Jump to content

Yerli Otomobil Prototipinin Kamuflajlı Görüntüsü

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hürriyet gazetesi Milli Cadillac'ı  Saab'a bağlayıyor...

http://www.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310

CADILLAC BAĞLANTISI
TÜBİTAK’ın 3 yıl önce iflas edip, Çinlilerin bünyesine giren İsveçli Saab’la çalıştıklarını ve 9-3 modeli üzerinde geliştirilen elektrikli araç prototipinin üzerinde çalıştıklarını duymuştum ama aracın Saab tarafından İsveç’te yine 9-3 platform üzerinde geliştirilen 2006 model Cadillac BLS olacağını inanın ben bile tahmin edememiştim. Bilmeyenler için bağlantıyı şöyle aktarayım; Cadillac ve Saab, Amerikan General Motors’un (GM) bünyesindeki iki markaydı. 2006 yılında Cadillac Avrupa pazarında daha etkili olmak için Saab’la birlikte 9-3 platformunda BLS modelini geliştirdi ve İsveç’te üretmeye başladı. Yani Cadillac BLS ve 9-3 aynı araç. Bakın Işık’ın açıkladığı fotolarda da aracın önden Cadillac arkadan Saab 9-3 olduğu anlaşılıyor. Göstergelerde de orta konsol Cadillac, sol gösterge paneli Saab 9-3’ten alınmış. Saab bu araçı ürettikten kısa bir süre sonra iflas etti , GM de hisselerini sattı. BLS modeli de Avrupa’da başarılı olamayınca tarih oldu. 

Yerli Cadillac'ın olduğu, olacağı böyle bişey olsa gerek :)

Otomatik şanzımanlı 150 Hp 1,9 D  motoru Opel Vectra'dan tanıyoruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,9 mu? Nasıl iş bu yaa...

Milleti abidik gubidik MTV ve ÖTV sistemi ile 1000, 1200, 1500, 1600cc arabalara mahkum et.

1.900 cc. motorlu arabaya %90 oranında ÖTV, 2.626 Lira da (2015 MTV) al.

Sonra da devlet 1900cc. araba yapsın. Zeka süper.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,9 mu? Nasıl iş bu yaa...

Milleti abidik gubidik MTV ve ÖTV sistemi ile 1000, 1200, 1500, 1600cc arabalara mahkum et.

1.900 cc. motorlu arabaya %90 oranında ÖTV, 2.626 Lira da (2015 MTV) al.

Sonra da devlet 1900cc. araba yapsın. Zeka süper.

Gökhan abi ben Hürriyet'teki haberde 1.5 dci Renault motoru gibi gördüm...

Eğer dediğin gibiyse durumu açıklayan tek tanım: traji-komik :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 dCİ ye eyvallah.

Ama 1.9 yapıp, SAAB-Opel motoru koyarlarsa,

buna avatarım bile güler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adamlar cadillac bls olduğu anlaşılmasın diye bi de kamuflaj yapmışlar:)))

ayıp ayıp..

en çok salak cahil bilgisz yerine konmak zoruma gidiyor bu ülkede yoksa güler geçersin normalde.

propagadanın bu kadar da ucuzu..

bi tvitte okudum galiba "adamlar 'ar-ge'yi arakla getir olark anlamışlar" diye

kimse de çıkıp yok ortaklık yok başlarda şu olur bu olur diye zart zurt etmesin. düpedüz dolandırıcılık başka bişey de değil.

ha bi de o üzerindeki kamuflajlar falan da çin malı vs değilse hiç bir şey bilmiyorum!!

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

... "adamlar 'ar-ge'yi arakla getir olark anlamışlar" ...

Hiç yazmadığım şeyi yazacağım.

Zuhahahahahhaaaaa :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adamlar cadillac bls olduğu anlaşılmasın diye bi de kamuflaj yapmışlar:)))

ayıp ayıp..

en çok salak cahil bilgisz yerine konmak zoruma gidiyor bu ülkede yoksa güler geçersin normalde.

prpagadanın bu kadar da ucuzu..

bi tvitte okudum galiba "adamlar 'ar-ge'yi arakla getir olark anlamışlar" diye

kimse de çıkıp yok ortaklık yok başkarda şu olur diye zaet zurt etmesin. düpedüz dolandırıcılık başka bişey de değil.

ha bi de o üzerindeki kamuflajlar falan da çin malı vs değilse hiç bir şey bilmiyorum!!

AR-GE= Arakla Getir :D Süperdi gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün NTV radyo bu yerli üretim araba üzerine baya uzun haber program yaptı, 1960'lardaki ilk Türk otomobili devrim'in hikayesine kadar, sonra seçim haberlerine devam etti. Bence şu anda Türkiye'de gerçek haber kanalı yok. Radyo /TV olarak hiç yok,  Internette çok az sayıda blog ve youtube olarak var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İsterlerse uzay gemisi yapsınlar. Bunların yaptığı arabaya beş kuruş vermem. Aracı yapacak adamın kim olduğu belli. Varsın param yurtdışına gitsin, ithal araca devam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba icat olalı 2 asır geçti, 2 asır. Ve zaman ayarlı bomba gibi tam Ekim 2015'te yerli bir araba tanıtımı. Ekonomi, teknoloji, gelişme başka şey, kafalamak (defalarca) başka şey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en sinir bozucu şey bunun düpedüz yalan olması ve tam anlamıyla bir seçim propagandası olarak kullanılması. aslen bu taktikler de oldukça eskidir ve hemen her antidemokratik, tekçi, muhafazakar iktidarlar tarafından kullanılır. sıklıkla ileri tarihlere, ülkenin geçmişteki önemli tarihleri referans alınarak atıfta bulunulması da böyle bir şeydir. yani 2023 hatta 2071 gibi bizim de son dönemlerde aşina olduğumuz tarihler gibi..

diğer taraftan en olmayacak projelere girişmek ve bunu ilan etmek de ekseriyet dünya ortalamasının altında bir gelirle yaşayan toplumlarda umut yaratır. e ne demişler zaten? "umut fakirin ekmeği"! başka bir olanağı ve umudu olmayan yoksul kimseler de olası hükümetin bu türden tarih ve projeler ile kendisini zenginleştireceğini zannederek bir anlamda "uyuşur". çünkü belirsizlik ortadan kalkıp kitlede sanal bir güven duygusu oluşunca bu durum mikro düzeyde sorgulamayı zayıflatır. bunun en tipik örneklerinden bir diğer yol da seçime yakın zamanlarda petrol gibi ciddi doğal rezervler bulunduğu propagandasıdır. tabi ki iktidara en yakın olası hükümet bu rezervleri çıkaracak ve memleket zenginleşecektir!!!

işte benim tam da üzüldüğüm nokta burası. yani özellikle en gariban kitlenin bu şekilde manipüle edilmesi. nitekim bugün pek çok televizyonda sosyal medyada bu otomobilin deli gibi reklamı yapıldı. e tabi daha öncesinde bir F-16 görseli ile propagandası yapılan "kendi savaş uçağımızı yapıyoruz"a inanan otomobile de hayli hayli inanır olmalıydı!?

buna alet olan tv kanalları da zaten direkt olarak etki altına alınıyor ve hatta ek olarak bu yetmiyormuş gibi kim olduğu fark etmez muhalif kanallar da kimi platformlardan bir katekulli ile çıkarılabiliyor. gerçi artık katekulliye bile gerek duymuyorlar, direkt olarak çıkarılacak denilen kanallar kimi platformlardan antidemokratik bir şekilde çıkarılıyor. hukuk ayaklar altına alınıyor. gerekirse twitter ve facebook hiç bir açıklama yapılmaksızın kapatılabiliyor ya da internet yavaşlatılabiliyor!

ama hani taşı havaya attığınızda pik yapar ve bir süre havada asılı kaldıktan sonra aşağı düşmeye başlar ya? işte bütün bu yapılanlar bana o pik yapma anını beyhude uzatma çabaları olarak geliyor.

siyaset her ne kadar "kuramsal" bir şeyse de bir o kadar da "doğal"dır ve en nihayetinde bir gerçekliğe, olup biten somut şeylere işaret eder. yani taşı havada fazla tutamazsınız!

şimdi de araba yaptık geyiği ile -ki bence siyaset ve propaganda tarihinde ders kitaplarına girecektir- yeniden tezgaha aldıkları böylesi tertiplerle durumu kurtarmak hele ki böylesi bir fiyasko ile pek mümkün değil.

ben şekilde olursa olsun bu topraklarda tuhaf bir sağduyu olduğuna inanıyorum. bu şekilde pervasızca aptal yerine konmanın hesabı da sorulacaktır mutlaka..

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durun hele. Daha Güneydoğu'da kaliteli petrol, Ege'de altın, Karadeniz'de doğalgaz bulunacak.

Bu asparagaslar şişirilip servis edilecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen bir tweet gördüm..

"kaave'deki 4 vatandaş, ülkenin son yıllarda ekonomik olarak ne kadar geliştiğini konuşup, gururlandıktan sonra, içtikleri 12 çayın parasını zor denkleştirerek uzaklaştılar.... "

araç cadilac;   sahibinden.com dan bulunup , ankara noterde satışı alınıp bir vidası bile sökülmemiş olabilir. 

bir çok vatandaş nereden bilsin cadillac ı  saab ı,      " bak yerli otomobil yapıyoruz" diye gururlanıp,  son 20 lirasını  dolmuşta bozdurup eve dönüyor..  

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önden BLS, arkadan Saab, tam bizim ülkeyi temsil edecek bir araç olmuş sahtekarlığın sembolü olarak... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yerli otomobili yollarda görür müyüm bilmem ama. Dün yolda Apple'ın ürettiği otomobili kendi gözümle gördüm arkadaşlar.

LE41jG.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün bu araba için "araba deil, inanç önemli" diyecektim, demedim. Fakat benim diyeceğim şeyi bugün birileri başka forumda ıspatlamış:

"Bazılarına çöp toplatamazsın ama çamur atarlar beğenmezler mundar derler bu zamana kadar siz yapsaydınız da keşke bizde bineydik be, he valla değil Cadillac Anadol'a benzesin isterse. Adamlar yaptı isterse herşeyi dış destekli olsun o projeyi hayata geçirmek bile size imkansız. Ama hayaldi gerçek oldu çekemeyen varsa anten taksın"

Bu zihniyetteki kişilere herzamanki gibi kendilerinden acayip emin olmaları ve dünyadaki tüm zor işleri bir tek kendileri yapabilrmiş gibi havaya sokmak için yapıldı o araba.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...