Jump to content

Yerli Otomobil Prototipinin Kamuflajlı Görüntüsü

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bunun da goygoyunu yaptık her seferinde olduğu gibi...

İnsanlar girişimcilikte çığır açar Liberland isminde ülke kurarlar, ve ülkenin anayasası, ticari kanunları, yatırım ve yatırımcıları vs gibi konuları tartışmak için forum açarlar ve vatandaşlığı sadece forum üzerinden verirler. Her ülkenin ayrı forum topic i var, Alman Vatandaşları buraya, Çek Cumhuriyeti Vatandaşları buraya, Polonya Vatandaşları buraya, Türk Vatandaşları buraya gibi ..Bizim Türkler girerler ve forumda "Liberland Ülkü Ocakları", "Liberland Çarşı" gibi aptal saptal konuşarak, ve diğer ülke topiclerinde yabancı insanlara küfür ederek yine seviyesizliklerini gösterirler ve "yeni kurulan girişim ülke Liberland'den dahi" banlanırlar...

Tamam, açıklamada "prototip" denilmediği için, "Gerçekte araç birebir bu olmayacak" veya "Şu an x y z parçalarını Cadillac BLS modeli üzerinde test ediyoruz" da denilmediği için dünkü yorumumun ve burada yazılanların arkasındayım evet arak, evet çakma, evet çalma... İki satır üstteki ifadeleri bakan beyefendi söylemiş olsaydı, bir üst paragrafta dediğim gibi "evet bu bir girişimdir, prototiptir, destekleyelim, moral bozmayalım" tarzında yorumlar yapabilirdik bence.

Fakat bu konunun da goygoyunu yaptılar ve Sahibinden.com da dün ilan çıkmışlardı fakat pasifti, bugün canlıda mı bilemiyorum. İlan numarası 236741993 idi..

Yazık ya, 3. sınıf değeri görüyoruz diye söylüyoruz ya, işte onu biz kendimiz yaratıyoruz... Ve işin kötüsü, % kaç ise, o kadar % deki insanlar yüzünden tüm Türkler böyle görülüyoruz dünyada... Çok çok kez yurt dışına çıktım, çıkıyorum ve tepkiler hep aynı...Yurt dışında yaşayan veya seyahat eden arkadaşlarımız da bu yorumuma katılacaklardır: Yabancı insanlar bizler gibi insanlarla konuşunca şaşırıyorlar, "Yahu Türklerde böyle medeni, aydın, kibar insanlar var mı ?" diyorlar...

Kibar konuşayım, "çamura(!)" batmışız çoktan, aynaya dönüp halimize bakmıyoruz...Ha baksak çeki düzen verecek miyiz orası da şüpheli... Sadece yazık..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlan bu olabilir mi? Şu anda bu ilan yayında:

Vay uyanık vayyy. @Revivo73 abi adam fiyatı yükseltmiş. Bakar mısın öncesinde fiyatı neymiş ?

ZJVkDk.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Goygoy Vol.2: Yerli Akıllı Telefon prototipi diye de bunu paylaşıyorlar...

Yahu bunu paylaşan arkadaşlar gündemden bir haberler heralde, Vestel Venus yerli akıllı telefon olarak pazarda zaten...

Allah beyin dağıtırken bu tipler napıyolardı yahu merak ediyorum, bi gıdım dahi alamamışlar.

post-5576-0-23995400-1444809454_thumb.jp

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vay uyanık vayyy. @Revivo73 abi adam fiyatı yükseltmiş. Bakar mısın öncesinde fiyatı neymiş ?

Önceki ilanı iyi yakalamışsın. Bir de bahsedilen 73bin TL'lik ilan var onu da bulmak iyi olacak, ben bulamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teknolojiyi sadece meta olarak gören anlayış ile reklam bunlar. Fakat teknoloji öncelikle eğitimdir. Amerika Avrupa Japonya'daki eğitim sistemi nerde bizdeki nerde. Bir kere Amerika 'da üniversiteler istisna olmak üzere (önemli kısmı özel/paralı) tüm teknoloji ülkelerinde tüm eğitim %100 devlete aittir ve burada anlatılamayacak kadar geniş kapsam ve güce sahiptir. Ancak onların böyle seçim öncesi reklamı yapılmaz, devlet politikasıdır. Eğitime yapılan yatırım 20-30 sene sonra gerçek faydasını gösterir. Saab'a yapılan yatırımsa 15 gün sonraki seçime kadar! Bu yerli otomobille ilg başka bir haberde "yerli araba üretilecek ama 'babayiğit' belliolduktan sonra" şeklinde bir ifade vardı, yani tüm bu şeylerin aslında ne için yapıldığı belli o yüzden çok kelime tüketmeye gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Yine yanlış bir bilgi aktarımı yapmış bakan...

Satın aldıkları 9-3 ün tüm fikri mülkiyet hakları falan değil. Epsilon isimli 2003 model 9-3 ve Vectra C'lerde kullanılan platform.

Yani satın aldıkları Epsilon isimli bir platform.

2015 yılındayız, 2003 model yani 12 yaşında bir platform satın alıyorlar. Bu aracın üretilmesi de 2020 yılı olduğuna göre 5 yıl da oradan kaybediyoruz.

Haydi Bilal'e anlatır gibi anlatalıııım.. [ Bilalcim, malum İtalyadasın canım benim, İtalyanca'da biliyorum istersen öyle de anlatayım :) ]

İlkokul 1 matematiği yapalım: 

Platform yaşı: 12

Bulunduğumuz Yıl: 2015

Aracın Öngörülen Yola Çıkış Tarihi: 2020

Kaybedilen Zaman (Yıl) : 2020-2015= 5 

Platform yaşı + Kaybedilen Zaman (yıl)= 12+5=17

ARKADAŞLAR 17 YILLIK PLATFORMU SATACAKLAR 2020 YILINDA !

YANİ DÜŞÜNÜN BEYLER, 2020 YILINDA HYBRID FALAN GEÇTİM, BELKİ JETGİLLER DEKİ GİBİ HAVADA GİDEN ARABALAR ÜRETECEK MARKALAR, BİZİMKİLER VECTRA C PLATFORMUNDA ARABA ÜRETTİK DİYE ÇIKACAKLAR !

BU DEĞERLENDİRMEYİ YAPAMAYACAĞINI SANIYORLAR HALKIN !

Fikri dayııııı...Fikri dayııııı....Hooooww.... Senin 6 ayda aldığını söylediğin [daha doğrusu platform aldığını da söyleyemiyorsun da neyse ] o platformu Opel ve Saab ya da General Motors Epsilon u 2009 yılında çöpe attı anladın mı dayıııı...Biz de 2015 teyiz... Dayııııı, millet o platformu çöpe atalı 6 sene oldu dayıııı....

Durmak yok sevmeye devam dimi? Hadi yavrum hadi canım, az ötede oyna la Fikri...

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu koca platform eski ama konforlu bir platform :) Vectra, Cadillac falan konfor arabaları bunlar.. Bu platformu almışken bunu taşıyacak dizel otomatik GM 1.9 motoru da almalı... Hal böyle olunca ÖTV yide ekledin mi araç fiyatı oldu min 90 bin tl... Artık  yerli otomobilide kendi burjuvaları alır, 30 binlere yerli araba bekleyen vatandaş Saab 3.1 platformunu beklesin bence...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu koca platform eski ama konforlu bir platform :) Vectra, Cadillac falan konfor arabaları bunlar.. Bu platformu almışken bunu taşıyacak dizel otomatik GM 1.9 motoru da almalı... Hal böyle olunca ÖTV yide ekledin mi araç fiyatı oldu min 90 bin tl... Artık  yerli otomobilide kendi burjuvaları alır, 30 binlere yerli araba bekleyen vatandaş Saab 3.1 platformunu beklesin bence...

abi 1.9 vergisi olupta 90bine arabamı kaldı artık..1.6 vergili araçlar 70ten başlayıp 150ye kadar gitmişken..bu ötv+kdv oranıyla en en en az 130-140 fln olur,,,oda aynn dediğiniz gibi 3ün1i platformunu bekletririr)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de bu platformu satın alan kim, devlet veya bakanlık mı? Devlet  ticaretle üretimle uğraşmaz denilerek tüm üretim tesislerini neden sattılar, özelleştirdiler o zaman?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fikrî mülkiyet  (Wikipedia Türkçe makalesi)

Ancak fikri mülkiyet aslında Amerika'da felaket yaygın şeydir, "Intellectual Property" kısaca IP diye geçer ve patent hakları ile ilgili davalarda hep adı geçer. Ayrıca Wikipedia İngilizce'de "Intellectual Property" makalesine baktığınızda konunun Capitalism alt başlığı olarak açıklandığını görürsünüz. IP ve patent haklarına karşı Amerikalıların kendileri aynı zamanda en çok başkaldıran insanlardır cunkü ondan en cok kendileri zarar görmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...