konuya arka plan için örnek resimler eklemiştim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...