Jump to content

Ön Konsol (Cam) Güneşliği

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba.

Aslında öyle konu açılacak bir mevzuu değil ama, sürücülerin davranışlarını merak ediyorum bu konuda.

Eski aracımda da, şimdiki Mazda 3'te de psikopat derecesinde dikkat ettiğim bir konu; Aracı terkederken (saatler süresince kullanmayacaksam) ön konsola (ya da ön cama) güneşliği mutlaka yerleştiriyorum. Unutursam / yapmazsam uyuyamam. Eski aracımda, -şu 80'lerden kalma bir gözlem- ön konsol ve torpido civarı güneşten zarar görecek diye korkuyorum. Mazda 3'te de öyle, ama ek olarak HUD'ın aşırı sıcaktan bir zarar görmesini engellemek istiyorum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, ne yapıyorsunuz? Benim gibi yüksek derecede dikkat ediyor musunuz yoksa "Yoo, bugüne kadar hiç koymadım, bir şey de olmadı" mı diyorsunuz? Özellikle en abartı yaz aylarında aşırı sıcağın HUD'a bir zararı olur mu sizce?

Devrim Babacan tarafından düzenlendi
Paragraf düzeltme.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagajımda her daim 2 tane folyo kaplı güneşlik vardır. Akordiyon şeklinde katlanıp yer kaplamıyor. 1 tanesini ön cama vantuzlarla tutturup. Diğerini de direksiyon ve ön kokpite gelecek şekilde koyuyorum.

Oturduğum yerde rahatım, kapalı otoparkım mevcut. İşyerinde de rahatım sundurma bir çatı olduğu için gölge oluyor.

Ama çok gezen birisi olduğum için, özellikle tatil bölgesi yerlerde kesinlikle ihmal etmiyorum. 

Bu arada şöyle de bir konumuz var.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/21832-cam-g%C3%BCne%C5%9Fli%C4%9Fi/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz aylarında ben de üşenmeden kullananlardanım. Tarım makinelerine çeşitli cihazlar yapıyorum, güneşin çoğu plastiğe ve elektronik aksama -bilhassa LCD ekranlar- zarar verdiğini şahsen bilen birisiyim. HUD'a zarar vermesi de çok muhtemel bur durum. Bence kullanmaya devam edin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle ön göğüsü baloncuklu guneşlik ile  kapatırım,  10 dakka dahi duracak olsam hemen ön göğse sererim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz aylarında ben de üşenmeden kullananlardanım. Tarım makinelerine çeşitli cihazlar yapıyorum, güneşin çoğu plastiğe ve elektronik aksama -bilhassa LCD ekranlar- zarar verdiğini şahsen bilen birisiyim. HUD'a zarar vermesi de çok muhtemel bur durum. Bence kullanmaya devam edin.

LCD ekranlara kesinlikle zarar veriyor. Vantuzlu plastik gövdeli araç kameranız varsa folyolu güneşliği takarken kamerayı sökün. Aksi taktirde arada kalan kamera gövdesi o denli ısınıyorki gövdesinde deformasyon başlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LCD ekranlara kesinlikle zarar veriyor. Vantuzlu plastik gövdeli araç kameranız varsa folyolu güneşliği takarken kamerayı sökün. Aksi taktirde arada kalan kamera gövdesi o denli ısınıyorki gövdesinde deformasyon başlıyor.

Benim araç kameram %99,99 bu yüzden kafayı yedi. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşyerimin kapalı garajı var, fakat arabayı açık havada biryerlerde bıraktığımda vantuzlu folyo kaplı güneşlikle ön camı kapatıyorum.

Ön göğüslük ve döşemeler için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bence güneşte kalan arabalarda, özellikle 4-5 yıldan sonra göğüslük, direksiyon, koltuk döşemelerinde gözle görülür renk solmaları ve deformasyonlar oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler cevaplar için. Kapalı alan imkanı bulunanlara imreniyorum, çook güzel bir avantaj aracın sağlığı için.

Araç kameram var, kendisini söküp vantuzunu bırakıyorum genelde. Benim güneşliği kullanma biçimim aşağıdaki gibi. Seriyorum o kadar. Eğer kısa süre duracaksam ve güneş varsa, en azından güneşliği katlanmış şekilde HUD'ın üzerine koyuyorum, bari güneş yemesin diye. :)

Bir de arkadaşlar; Yeni konu açmayayım dedim. Şu (sedan için) arkadaki stop lambasının önündeki dar alanı ve camı nasıl temizliyorsunuz? Bir fikir verin hele. :) Bkz. fotoğraf #2. Orayı güzelce temizlemek işkence de...

20151016_194048.jpg

20151016_194159.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada, geçen gün şu HUD ile biraz ilgilendim de...

Fotoğraflardan göreceğiniz üzere, görüntüyü veren kaynak içeride, aşağıda, mağara gibi bir yerde (Foto#3). Yani gün ışığıyla güneşle falan direkt teması yok neyse ki. Buna sevindim. Adamlar görüntüyü yansıtıcı ve yatay olarak döndürücü bir ayna yardımıyla vermişler yukarıdaki plastik ekrana (Foto#2). Aşırı sıcak bile olsa o plastiğin deforme olacağını pek sanmıyorum. Yine de korumakta fayda var...

Kamedeli olarak çektim fotoğrafları. Üçüncü fotoğrafta, telefon resmen HUD'ın içindeydi.

20151021_153001_17099.jpg

20151021_153001_11026.jpg

20151021_152951.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de arkadaşlar; Yeni konu açmayayım dedim. Şu (sedan için) arkadaki stop lambasının önündeki dar alanı ve camı nasıl temizliyorsunuz? Bir fikir verin hele. :) Bkz. fotoğraf #2. Orayı güzelce temizlemek işkence de...

Şu basit cam temizleme aparatı işinizi görür bence. Ön ve arka camı bu şekilde temizliyorum ben. Gittigidiyor-hepsiburada vs gibi sitelerde satılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=qcPY_nPdQQI

İlhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2-3 gün önce Hepsiburada'dan yaklaşık 140 TL. değerinde bir ton ıvız zıvır aldım (yarın gelecekler). Aslında buna da rastladım sanırım da, ne bileyim güvenemediydim. Fakat bahsettiğim aralığa bez bile ancak giriyor. Bu ürün sığmazdı. Millet nasıl temizliyor merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de kullanirim. Yazin bagajda durur surekli. Yeni nesil araclarda fazla bir zarar olacagini dusunmuyorum ancak yine de boyle icin rahat ediyor. Bu konuda benim kotu (ve komik) bir tecrubem var. Okulu bitirip calismaya baslayinca yemedim icmedim para biriktirip bir Tipo almistim. 1997 model. Cok sicak bir yaz gunu ofisin onune parkettim. Aksam arabanin yanina geldigimde torpidonun bir kismi kabarmisti :) Evet saka yapmiyorum aynen balon gibi sismisti torpidonun uzerindeki sentetik (ya da ner neyse) kaplama yuzey. Is arkadaslarim arasinda bayagi bir alay konusu olmustu bedavadan hava yastigi taktirdim diye araca :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu aracımdan önce avensisim vardı didimde yazın park sorunu olduğundan güneşte kalan aracımın ön göğüslükteki havuz şeklindeki kaydırmaz ped güneşlik olmasına rağmen erimiş su gibi akmıştı arabalara kaliteli film kaplatmakta bir çözüm bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...